Vinterboller

Gå den kolde tid i møde med bløde vinterboller. Så er der en god undskyldning for at hygge indendørs med hjemmebag, når mørket og kulden banker på.

Der er intet som en lun bolle med smør. Eller så skulle det da lige være vinterboller, der er fyldt med varme krydderier, æble, rosiner og hasselnødder. De søde og bløde boller er gode til den lille sult, når den søde tand trænger sig på, eller som tilbehør til en god kop te. Én ting er i hvert fald sikker: De er et hit hos både store og små! Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
vinterboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vinterboller: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Vinterboller
2,5 dl mælk stuetempereret
25 g gær
200 g kold havregrød af 1 dl grovvalsede gryn, 2 dl væske og 1 nip salt
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kardemomme
1 æg
60 g sukker
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
½ tsk groft salt
100 g blødt smør
35 g hasselnødder
75 g rosiner
1 revet æble presset for væske

Topping
1 æg
Perlesukker

Sådan gør du

 1. Kom mælken i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt havregrød, kanel, kardemomme, æg og sukker. Rør blandingen godt sammen, så grøden ikke er i store klumper. Tilsæt hvedemel løbende, og til sidst salt.
 2. Skær det bløde smør i tern og stil til side.
 3. Ælt dejen i ca. 12-15 min ved middel-lav hastighed til dejen er smidig, blank, og slipper kanterne på skålen. Smørret tilsættes ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret i dejen.
 4. Hak hasselnødderne groft. Riv æblet og pres det for væske.
 5. Når dejen er færdigæltet tilsættes hasselnødder, æble og rosiner, og dejen æltes kortvarigt til fyldet er godt fordelt i dejen.
 6. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
 7. Drys med lidt mel og kom dejen ud på køkkenbordet. Del dejen i ca. 15 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
 8. Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade. Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning. Læg dem i en dyb bradepande eller bageplade med samlingen nedad. Placer dem med et par centimeters afstand, hvis du ønsker, at de skal vokse sammen. Dette synes jeg, giver det bedste bløde resultat!
 9. Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 200 grader
  varmluft.
 10. Når bollerne er hævet pensles de med æg. Drys evt. med lidt perlesukker på toppen.
 11. Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.
 12. Lad bollerne køle af et øjeblik, inden du sætter tænderne i dem!
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.