Hveder

Hvem elsker ikke en nybagt varm hvedeknop? Varme hveder er oftest hvad man forbinder med Store Bededag. Bag dine egne, det er slet ikke så svært!

Hvis du overvejer at bage dine hveder selv, kan det kun anbefales. De bløde hvedeboller med kardemomme både dufter og smager skønt, når de er hjemmebagte. Hvis du ikke kan beslutte for, om du skal spise varme hveder dagen før eller på dagen, kan du altid bage dem dagen før og riste dem på store bededag. Ellers kan du prøve opskriften på koldhævede hveder, hvor dejen forberedes dagen før.

Se opskrift
hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hveder: 4 ud af 5 baseret på 26 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 g sukker
4 g. kardemomme
1 tsk. salt
800 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
 2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker, kardemomme og salt.
 3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
 4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
 5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
 6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen.
 7. Lad hvederne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
 8. Pensl hvederne med æg eller vand.
 9. Bag hvederne ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 12-14 minutter, eller til bollerne er gyldne.
 10. Lad hvederne køle af på en rist.
 11. Skær dem over og server. Du kan evt. riste dem, lige inden de skal spises.

Et godt tip: Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte hveder i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger og tilsætte kardemomme uden at gå på kompromis med smagen. Se mere her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.