Franskbrød med havreklid

Havreklid giver god smag og saftighed til brødet

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Franskbrød med havreklid: 3 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

2 stk.
  • 200 g Valsemøllen Havreklid
  • 800 g Valsemøllen Hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g margarine (blødgjort) eller olie
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen, og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).