Talkage med baileycreme – Bageblanding

Bag en talkage med baileycreme til fødselsdagen.

Med Valsemøllen Chokoladetærte hjælper vi dig på vej, og gør det nemmere for dig at bage, og samtidig sparer du tid. Når kagen er bagt, kan du tage din indre kreativitet frem, så du kan pynte løs. Pynt kagen med f.eks. blåbær, brombær og chokoladeslik. Du kan også bruge andet slik.

Find tal- og bogstavskabelon, her.

Se flere kreative opskrifter til fødselsdage eller andre begivenheder, her.

Se opskrift
Talkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
6 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 personer

Talkage 

3 pakker Valsemøllen Chokoladetærte
3 dl lunkent vand (30°C)
4,5 dl smagsneutralt olie, f.eks solsikke olie
6 æg
1 stor bradepande ca. 40×35

Baileycreme (afkøling mindst 6 timer) 

2 blade husblas
75 g mørk chokolade
75 g mælkechokolade
4 dl piskefløde
0,5 dl baileys

Pynt

125 g brombær
125 g blåbær
Diverse chokoladeslik f.eks. orangegrene fra Toms, Maltesers og Dumle-karameller
Lidt spiselidt guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Talkage

 

  1. Hæld de tre poser med kageblanding i en skål, og tilsæt vand, olie og æg. Rør kagemassen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til den er glat og blank.
  2. Beklæd bradepanden med bagepapir. Fordel dejen i bradepanden, og glat overfladen.
  3. Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen helt.

Baileycreme 

 

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak mørk og mælkechokolade fint, og hæld det i en skål.
  3. Kom fløde og bailey i en gryde og opvarm kogepunktet. Rør den varme flødeblanding over chokoladen i en tynd stråle, og rør med cirkelbevægelser i skålen, til chokolade og fløde smelter sammen til en ensartet masse. Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den varme chokoladefløde, til den er opløst.
  4. Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer, til den er helt kold (gerne til dagen efter).

Udskæring 

 

  1. Del kagen i to dele, så det passer med to talskabeloner, og tag dem ud af bradepanden.
  2. Udstik kagerne ved hjælp af en tal-skabelon. Den ene kage som et 2 tal, og den anden kage som et 5 tal, så kagerne danner tallet 25. Eller download skabeloner til de tal eller bogstaver du har brug for til din kage. Download dem her.

Servering og pynt 

 

  1. Læg talkagerne over på et serveringsfad eller et stort bræt.
  2. Tag den kolde baileycreme ud fra køl, og pisk den luftig med en elpisker. Hæld cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i små toppe på begge talkager, så hele overfladen er dækket.
  3. Pynt kagerne med friske brombær, blåbær og forskelligt chokoladeslik (f.eks. orangegrene, Maltesers og Dumle-karameller), og drys til sidst med lidt spiseligt guldstøv.

Et godt tip: Du kan downloade de tal og/eller bogstaver som du har brug for her.