Hveder

Hvem elsker ikke en nybagt varm hvedeknop? Varme hveder er oftest hvad man forbinder med Store Bededag. Bag dine egne, det er slet ikke så svært!

Hvis du overvejer at bage dine hveder selv, kan det kun anbefales. De bløde hvedeboller med kardemomme både dufter og smager skønt, når de er hjemmebagte. Hvis du ikke kan beslutte for, om du skal spise varme hveder dagen før eller på dagen, kan du altid bage dem dagen før og riste dem på store bededag. Ellers kan du prøve opskriften på koldhævede hveder, hvor dejen forberedes dagen før.

Se opskrift
hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hveder: 4 ud af 5 baseret på 26 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 g sukker
4 g. kardemomme
1 tsk. salt
800 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker, kardemomme og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen.
  7. Lad hvederne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl hvederne med æg eller vand.
  9. Bag hvederne ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 12-14 minutter, eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad hvederne køle af på en rist.
  11. Skær dem over og server. Du kan evt. riste dem, lige inden de skal spises.

Et godt tip: Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte hveder i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger og tilsætte kardemomme uden at gå på kompromis med smagen. Se mere her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.