Talkage med baileycreme – Bageblanding

Bag en talkage med baileycreme til fødselsdagen.

Med Valsemøllen Chokoladetærte hjælper vi dig på vej, og gør det nemmere for dig at bage, og samtidig sparer du tid. Når kagen er bagt, kan du tage din indre kreativitet frem, så du kan pynte løs. Pynt kagen med f.eks. blåbær, brombær og chokoladeslik. Du kan også bruge andet slik.

Find tal- og bogstavskabelon, her.

Se flere kreative opskrifter til fødselsdage eller andre begivenheder, her.

Se opskrift
Talkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
6 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12 personer

Talkage 

3 pakker Valsemøllen Chokoladetærte
3 dl lunkent vand (30°C)
4,5 dl smagsneutralt olie, f.eks solsikke olie
6 æg
1 stor bradepande ca. 40×35

Baileycreme (afkøling mindst 6 timer) 

2 blade husblas
75 g mørk chokolade
75 g mælkechokolade
4 dl piskefløde
0,5 dl baileys

Pynt

125 g brombær
125 g blåbær
Diverse chokoladeslik f.eks. orangegrene fra Toms, Maltesers og Dumle-karameller
Lidt spiselidt guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Talkage

 

  1. Hæld de tre poser med kageblanding i en skål, og tilsæt vand, olie og æg. Rør kagemassen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til den er glat og blank.
  2. Beklæd bradepanden med bagepapir. Fordel dejen i bradepanden, og glat overfladen.
  3. Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen helt.

Baileycreme 

 

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak mørk og mælkechokolade fint, og hæld det i en skål.
  3. Kom fløde og bailey i en gryde og opvarm kogepunktet. Rør den varme flødeblanding over chokoladen i en tynd stråle, og rør med cirkelbevægelser i skålen, til chokolade og fløde smelter sammen til en ensartet masse. Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den varme chokoladefløde, til den er opløst.
  4. Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer, til den er helt kold (gerne til dagen efter).

Udskæring 

 

  1. Del kagen i to dele, så det passer med to talskabeloner, og tag dem ud af bradepanden.
  2. Udstik kagerne ved hjælp af en tal-skabelon. Den ene kage som et 2 tal, og den anden kage som et 5 tal, så kagerne danner tallet 25. Eller download skabeloner til de tal eller bogstaver du har brug for til din kage. Download dem her.

Servering og pynt 

 

  1. Læg talkagerne over på et serveringsfad eller et stort bræt.
  2. Tag den kolde baileycreme ud fra køl, og pisk den luftig med en elpisker. Hæld cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i små toppe på begge talkager, så hele overfladen er dækket.
  3. Pynt kagerne med friske brombær, blåbær og forskelligt chokoladeslik (f.eks. orangegrene, Maltesers og Dumle-karameller), og drys til sidst med lidt spiseligt guldstøv.

Et godt tip: Skal du lave en mere børnevenlig creme uden alkohol så kan du lave en nutella-smørcreme. Se opskriften her. 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.