Rustikt franskbrød

Lav et lækkert rustikt franskbrød og forkæl dig selv og dine nærmeste.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
min. 12 timer.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 franskbrød

Dag 1:
Fordej
150 g koldt vand
2 g gær
150 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Iblødsætning
130 g koldt vand
60 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
60 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø

Dag 2:
2 ½ dl lunkent vand (30°C)
15 g gær
Fordej
Iblødsatte kerner
15 g salt
230 g Valsemøllen Durummel
230 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Sådan gør du

Dag 1

  1. Opløs gæren i vandet og rør hvedemelet i.
  2. Bland ingredienserne godt sammen, og lad fordejen stå tildækket natten over ved stuetemperatur.
  3. Sæt kernerne i blød, og lad dem stå tildækket natten over ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Opløs gæren i vandet, kom fordejen og de iblødsatte kerner i sammen med resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i 10-15 minutter, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Fold dejen ind over sig selv, så den bliver strammet op, og lad den hæve færdig i yderligere 30 minutter.
  4. Del dejen i to lige store stykker, og form til aflange brød.
  5. Drys to hævekurve med mel, og læg i hver sin kurv. Lad dem hæve tildækket på køl natten over.

Dag 3

  1. Tag kurvene ud af køleskabet, og lad dem stå i 60 minutter ved stuetemperatur.
  2. Vend brødene ud af kurvene og over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Snit brødene på toppen, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 230°C (varmluft 210°C) i ca. 35 minutter.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.