Græskarbrød med fuldkorn

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.
  • 300 g Valsemøllen Fuldkornsrugmel
  • 400 g Valsemøllen Hvedemel
  • 100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
  • 4 dl økologisk kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).