Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron

Et skønt fletbrød med marcipan, der er en nyfortolkning af det klassiske kanelbrød, men i en friskere og anderledes udgave. Citron og timian giver et friskt spark til den søde remonce og den smørmættede dej.

Marcipanbrødet er perfekt til kaffen en søndag formiddag – eller hvilken som helst formiddag. Vores fletbrød med marcipan er et brød, de fleste kan lide; smagen er sød, syrlig og mild, og med et tvist af frisk timian. Krydderurten giver lidt kant til brødet uden at være overdøvende

Se opskrift
Fletbrød med marcipan

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

6 - 8 personer

Dej
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen dansk hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

Remonce
125 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, fintrevet skal
2 tsk kardemomme
1 spsk timian, frisk
100 g ren rå marcipan, revet

Sådan gør du

Dej:

  1. Mælken varmen op til det er håndvarmt.
  2. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk.
  3. Ægget røres i mælke/gærblandingen.
  4. Smuldr det bløde smør i melet, så det ligner revet ost.
  5. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandingen.
  6. Ælt det godt sammen.
  7. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål, beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

Remonce:

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Smør remonce på hele den udrullede dej.
  4. Drys med frisk timian og revet marcipan og rul den stramt sammen på den lange led.
  5. Giv den rullede dej et let tryk, og del dejen i to med en skarp kniv.
  6. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom brødet op i en smurt brødform (30 cm lang).
  7. Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.