Focaccia brød med rosmarin og tomat

Skønt tilbehør til aftensmaden med denne opskrift på focaccia brød, varier fyldet efter smag og behag.

Kogebogsforfatter og blogger Ditte Ingemann også kaldet Ditsen har udviklet denne lækre og nemme opskrift på focaccia med tomat og rosmarin. Det saftige focaccia brød er både lækkert i sig selv med lidt hummus, men passer også perfekt til aftensmaden. Står middagen på suppe, tapas eller mad fra grillen, vil det helt sikkert blive ekstra lækkert med at hjemmebagt focaccia til.

Se opskrift
focaccia brød

Køkkentid
20 min

Ventetid
2 t 5 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia brød med rosmarin og tomat: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

Focaccia brød
15 g gær
3 dl vand
1 tsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
Ca. 150 g Valsemøllen Tosca Farina Durummel
Ca. 275-300 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Topping
6-8 cherrytomater
4 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt
Frisk rosmarin

Tilbehør
Hummus eller pesto

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i vand og tilsæt salt og olie.
  2. Rør durummel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør, så hold evt. lidt mel tilbage.
  3. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Når dejen har hævet, vendes den ud i en springform eller bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Lad dejen hæve igen i ca. 40 minutter.
  6. Fordel tomater ovenpå brødet sammen med olie, salt og frisk rosmarin.
  7. Bag brødet ved 225°C, varmluft i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  8. Server det lune brød med en cremet hummus.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.