Hveder

Hvem elsker ikke en nybagt varm hvedeknop? Varme hveder er oftest hvad man forbinder med Store Bededag. Bag dine egne, det er slet ikke så svært!

Hvis du overvejer at bage dine hveder selv, kan det kun anbefales. De bløde hvedeboller med kardemomme både dufter og smager skønt, når de er hjemmebagte. Hvis du ikke kan beslutte for, om du skal spise varme hveder dagen før eller på dagen, kan du altid bage dem dagen før og riste dem på store bededag. Ellers kan du prøve opskriften på koldhævede hveder, hvor dejen forberedes dagen før.

Se opskrift
hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hveder: 4 ud af 5 baseret på 28 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 g sukker
4 g. kardemomme
1 tsk. salt
800 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
 2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker, kardemomme og salt.
 3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
 4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
 5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
 6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen.
 7. Lad hvederne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
 8. Pensl hvederne med æg eller vand.
 9. Bag hvederne ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 12-14 minutter, eller til bollerne er gyldne.
 10. Lad hvederne køle af på en rist.
 11. Skær dem over og server. Du kan evt. riste dem, lige inden de skal spises.

Et godt tip: Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte hveder i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger og tilsætte kardemomme uden at gå på kompromis med smagen. Se mere her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.