Vinterboller

Gå den kolde tid i møde med bløde vinterboller. Så er der en god undskyldning for at hygge indendørs med hjemmebag, når mørket og kulden banker på.

Der er intet som en lun bolle med smør. Eller så skulle det da lige være vinterboller, der er fyldt med varme krydderier, æble, rosiner og hasselnødder. De søde og bløde boller er gode til den lille sult, når den søde tand trænger sig på, eller som tilbehør til en god kop te. Én ting er i hvert fald sikker: De er et hit hos både store og små! Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
vinterboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vinterboller: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Vinterboller
2,5 dl mælk stuetempereret
25 g gær
200 g kold havregrød af 1 dl grovvalsede gryn, 2 dl væske og 1 nip salt
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kardemomme
1 æg
60 g sukker
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
½ tsk groft salt
100 g blødt smør
35 g hasselnødder
75 g rosiner
1 revet æble presset for væske

Topping
1 æg
Perlesukker

Sådan gør du

 1. Kom mælken i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt havregrød, kanel, kardemomme, æg og sukker. Rør blandingen godt sammen, så grøden ikke er i store klumper. Tilsæt hvedemel løbende, og til sidst salt.
 2. Skær det bløde smør i tern og stil til side.
 3. Ælt dejen i ca. 12-15 min ved middel-lav hastighed til dejen er smidig, blank, og slipper kanterne på skålen. Smørret tilsættes ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret i dejen.
 4. Hak hasselnødderne groft. Riv æblet og pres det for væske.
 5. Når dejen er færdigæltet tilsættes hasselnødder, æble og rosiner, og dejen æltes kortvarigt til fyldet er godt fordelt i dejen.
 6. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
 7. Drys med lidt mel og kom dejen ud på køkkenbordet. Del dejen i ca. 15 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
 8. Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade. Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning. Læg dem i en dyb bradepande eller bageplade med samlingen nedad. Placer dem med et par centimeters afstand, hvis du ønsker, at de skal vokse sammen. Dette synes jeg, giver det bedste bløde resultat!
 9. Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 200 grader
  varmluft.
 10. Når bollerne er hævet pensles de med æg. Drys evt. med lidt perlesukker på toppen.
 11. Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.
 12. Lad bollerne køle af et øjeblik, inden du sætter tænderne i dem!
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.