Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron

Fletbrødet er en nyfortolkning af det klassiske kanelbrød, men i en friskere og anderledes udgave. Citron og timian giver et friskt spark til den søde remonce og den smørmættede dej.

Marcipanbrødet er perfekt til kaffen en søndag formiddag – eller hvilken som helst formiddag. Det er et brød, de fleste kan lide; smagen er sød, syrlig og mild, og med et tvist af frisk timian. Krydderurten giver lidt kant til brødet uden at være overdøvende

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6 - 8 personer

DEJ:
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen dansk hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

REMONCE:
125 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, fintrevet skal
2 tsk kardemomme
1 spsk timian, frisk
100 g ren rå marcipan, revet

Fremgangsmåde

DEJ:

  1. Mælken varmen op til det er håndvarmt.
  2. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk.
  3. Ægget røres i mælke/gærblandingen.
  4. Smuldr det bløde smør i melet, så det ligner revet ost.
  5. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandingen.
  6. Ælt det godt sammen.
  7. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål, beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

REMONCE:

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Smør remonce på hele den udrullede dej.
  4. Drys med frisk timian og revet marcipan og rul den stramt sammen på den lange led.
  5. Giv den rullede dej et let tryk, og del dejen i to med en skarp kniv.
  6. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom brødet op i en smurt brødform (30 cm lang).
  7. Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

 

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.