Små focaccia madbrød

Lækre små focaccia madbrød med god smag og saftig krumme. Varier fyldet efter smag og behag. Med denne opskrift får du både en sprød krumme men stadig et svampet brød. Pynt de små madbrød med det du elsker og lad duften af hjemmebag brede sig i dit køkken.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 20 små madbrød

10-20 g gær
20 g salt
700 g vand
Lidt olie
1 kg Valsemøllen Tipo 00
Fyld efter ønske, fx tomatsovs, ost, tomat og rødløg

Fremgangsmåde

  1. Bland gær, 550 g vand, mel og ælt dejen ved lav hastighed i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk og glat.
  2. Fortsæt med at ælte dejen ved lav hastighed og tilsæt så 150 g vand yderligere. Når dejen har optaget alt vandet, tilsæt salt og ælt videre ved mellemste hastighed, til dejen slipper kanten på skålen. Det tager ca. 5-10 minutter.
  3. Hæld dejen over i en olieret skål og stil den på køl 6-24 timer – alternativt ved stuetemperatur i 1-2 timer.
  4. Efter hævning hældes dejen ud i en smurt form eller ud på et meldrysset bord. Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til boller. Vær opmærksom på, at dejen er meget blød og blot skal formes og ikke strammes op.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de er 1 cm høje.
  6. Fordel ønsket fyld på bundene
  7. Forvarm ovnen til 250°C og sænk så temperaturen til 220°C (varmluft 200°C). Bag madbrødene  i midten af ovnen i ca. 20 minutter