Sødt focacciabrød med æble

Hjemmelavet lækkert sødt focacciabrød med  æble og kanel og drysset med valnødder. Nemt at lave og perfekt til familiehyggen.

Du kender måske focaccia som et salt brød, der er fyldt med oliven og lækre grøntsager. Vi har lavet et sødt focaccia med æble og kanel, der er en blanding af et brød og en æblekage. Den er bagt på en bløddej, som du kender fra fødselsdagsboller eller brunsviger. Det passer perfekt til den søde topping med æblestykker, kanelsukker og sprøde valnøddet. Brødet passer godt til eftermiddagskaffen eller familiehyggen, og er for dig der måske ikke er til de helt søde kager. Prøv dig frem med andre typer af toppings, der også kunne smage godt på en bløddejsbund.

Se opskrift
focaccia med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 10 - 12 personer

25 g gær
3 dl vand
2 spsk sukker
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
475 g Valsemøllen Tipo 00
2 æbler
5 spsk kanelsukker
20 g valnødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og rør olie, sukker og salt ud heri.
  2. Tilsæt Tipo 00 og ælt dejen grundigt – gerne på en køkkenmaskine.
  3. Det skal være en lidt klistret dej.
  4. Smør en skål med lidt olivenolie og læg dejen heri.
  5. Vend dejen rundt i skålen så den dækkes af olien.
  6. Dæk til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225 grader i en almindelig ovn.
  8. Kom lidt olie på hænderne, tag dejen op af skålen og brug forsigtigt hænderne til at trække dejen ud til et stort rektangel.
  9. Placer dejen på en bageplade med bagepapir.
  10. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
  11. Skær æbler i tynde både og læg dem pænt ovenpå.
  12. Drys med resten af kanelsukkeret og de grofthakkede valnødder.
  13. Bages i den forvarmede ovn i 15 minutter eller til dit focacciabrød er gyldent langs kanterne.
  14. Kan serveres mens den stadig er lidt lun eller når det er stuetemperatur og drysset med flormelis.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.