Vinterboller

Gå den kolde tid i møde med bløde vinterboller. Så er der en god undskyldning for at hygge indendørs med hjemmebag, når mørket og kulden banker på.

Der er intet som en lun bolle med smør. Eller så skulle det da lige være vinterboller, der er fyldt med varme krydderier, æble, rosiner og hasselnødder. De søde og bløde boller er gode til den lille sult, når den søde tand trænger sig på, eller som tilbehør til en god kop te. Én ting er i hvert fald sikker: De er et hit hos både store og små! Rigtig god bagelyst!

Se opskrift
vinterboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Vinterboller: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Vinterboller
2,5 dl mælk stuetempereret
25 g gær
200 g kold havregrød af 1 dl grovvalsede gryn, 2 dl væske og 1 nip salt
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kardemomme
1 æg
60 g sukker
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
½ tsk groft salt
100 g blødt smør
35 g hasselnødder
75 g rosiner
1 revet æble presset for væske

Topping
1 æg
Perlesukker

Sådan gør du

 1. Kom mælken i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt havregrød, kanel, kardemomme, æg og sukker. Rør blandingen godt sammen, så grøden ikke er i store klumper. Tilsæt hvedemel løbende, og til sidst salt.
 2. Skær det bløde smør i tern og stil til side.
 3. Ælt dejen i ca. 12-15 min ved middel-lav hastighed til dejen er smidig, blank, og slipper kanterne på skålen. Smørret tilsættes ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret i dejen.
 4. Hak hasselnødderne groft. Riv æblet og pres det for væske.
 5. Når dejen er færdigæltet tilsættes hasselnødder, æble og rosiner, og dejen æltes kortvarigt til fyldet er godt fordelt i dejen.
 6. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
 7. Drys med lidt mel og kom dejen ud på køkkenbordet. Del dejen i ca. 15 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
 8. Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade. Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning. Læg dem i en dyb bradepande eller bageplade med samlingen nedad. Placer dem med et par centimeters afstand, hvis du ønsker, at de skal vokse sammen. Dette synes jeg, giver det bedste bløde resultat!
 9. Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 200 grader
  varmluft.
 10. Når bollerne er hævet pensles de med æg. Drys evt. med lidt perlesukker på toppen.
 11. Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.
 12. Lad bollerne køle af et øjeblik, inden du sætter tænderne i dem!
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.