Monkey Bread – madbrød med urter og ost

Monkey bread eller madbrød kan være en vidunderlig tilføjelse til et måltid, men dette madbrød med ost og urter er så godt, det kan spises uden andet end en god appetit.

Madblogger Maria Vestergaard har haft sin datter med i køkkenet og bagt dette lækre madbrød fyldt med cremet ost og urter for at give brødet en lækker smag og konsistens. Brødet er bagt på Valsemøllen Øko Stenformalet Hvedemel og Valsemøllen Øko Manitoba for at gøre det ekstra luftigt. Monkey bread betegner et brød, hvor det samles i kugler og bages ind i hinanden. Giv dig i kast med Marias version eller tilsæt de krydderier, urter eller ost, som du bedst kan lide.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Monkey Bread – madbrød med urter og ost: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

1 dl. Mælk
75 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. Salt
150 g Valsemøllen stenformalet hvedemel
150 g Valsemøllen Manitoba hvedemel
100 g cheddar
Et bundt persille
Et fed hvidløg
½ tsk. Flagesalt
200 g flødeost
Æg til pensling

Fremgangsmåde

 1. Smelt smør i en gryde.
 2. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
 3. Rør godt rundt og tilsæt gær der opløses i mælken.
 4. Hæld smør og mælkeblandingen over i en skål og tilsæt æg, salt og melet lidt ad gangen.
 5. Ælt dejen til den er smidig og glat.
 6. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
 7. Hak hvidløg og persille fint og bland med salt, cheddarost og flødeost.
 8. Tril dejen til små kugler med en diameter på ca. 1 cm.
 9. Vend kuglerne i ostemassen og placer dem i en springform beklædt med bagepapir.
 10. Lad det ubagte brød hæve yderligere 45 minutter.
 11. Pensl med sammenpisket æg og bag det i ovnen ved 190°C (varmluft 175°C) i ca. 30 minutter.
 12. Server og spis med det samme. Velbekomme.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.