Sødt focacciabrød med æble

Hjemmelavet lækkert sødt focacciabrød med  æble og kanel og drysset med valnødder. Nemt at lave og perfekt til familiehyggen.

Du kender måske focaccia som et salt brød, der er fyldt med oliven og lækre grøntsager. Vi har lavet et sødt focaccia med æble og kanel, der er en blanding af et brød og en æblekage. Den er bagt på en bløddej, som du kender fra fødselsdagsboller eller brunsviger. Det passer perfekt til den søde topping med æblestykker, kanelsukker og sprøde valnøddet. Brødet passer godt til eftermiddagskaffen eller familiehyggen, og er for dig der måske ikke er til de helt søde kager. Prøv dig frem med andre typer af toppings, der også kunne smage godt på en bløddejsbund.

Se opskrift
focaccia med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 - 12 personer

25 g gær
3 dl vand
2 spsk sukker
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
475 g Valsemøllen Tipo 00
2 æbler
5 spsk kanelsukker
20 g valnødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og rør olie, sukker og salt ud heri.
  2. Tilsæt Tipo 00 og ælt dejen grundigt – gerne på en køkkenmaskine.
  3. Det skal være en lidt klistret dej.
  4. Smør en skål med lidt olivenolie og læg dejen heri.
  5. Vend dejen rundt i skålen så den dækkes af olien.
  6. Dæk til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225 grader i en almindelig ovn.
  8. Kom lidt olie på hænderne, tag dejen op af skålen og brug forsigtigt hænderne til at trække dejen ud til et stort rektangel.
  9. Placer dejen på en bageplade med bagepapir.
  10. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
  11. Skær æbler i tynde både og læg dem pænt ovenpå.
  12. Drys med resten af kanelsukkeret og de grofthakkede valnødder.
  13. Bages i den forvarmede ovn i 15 minutter eller til dit focacciabrød er gyldent langs kanterne.
  14. Kan serveres mens den stadig er lidt lun eller når det er stuetemperatur og drysset med flormelis.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.