Kanelbrød med marcipan

Hvis du elsker kanelklassikere som kanelstang og kanelsnegle, vil du elske kanelbrød. Remoncen er fuld af lækker marcipan, smør og kanel. Perfekt til eftermiddagens hyggestunder.

Kager af gærdeje er noget for sig. De kan være snaskede på deres helt egen måde. Og kanelbrødet er ingen undtagelse! Både remonce og dej er med smør, der gør kagen saftig og svampet på samme tid. Selvom den er syndig, skal du ikke snyde dig selv for at bage den. Et kanelbrød passer nemlig godt til de fleste øjeblikke, og er god at lune sig med i de kolde vinterdage. God bagelyst!

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelbrød med marcipan: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 brød

Dej
2,5 dl mælk
25 g gær
½-1 tsk stødt kardemomme
60 g sukker
1 æg + 1 til pensling
525 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
½ tsk groft salt
80 g blødt smør i tern

Remonce
200 g blødt smør
200 g brun farin
15 g kanel
100 g marcipan revet

I øvrigt
Perlesukker

Sådan gør du

Dej

 1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
 2. Tilsæt kardemomme, sukker, æg og løbende også mel. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter salt.
 3. Ælt dejen ved middel hastighed i 10-15 minutter til den er glat, blank og slipper skålen. Kom smør-ternene i dejen ca. halvvejs.
 4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter ½ time i køleskabet.

Remonce

 1. Pisk smør, brun farin og kanel sammen til det bliver en smule luftigt. Når du pisker det sammen, bliver det nemmer at fordele på dejen.

Kanelbrød

 1. Tænd ovnen på 200°C almindelig ovn.
 2. Vend dejen ud på et bord drysset med mel, og rul den ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1/2 cm.
 3. Smør remoncen ud på dejen med en spatel, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner). Drys med revet marcipan.
 4. Rul forsigtigt dejen til en pølse og træk den ud, så den bliver en anelse længere. Halver pølsen i længden, så du har to lige lange pølser.
 5. Halver begge pølser på midten af kanelsneglen med en brødkniv, men bevar en del af den ene ende. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud. Sno de to pølser, og læg dem på et bagepapir med god afstand i mellem sig. De hæver en del! Hæft enderne godt under brødene, så fyldet ikke flyder for meget ud.
 6. Lad gerne brødene efterhæve et kvarters tid. Pensl brødene med æg og drys evt. med perlesukker.
 7. Bag brødene i ovnen i ca. 16-20 min. Hold godt øje undervejs, og bag dem til de er gyldne.
 8. Lad kanelbrødene køle lidt af på en rist inden servering.
 9. Hvis du ønsker mere snaskede og skinnende kanelbrød kan du pensle kanelbrødene med lidt sukkervand efter bagning. Sukkervandet laves ved at blande lige dele sukker og varmt vand og røre grundigt rundt.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.