Kanelbrød med marcipan

Hvis du elsker kanelklassikere som kanelstang og kanelsnegle, vil du elske kanelbrød. Remoncen er fuld af lækker marcipan, smør og kanel. Perfekt til eftermiddagens hyggestunder.

Kager af gærdeje er noget for sig. De kan være snaskede på deres helt egen måde. Og kanelbrødet er ingen undtagelse! Både remonce og dej er med smør, der gør kagen saftig og svampet på samme tid. Selvom den er syndig, skal du ikke snyde dig selv for at bage den. Et kanelbrød passer nemlig godt til de fleste øjeblikke, og er god at lune sig med i de kolde vinterdage. God bagelyst!

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelbrød med marcipan: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 brød

Dej
2,5 dl mælk
25 g gær
½-1 tsk stødt kardemomme
60 g sukker
1 æg + 1 til pensling
525 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
½ tsk groft salt
80 g blødt smør i tern

Remonce
200 g blødt smør
200 g brun farin
15 g kanel
100 g marcipan revet

I øvrigt
Perlesukker

Sådan gør du

Dej

  1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt kardemomme, sukker, æg og løbende også mel. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter salt.
  3. Ælt dejen ved middel hastighed i 10-15 minutter til den er glat, blank og slipper skålen. Kom smør-ternene i dejen ca. halvvejs.
  4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter ½ time i køleskabet.

Remonce

  1. Pisk smør, brun farin og kanel sammen til det bliver en smule luftigt. Når du pisker det sammen, bliver det nemmer at fordele på dejen.

Kanelbrød

  1. Tænd ovnen på 200°C almindelig ovn.
  2. Vend dejen ud på et bord drysset med mel, og rul den ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1/2 cm.
  3. Smør remoncen ud på dejen med en spatel, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner). Drys med revet marcipan.
  4. Rul forsigtigt dejen til en pølse og træk den ud, så den bliver en anelse længere. Halver pølsen i længden, så du har to lige lange pølser.
  5. Halver begge pølser på midten af kanelsneglen med en brødkniv, men bevar en del af den ene ende. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud. Sno de to pølser, og læg dem på et bagepapir med god afstand i mellem sig. De hæver en del! Hæft enderne godt under brødene, så fyldet ikke flyder for meget ud.
  6. Lad gerne brødene efterhæve et kvarters tid. Pensl brødene med æg og drys evt. med perlesukker.
  7. Bag brødene i ovnen i ca. 16-20 min. Hold godt øje undervejs, og bag dem til de er gyldne.
  8. Lad kanelbrødene køle lidt af på en rist inden servering.
  9. Hvis du ønsker mere snaskede og skinnende kanelbrød kan du pensle kanelbrødene med lidt sukkervand efter bagning. Sukkervandet laves ved at blande lige dele sukker og varmt vand og røre grundigt rundt.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.