Grahamsbrød

Et hjemmebagt grahamsbrød både smager skønt og mætter godt. Det er et brød der giver fuldkorn, uden at grov struktur. Melet giver derimod brødet en flot brun farve.

Er du til et fuldkornsbrød uden for mange frø og kerner, er et grahamsbrød lige noget for dig. Grahamsmel er en finere fuldkornsmel, der ikke giver brødet samme grovhed som fx fuldkornshvedemel. Fuldkorn er med til at holde dig mæt længere, og brødet er derfor perfekt til både morgenbordet, som brød til sandwich eller som tilbehør til eftermiddagskaffen. Opskriften giver to brød, så der er rigeligt brød til hele familien eller til gæsterne. Frys det ene brød ned, så er det lækkert brød til de dage, hvor det skal gå stærkt, men du ikke vil gå på kompromis med den gode smag.

Se opskrift
grahamsbrød

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grahamsbrød: 3 ud af 5 baseret på 75 anmeldelser

Opskrift

2 brød

6 dl vand
50 g gær
500 g Valsemøllen Dansk Grahamsmel
400-500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g olie
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt alle ingredienser undtagen ca. 10% af hvedemelet.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter, og tilsæt resten af hvedemelet efter behov. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. ved stuetemperatur.
  3. Slå derefter luften ud af dejen, form 2 brød og læg dem i hver sin smurte form. Lad brødene efterhæve i ca. 30 minutter tildækket ved stuetemperatur.
  4. Rids brødene, pensl dem med vand og bag dem på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft = 200°C) i ca. 25-30 minutter.
  5. Lad brødene køle af på en rist.

Et godt tip: Brug hævekurv og få ekstra rustikke brød. Drys hævekurven med mel, og lad brødet hæve i ca. 60 minutter tildækket ved stuetemperatur. Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade med bagepapir, bag på midterste rille i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25-30 minutter.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.