Sommerkage med solbær og flødeskum

Denne lækre sommerkage med solbær og flødeskum er et rigtig godt eksempel på, hvor smukt og enkelt det kan gøres, uden at det ligner en klassisk skærekage.

Kagen er udviklet af Ditte Julie Jensen og passer perfekt til eftermiddagskaffen eller et glas mousserende vin på en dejlig sommerdag. Er du ikke lige så pjattet med solbær, kan du sagtens bruge blåbær, brombær eller dit yndlingsbær.

Se opskrift
sommerkage med solbær

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 time 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sommerkage med solbær og flødeskum: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

12 personer

Kage med solbær
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk.. bagepulver
100 g hvid chokolade
100 g friske solbær (frosne kan også anvendes, må ikke være tøet op)
1 spsk. Valsemøllen Kage Hvedemel

Bagte solbær med vanilje:
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g solbær

Pynt:
2 dl piskefløde
1 tsk frysetørrede solbærstøv
spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Rør mælken i.
  4. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
  5. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen.
  6. Vend solbær sammen med en spiseske hvedemel og vend det herefter i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.
  8. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten.
  9. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
  10. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  11. Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 minutter Lad dem køle af.
  12. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle.
  13. Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten.
  14. Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.

sommerkagesommerkage solbær

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.