Grahamsbrød

Et hjemmebagt grahamsbrød både smager skønt og mætter godt. Det er et brød der giver fuldkorn, uden at grov struktur. Melet giver derimod brødet en flot brun farve.

Er du til et fuldkornsbrød uden for mange frø og kerner, er et grahamsbrød lige noget for dig. Grahamsmel er en finere fuldkornsmel, der ikke giver brødet samme grovhed som fx fuldkornshvedemel. Fuldkorn er med til at holde dig mæt længere, og brødet er derfor perfekt til både morgenbordet, som brød til sandwich eller som tilbehør til eftermiddagskaffen. Opskriften giver to brød, så der er rigeligt brød til hele familien eller til gæsterne. Frys det ene brød ned, så er det lækkert brød til de dage, hvor det skal gå stærkt, men du ikke vil gå på kompromis med den gode smag.

Se opskrift
grahamsbrød

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grahamsbrød: 3 ud af 5 baseret på 90 anmeldelser

Opskrift

2 brød

6 dl vand
50 g gær
500 g Valsemøllen Dansk Grahamsmel
400-500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle ingredienser undtagen ca. 10% af hvedemelet.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter, og tilsæt resten af hvedemelet efter behov. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. ved stuetemperatur.
  3. Slå derefter luften ud af dejen, form 2 brød og læg dem i hver sin smurte form. Lad brødene efterhæve i ca. 30 minutter tildækket ved stuetemperatur.
  4. Rids brødene, pensl dem med vand og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft = 200°C) i ca. 25-30 minutter.
  5. Lad brødene køle af på en rist.

Et godt tip: Brug hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. 60 minutter tildækket ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade med bagepapir, bag på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25-30 minutter.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.