Rustikt franskbrød

Lav et lækkert rustikt franskbrød og forkæl dig selv og dine nærmeste.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
min. 12 timer.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 franskbrød

Dag 1:
Fordej
150 g koldt vand

2 g gær

150 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Iblødsætning
130 g koldt vand

60 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
60 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø

Dag 2:
2 ½ dl lunkent vand (30°C)
15 g gær
Fordej
Iblødsatte kerner
15 g salt
230 g Valsemøllen Durummel
230 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Opløs gæren i vandet og rør hvedemelet i.
  2. Bland ingredienserne godt sammen, og lad fordejen stå tildækket natten over ved stuetemperatur.
  3. Sæt kernerne i blød, og lad dem stå tildækket natten over ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Opløs gæren i vandet, kom fordejen og de iblødsatte kerner i sammen med resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i 10-15 minutter, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Fold dejen ind over sig selv, så den bliver strammet op, og lad den hæve færdig i yderligere 30 minutter.
  4. Del dejen i to lige store stykker, og form til aflange brød.
  5. Drys to hævekurve med mel, og læg i hver sin kurv. Lad dem hæve tildækket på køl natten over.

Dag 3

  1. Tag kurvene ud af køleskabet, og lad dem stå i 60 minutter ved stuetemperatur.
  2. Vend brødene ud af kurvene og over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Snit brødene på toppen, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 230°C (varmluft 210°C) i ca. 35 minutter.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.