Hveder

Hvem elsker ikke en nybagt varm hvedeknop? Varme hveder er oftest hvad man forbinder med Store Bededag. Bag dine egne, det er slet ikke så svært!

Hvis du overvejer at bage dine hveder selv, kan det kun anbefales. De bløde hvedeboller med kardemomme både dufter og smager skønt, når de er hjemmebagte. Hvis du ikke kan beslutte for, om du skal spise varme hveder dagen før eller på dagen, kan du altid bage dem dagen før og riste dem på store bededag. Ellers kan du prøve opskriften på koldhævede hveder, hvor dejen forberedes dagen før.

Se opskrift
hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hveder: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 g sukker
4 g. kardemomme
1 tsk. salt
800 g Valsemøllen Dansk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker, kardemomme og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen.
  7. Lad hvederne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl hvederne med æg eller vand.
  9. Bag hvederne ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 12-14 minutter, eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad hvederne køle af på en rist.
  11. Skær dem over og server. Du kan evt. riste dem, lige inden de skal spises.

Et godt tip: Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte hveder i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger og tilsætte kardemomme uden at gå på kompromis med smagen. Se mere her.