Brioche hotdogbrød

Grundstenen for en lækker hotdog, er ud over alt det lækre fyld, selvfølgelig et lækkert brioche hotdogbrød. Det smørfyldte brød, er luftig og saftigt på samme tid, og kan svære svært at modstå. Selvom det tager længere tid end at købe dem, kan vi love dig, at de er det hele værd!

Skal dine hotdogs gå fra de klassiske til gourmetvarianten, er første skridt at bage disse brioche hotdogbrød. De er fulde af god smag, og har en saftig krumme. Fyld de skønne brød med en god pølse, giv dine gæster et udvalg af både klassiske og utraditionelle toppings. Måske syltede rødløg eller en hjemmelavet tomatsalse. Mulighederne er mange. Server dine gourmet-hotdogs til dine gæster eller som lækker weekendmad.

Se opskrift
brioche hotdogbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brioche hotdogbrød: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12-15 stk.

50 g gær
1½ dl. lunken mælk
3 æg
200 g blødt smør
50 g sukker
1 tsk. salt
550 g Valsemøllen Hvedemel eller Valsemøllen Stenformalet Hvedemel 

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
  5. Del dejen i 15 lige store stykker, og tril dem til pølser (ca. 18 cm lange).
  6. Sæt pølsebrødene tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
  7. Pensl hotdogbrødene med æggeblomme, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 10-14 minutter, eller til de er gyldne.
  8. Lad dine brioche hotdogbrød køle af på en rist.

Et godt tip: Er du vild med den saftige briochedej? Opskriften er en grunddej. Form den til burgerboller og fyld dem med pulled pork eller rødbedebøffer eller form den til mindre briocheboller og server dem til eftermiddagskaffen.