Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron

Fletbrødet er en nyfortolkning af det klassiske kanelbrød, men i en friskere og anderledes udgave. Citron og timian giver et friskt spark til den søde remonce og den smørmættede dej.

Marcipanbrødet er perfekt til kaffen en søndag formiddag – eller hvilken som helst formiddag. Det er et brød, de fleste kan lide; smagen er sød, syrlig og mild, og med et tvist af frisk timian. Krydderurten giver lidt kant til brødet uden at være overdøvende

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6 - 8 personer

DEJ:
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen dansk hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

REMONCE:
125 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, fintrevet skal
2 tsk kardemomme
1 spsk timian, frisk
100 g ren rå marcipan, revet

Fremgangsmåde

DEJ:

  1. Mælken varmen op til det er håndvarmt.
  2. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk.
  3. Ægget røres i mælke/gærblandingen.
  4. Smuldr det bløde smør i melet, så det ligner revet ost.
  5. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandingen.
  6. Ælt det godt sammen.
  7. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål, beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

REMONCE:

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Smør remonce på hele den udrullede dej.
  4. Drys med frisk timian og revet marcipan og rul den stramt sammen på den lange led.
  5. Giv den rullede dej et let tryk, og del dejen i to med en skarp kniv.
  6. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom brødet op i en smurt brødform (30 cm lang).
  7. Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

 

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.