Koldhævede hveder

Plejer du også at spise hveder aftenen før Store Bededag? Prøv disse koldhævede hveder, der er bagt med ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, der er lidt grovere end normal hvedemel og med 20% fuldkorn i.

De koldhævede hveder er til dig, der gerne vil bage hvederne selv, men måske ikke har tiden. Her kan du lave dejen dagen før, så det bare er, så de bare skal formes og bages på aftenen. Hvederne bliver også lidt grovere end du kender dem. Den stenformalede hvedemel giver hvederne en grovere struktur og endnu flere smagsnuancer, end når du bager med almindeligt hvedemel.

 

Se opskrift
koldhævede hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 t. & 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede hveder: 4 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

550 g Valsemøllen Øko Dansk Stenformalet Hvedemel
1 1/4 tsk salt
100 g smør
15 g gær
2,5 dl mælk
2 æg (gem lidt til at pensle med)
2 spsk rørsukker
1,5 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

 1. Smelt smørret blidt i en gryde.
 2. Rør gæren ud i mælken, og rør det i det smeltede smør.
 3. Pisk æggene sammen i et glas.
 4. Bland alle ingredienser sammen i en stor skål – husk at gemme lidt af det sammenpiskede æg til pensling, hvis du vil have blanke hveder.
 5. Ælt, til dejen er jævn. Dæk den med film, og sæt den i køleskabet i 8 timer eller mere – gerne natten over.
 6. Tag dejen ud af køleskabet.
 7. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) eller en bageplade med bagepapir.
 8. Del dejen i 12 lige store stykker, tril dem til boller, og placer dem i den lille bradepande eller bageplade – 3 x 4, med lidt luft imellem, ligesom på billederne. Lad dem hæve lunt 1-2 timer.
 9. Pensl hvederne med æg, og bag dem i en forvarmet ovn på 200°C (180°C varmluft) i ca. 18-20 minutter eller til de er gyldne. Det er vigtigt, de er gennembagte.
 10. Lad hvederne køle af på en bagerist. Flæk dem, rist dem og server med koldt smør, ost eller marmelade.

Et godt tip: Hvis du er til de helt klassiske hveder, finder du opskriften på dem her.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.