Monkey Bread – madbrød med urter og ost

Monkey bread eller madbrød kan være en vidunderlig tilføjelse til et måltid, men dette madbrød med ost og urter er så godt, det kan spises uden andet end en god appetit.

Madblogger Maria Vestergaard har haft sin datter med i køkkenet og bagt dette lækre madbrød fyldt med cremet ost og urter for at give brødet en lækker smag og konsistens. Brødet er bagt på Valsemøllen Øko Stenformalet Hvedemel og Valsemøllen Øko Manitoba for at gøre det ekstra luftigt. Monkey bread betegner et brød, hvor det samles i kugler og bages ind i hinanden. Giv dig i kast med Marias version eller tilsæt de krydderier, urter eller ost, som du bedst kan lide.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Monkey Bread – madbrød med urter og ost: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

1 dl. Mælk
75 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. Salt
150 g Valsemøllen stenformalet hvedemel
150 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
100 g cheddar
Et bundt persille
Et fed hvidløg
½ tsk. Flagesalt
200 g flødeost
Æg til pensling

Fremgangsmåde

 1. Smelt smør i en gryde.
 2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
 3. Rør godt rundt og tilsæt gær der opløses i mælken.
 4. Hæld smør og mælkeblandingen over i en skål og tilsæt æg, salt og melet lidt ad gangen.
 5. Ælt dejen til den er smidig og glat.
 6. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
 7. Hak hvidløg og persille fint og bland med salt, cheddarost og flødeost.
 8. Tril dejen til små kugler med en diameter på ca. 1 cm.
 9. Vend kuglerne i ostemassen og placer dem i en springform beklædt med bagepapir.
 10. Lad det ubagte brød hæve yderligere 45 minutter.
 11. Pensl med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 190°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter.
 12. Server og spis med det samme. Velbekomme.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.