Focaccia brød med rosmarin og tomat

Skønt tilbehør til aftensmaden med denne opskrift på focacciabrød, varier fyldet efter smag og behag.

Kogebogsforfatter og blogger Ditte Ingemann også kaldet Ditsen har udviklet denne lækre og nemme opskrift på focaccia med tomat og rosmarin serveret med Green Life nemme hummus

Se opskrift
foccacia

Køkkentid
20 min

Ventetid
2 t 5 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

Brød
15 g gær
3 dl vand
1 tsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
Ca. 150 g Valsemøllen Durummel
Ca. 275-300 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel

Topping
6-8 cherrytomater
4 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt
Frisk rosmarin

Tilbehør
1 portion Green Life Økologisk Hummus, chili

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i vand og tilsæt salt og olie.
  2. Rør durummel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør, så hold evt. lidt mel tilbage.
  3. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Når dejen har hævet, vendes den ud i en springform eller bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Lad dejen hæve igen i ca. 40 minutter.
  6. Fordel tomater ovenpå brødet sammen med olie, salt og frisk rosmarin.
  7. Bag brødet ved 225°C, varmluft i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  8. Server det lune brød med en friskrørt hummus. Se opskriften på Hummus fra Green Life her
+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.