Koldhævede hveder

Plejer du også at spise hveder aftenen før Store Bededag? Prøv disse koldhævede hveder, der er bagt med Stenformalet Hvedemel, der er lidt grovere end normal hvedemel.

De koldhævede hveder er til dig, der gerne vil bage hvederne selv, men måske ikke har tiden. Her kan du lave dejen dagen før, så det bare er, så de bare skal formes og bages på aftenen. Hvederne bliver også lidt grovere end du kender dem. Den stenformalede hvedemel giver hvederne en grovere struktur og endnu flere smagsnuancer, end når du bager med almindeligt hvedemel.

 

Se opskrift
koldhævede hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 t. & 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede hveder: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

550 g Valsemøllen Stenformalet Hvedemel
1 1/4 tsk salt
100 g smør
15 g gær
2,5 dl mælk
2 æg (gem lidt til at pensle med)
2 spsk rørsukker
1,5 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. Smelt smørret blidt i en gryde.
  2. Rør gæren ud i mælken, og rør det i det smeltede smør.
  3. Pisk æggene sammen i et glas.
  4. Bland alle ingredienser sammen i en stor skål – husk at gemme lidt af det sammenpiskede æg til pensling, hvis du vil have blanke hveder.
  5. Ælt, til dejen er jævn. Dæk den med film, og sæt den i køleskabet i 8 timer eller mere – gerne natten over.
  6. Tag dejen ud af køleskabet.
  7. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) eller en bageplade med bagepapir.
  8. Del dejen i 12 lige store stykker, tril dem til boller, og placer dem i den lille bradepande eller bageplade – 3 x 4, med lidt luft imellem, ligesom på billederne. Lad dem hæve lunt 1-2 timer.
  9. Pensl hvederne med æg, og bag dem i en forvarmet ovn på 200°C (180°C varmluft) i ca. 18-20 minutter eller til de er gyldne. Det er vigtigt, de er gennembagte.
  10. Lad hvederne køle af på en bagerist. Flæk dem, rist dem og server med koldt smør, ost eller marmelade.

Et godt tip: Hvis du er til de helt klassiske hveder, finder du opskriften på dem her.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.