Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle ingredienser undtagen ca. 10% af hvedemelet.
- Ælt dejen i mindst 5 minutter, og tilsæt resten af hvedemelet efter behov. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. ved stuetemperatur.
- Slå derefter luften ud af dejen, form 2 brød og læg dem i hver sin smurte form. Lad brødene efterhæve i ca. 30 minutter tildækket ved stuetemperatur.
- Rids brødene, pensl dem med vand og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft = 200°C) i ca. 25-30 minutter.
- Lad brødene køle af på en rist.
Et godt tip: Brug hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. 60 minutter tildækket ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade med bagepapir, bag på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25-30 minutter.