Sommerkage med solbær og flødeskum

Denne lækre sommerkage med solbær og flødeskum er et rigtig godt eksempel på, hvor smukt og enkelt det kan gøres, uden at det ligner en klassisk skærekage.

Kagen er udviklet af Ditte Julie Jensen og passer perfekt til eftermiddagskaffen eller et glas mousserende vin på en dejlig sommerdag. Er du ikke lige så pjattet med solbær, kan du sagtens bruge blåbær, brombær eller dit yndlingsbær.

Se opskrift
sommerkage med solbær

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 time 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sommerkage med solbær og flødeskum: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

12 personer

Kage med solbær
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk.. bagepulver
100 g hvid chokolade
100 g friske solbær (frosne kan også anvendes, må ikke være tøet op)
1 spsk. Valsemøllen Kage Hvedemel

Bagte solbær med vanilje:
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g solbær

Pynt:
2 dl piskefløde
1 tsk frysetørrede solbærstøv
spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Rør mælken i.
  4. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
  5. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen.
  6. Vend solbær sammen med en spiseske hvedemel og vend det herefter i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.
  8. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten.
  9. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
  10. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  11. Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 minutter Lad dem køle af.
  12. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle.
  13. Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten.
  14. Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.

sommerkagesommerkage solbær

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.