Sødt focacciabrød med æble

Hjemmelavet lækkert sødt focacciabrød med  æble og kanel og drysset med valnødder. Nemt at lave og perfekt til familiehyggen.

Du kender måske focaccia som et salt brød, der er fyldt med oliven og lækre grøntsager. Vi har lavet et sødt focaccia med æble og kanel, der er en blanding af et brød og en æblekage. Den er bagt på en bløddej, som du kender fra fødselsdagsboller eller brunsviger. Det passer perfekt til den søde topping med æblestykker, kanelsukker og sprøde valnøddet. Brødet passer godt til eftermiddagskaffen eller familiehyggen, og er for dig der måske ikke er til de helt søde kager. Prøv dig frem med andre typer af toppings, der også kunne smage godt på en bløddejsbund.

Se opskrift
focaccia med æble

Køkkentid
25 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 - 12 personer

25 g gær
3 dl vand
2 spsk sukker
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
475 g Valsemøllen Tipo 00
2 æbler
5 spsk kanelsukker
20 g valnødder

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og rør olie, sukker og salt ud heri.
  2. Tilsæt Tipo 00 og ælt dejen grundigt – gerne på en køkkenmaskine.
  3. Det skal være en lidt klistret dej.
  4. Smør en skål med lidt olivenolie og læg dejen heri.
  5. Vend dejen rundt i skålen så den dækkes af olien.
  6. Dæk til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225 grader i en almindelig ovn.
  8. Kom lidt olie på hænderne, tag dejen op af skålen og brug forsigtigt hænderne til at trække dejen ud til et stort rektangel.
  9. Placer dejen på en bageplade med bagepapir.
  10. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
  11. Skær æbler i tynde både og læg dem pænt ovenpå.
  12. Drys med resten af kanelsukkeret og de grofthakkede valnødder.
  13. Bages i den forvarmede ovn i 15 minutter eller til dit focacciabrød er gyldent langs kanterne.
  14. Kan serveres mens den stadig er lidt lun eller når det er stuetemperatur og drysset med flormelis.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.