Sødt focacciabrød med æble

Hjemmelavet lækkert sødt focacciabrød med en dejlig smag af æble og kanel og drysset med valnødder.

Nemt at lave og perfekt til familiehyggen.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 - 12 personer

25 g gær
3 dl vand
2 spsk sukker
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
475 g Valsemøllen Tipo 00
2 æbler
5 spsk kanelsukker
20 g valnødder

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og rør olie, sukker og salt ud heri.
  2. Tilsæt Tipo 00 og ælt dejen grundigt – gerne på en køkkenmaskine.
  3. Det skal være en lidt klistret dej.
  4. Smør en skål med lidt olivenolie og læg dejen heri.
  5. Vend dejen rundt i skålen så den dækkes af olien.
  6. Dæk til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 40 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225 grader i en almindelig ovn.
  8. Kom lidt olie på hænderne, tag dejen op af skålen og brug forsigtigt hænderne til at trække dejen ud til et stort rektangel.
  9. Placer dejen på en bageplade med bagepapir.
  10. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
  11. Skær æbler i tynde både og læg dem pænt ovenpå.
  12. Drys med resten af kanelsukkeret og de grofthakkede valnødder.
  13. Bages i den forvarmede ovn i 15 minutter eller til dit focacciabrød er gyldent langs kanterne.
  14. Kan serveres mens den stadig er lidt lun eller når det er stuetemperatur og drysset med flormelis.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

 

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.