Grahamsbrød

Et hjemmebagt grahamsbrød både smager skønt og mætter godt. Det er et brød der giver fuldkorn, uden at grov struktur. Melet giver derimod brødet en flot brun farve.

Er du til et fuldkornsbrød uden for mange frø og kerner, er et grahamsbrød lige noget for dig. Grahamsmel er en finere fuldkornsmel, der ikke giver brødet samme grovhed som fx fuldkornshvedemel. Fuldkorn er med til at holde dig mæt længere, og brødet er derfor perfekt til både morgenbordet, som brød til sandwich eller som tilbehør til eftermiddagskaffen. Opskriften giver to brød, så der er rigeligt brød til hele familien eller til gæsterne. Frys det ene brød ned, så er det lækkert brød til de dage, hvor det skal gå stærkt, men du ikke vil gå på kompromis med den gode smag.

Se opskrift
grahamsbrød

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grahamsbrød: 3 ud af 5 baseret på 118 anmeldelser

Opskrift

2 brød

6 dl vand
50 g gær
500 g Valsemøllen Dansk Grahamsmel
400-500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle ingredienser undtagen ca. 10% af hvedemelet.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter, og tilsæt resten af hvedemelet efter behov. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. ved stuetemperatur.
  3. Slå derefter luften ud af dejen, form 2 brød og læg dem i hver sin smurte form. Lad brødene efterhæve i ca. 30 minutter tildækket ved stuetemperatur.
  4. Rids brødene, pensl dem med vand og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft = 200°C) i ca. 25-30 minutter.
  5. Lad brødene køle af på en rist.

Et godt tip: Brug hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. 60 minutter tildækket ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade med bagepapir, bag på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25-30 minutter.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.