Sommerkage med solbær og flødeskum

Denne lækre sommerkage med solbær og flødeskum er et rigtig godt eksempel på, hvor smukt og enkelt det kan gøres, uden det ligner en klassisk skærekage.

Kagen er udviklet af Ditte Julie Jensen og passer perfekt til eftermiddagskaffen eller et glas mousserende vin på en dejlig sommerdag. Er du ikke lige så pjattet med solbær, kan du sagtens bruge blåbær, brombær eller dit yndlingsbær.

Se opskrift
sommerkage med solbær

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 time 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sommerkage med solbær og flødeskum: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 12 personer

Kage med solbær
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk.. bagepulver
100 g hvid chokolade
100 g friske solbær (frosne kan også anvendes, må ikke være tøet op)
1 spsk. Valsemøllen Kage Hvedemel

Bagte solbær med vanilje:
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g solbær

Pynt:
2 dl piskefløde
1 tsk frysetørrede solbærstøv
spiselige blomster

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Rør mælken i.
  4. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
  5. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen.
  6. Vend solbær sammen med en spiseske hvedemel og vend det herefter i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.
  8. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten.
  9. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
  10. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  11. Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 minutter Lad dem køle af.
  12. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle.
  13. Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten.
  14. Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.

sommerkagesommerkage solbær

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.