Brioche hotdogbrød

Grundstenen for en lækker hotdog, er ud over alt det lækre fyld, selvfølgelig et lækkert brioche hotdogbrød. Det smørfyldte brød, er luftig og saftigt på samme tid, og kan svære svært at modstå. Selvom det tager længere tid end at købe dem, kan vi love dig, at de er det hele værd!

Skal dine hotdogs gå fra de klassiske til gourmetvarianten, er første skridt at bage disse brioche hotdogbrød. De er fulde af god smag, og har en saftig krumme. Fyld de skønne brød med en god pølse, giv dine gæster et udvalg af både klassiske og utraditionelle toppings. Måske syltede rødløg eller en hjemmelavet tomatsalse. Mulighederne er mange. Server dine gourmet-hotdogs til dine gæster eller som lækker weekendmad.

Se opskrift
brioche hotdogbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brioche hotdogbrød: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

12-15 stk.

50 g gær
1½ dl. lunken mælk
3 æg
200 g blødt smør
50 g sukker
1 tsk. salt
550 g Valsemøllen Hvedemel eller Valsemøllen Stenformalet Hvedemel 

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
  5. Del dejen i 15 lige store stykker, og tril dem til pølser (ca. 18 cm lange).
  6. Sæt pølsebrødene tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
  7. Pensl hotdogbrødene med æggeblomme, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 10-14 minutter, eller til de er gyldne.
  8. Lad dine brioche hotdogbrød køle af på en rist.

Et godt tip: Er du vild med den saftige briochedej? Opskriften er en grunddej. Form den til burgerboller og fyld dem med pulled pork eller rødbedebøffer eller form den til mindre briocheboller og server dem til eftermiddagskaffen.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.