Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron

Fletbrødet er en nyfortolkning af det klassiske kanelbrød, men i en friskere og anderledes udgave. Citron og timian giver et friskt spark til den søde remonce og den smørmættede dej.

Marcipanbrødet er perfekt til kaffen en søndag formiddag – eller hvilken som helst formiddag. Det er et brød, de fleste kan lide; smagen er sød, syrlig og mild, og med et tvist af frisk timian. Krydderurten giver lidt kant til brødet uden at være overdøvende

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6 - 8 personer

DEJ:
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen dansk hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

REMONCE:
125 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, fintrevet skal
2 tsk kardemomme
1 spsk timian, frisk
100 g ren rå marcipan, revet

Fremgangsmåde

DEJ:

  1. Mælken varmen op til det er håndvarmt.
  2. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk.
  3. Ægget røres i mælke/gærblandingen.
  4. Smuldr det bløde smør i melet, så det ligner revet ost.
  5. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandingen.
  6. Ælt det godt sammen.
  7. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål, beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

REMONCE:

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Smør remonce på hele den udrullede dej.
  4. Drys med frisk timian og revet marcipan og rul den stramt sammen på den lange led.
  5. Giv den rullede dej et let tryk, og del dejen i to med en skarp kniv.
  6. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom brødet op i en smurt brødform (30 cm lang).
  7. Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

 

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.