Fremgangsmåde
- Bland gær, 550 g vand, mel og ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
- Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
- Hæld dejen over i en olieret skål og stil den på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
- Efter hævning hældes dejen ud i en smurt form eller ud på et meldrysset bord. Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til boller. Vær opmærksom på, at dejen er meget blød og blot skal formes og ikke strammes op.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de er 1 cm høje.
- Fordel ønsket fyld på bundene
- Forvarm ovnen til 250°C og sænk så temperaturen til 220°C (varmluft 200°C). Bag madbrødene i midten af ovnen i ca. 20 minutter