Græskarstjerne – suppebrød

Prøv en lækker græskarstjerne med persillepesto som et smagfuldt og smukt suppebrød. server det til alverdens supper lige fra græskarsuppe, tomatsuppe og mange flere.

Når det begynder at blive koldere er suppe altid et hit. Lige fra de cremede, til de klare og dem der er spicy. Men til alle supper hører sig et lækkert suppebrød til! Denne græskarstjerne er ikke bare smuk den smager også vidunderligt, og skal nok imponere både familie og venner.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
8 - 12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 stor stjerne

Dejen 
2½ dl mælk
10 g gær
1 æg (sammenpisket – delt i to)
175 g græskarmos
5 g salt
75 g olivenolie
500 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel

Pesto 
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 stor dusk persille
1 dl revet parmesan
1/4 tsk. salt

Sådan gør du

Dej 

  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt det halve af det sammenpiskede æg – og de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage. Ælt det godt sammen. Dejen må ikke blive for fast.
  3. Dæk dejen til – og stil den køligt 8-12 timer.

Pesto 

  1. Skyl og tør persillen grundigt.
  2. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
  3. Blend det hele sammen, til den er jævn.

Lav græskarstjerne

  1. Del dejen op i 4 lige store stykker.
  2. Tril dem runde, og rul dem ud til cirkler, ca. 25-27 cm i diameter.
  3. Læg en cirkel på bagepapir på en plade.
  4. Smør 1/3 af persillepestoen jævnt ud på den.
  5. Læg så lag af skiftevis dej og pesto, og slut af med den sidste dejcirkel – uden pesto øverst.
  6. Evt.: Hvis du ikke er tilfreds med faconen, så læg en stor tallerken over med bunden opad, og skær dejstablen til, så den bliver helt rund.
  7. Sæt nu et glas på hovedet lige midt i cirklen. Tryk glasset lidt ned, så det sætter et mærke.
  8. Tag en skarp kniv, og skær igennem alle 4 lag fra markeringen og ud – så du har 4 lige store stykker.
  9. Halver de 4, så du får 8.
  10. Halver de 8, så du får 16. De 16 baner bliver til 8 stjernespidser.
  11. Sno banerne 1 1/4 omgang rundt, væk fra hinanden. Saml enderne grundigt.Følg instruktionen til stjernen ovenfor. Lad den efterhæve en lille times tid, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl stjernen med resten af det sammenpiskede æg.
  12. Bag stjernen i ca. 20 minutter, til den er smukt gylden. Lad den køle lidt af på en bagerist, før du serverer. Stjernen kan også lunes igen før spisetid, hvis det passer bedst.

Et godt tip: Spring koldhævningen over. Brug 30 g gær, og stil dejen lunt et par timer, til den er synligt hævet.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.