Monkey Bread – madbrød med urter og ost

Monkey bread eller madbrød kan være en vidunderlig tilføjelse til et måltid, men dette madbrød med ost og urter er så godt, det kan spises uden andet end en god appetit.

Madblogger Maria Vestergaard har haft sin datter med i køkkenet og bagt dette lækre madbrød fyldt med cremet ost og urter for at give brødet en lækker smag og konsistens. Brødet er bagt på Finax Øko Stenformalet Hvedemel og Finax Øko Manitoba for at gøre det ekstra luftigt. Monkey bread betegner et brød, hvor det samles i kugler og bages ind i hinanden. Giv dig i kast med Marias version eller tilsæt de krydderier, urter eller ost, som du bedst kan lide.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

1 dl. Mælk
75 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. Salt
150 g stenformalet hvedemel
150 g Manitoba hvedemel
100 g cheddar
Et bundt persille
Et fed hvidløg
½ tsk. Flagesalt
200 g flødeost
Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  3. Rør godt rundt og tilsæt gær der opløses i mælken.
  4. Hæld smør og mælkeblandingen over i en skål og tilsæt æg, salt og melet lidt ad gangen.
  5. Ælt dejen til den er smidig og glat.
  6. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  7. Hak hvidløg og persille fint og bland med salt, cheddarost og flødeost.
  8. Tril dejen til små kugler med en diameter på ca. 1 cm.
  9. Vend kuglerne i ostemassen og placer dem i en springform beklædt med bagepapir.
  10. Lad det ubagte brød hæve yderligere 45 minutter.
  11. Pensl med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 190°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter.
  12. Server og spis med det samme. Velbekomme.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard