Græskarstjerne – suppebrød

Prøv en lækker græskarstjerne med persillepesto som et smagfuldt og smukt suppebrød. server det til alverdens supper lige fra græskarsuppe, tomatsuppe og mange flere.

Når det begynder at blive koldere er suppe altid et hit. Lige fra de cremede, til de klare og dem der er spicy. Men til alle supper hører sig et lækkert suppebrød til! Denne græskarstjerne er ikke bare smuk den smager også vidunderligt, og skal nok imponere både familie og venner.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
8 - 12 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 stor stjerne

Dejen 
2½ dl mælk
10 g gær
1 æg (sammenpisket – delt i to)
175 g græskarmos
5 g salt
75 g olivenolie
500 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel

Pesto 
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 stor dusk persille
1 dl revet parmesan
1/4 tsk. salt

Sådan gør du

Dej 

  1. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt det halve af det sammenpiskede æg – og de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage. Ælt det godt sammen. Dejen må ikke blive for fast.
  3. Dæk dejen til – og stil den køligt 8-12 timer.

Pesto 

  1. Skyl og tør persillen grundigt.
  2. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
  3. Blend det hele sammen, til den er jævn.

Lav græskarstjerne

  1. Del dejen op i 4 lige store stykker.
  2. Tril dem runde, og rul dem ud til cirkler, ca. 25-27 cm i diameter.
  3. Læg en cirkel på bagepapir på en plade.
  4. Smør 1/3 af persillepestoen jævnt ud på den.
  5. Læg så lag af skiftevis dej og pesto, og slut af med den sidste dejcirkel – uden pesto øverst.
  6. Evt.: Hvis du ikke er tilfreds med faconen, så læg en stor tallerken over med bunden opad, og skær dejstablen til, så den bliver helt rund.
  7. Sæt nu et glas på hovedet lige midt i cirklen. Tryk glasset lidt ned, så det sætter et mærke.
  8. Tag en skarp kniv, og skær igennem alle 4 lag fra markeringen og ud – så du har 4 lige store stykker.
  9. Halver de 4, så du får 8.
  10. Halver de 8, så du får 16. De 16 baner bliver til 8 stjernespidser.
  11. Sno banerne 1 1/4 omgang rundt, væk fra hinanden. Saml enderne grundigt.Følg instruktionen til stjernen ovenfor. Lad den efterhæve en lille times tid, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl stjernen med resten af det sammenpiskede æg.
  12. Bag stjernen i ca. 20 minutter, til den er smukt gylden. Lad den køle lidt af på en bagerist, før du serverer. Stjernen kan også lunes igen før spisetid, hvis det passer bedst.

Et godt tip: Spring koldhævningen over. Brug 30 g gær, og stil dejen lunt et par timer, til den er synligt hævet.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.