Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron

Et skønt fletbrød med marcipan, der er en nyfortolkning af det klassiske kanelbrød, men i en friskere og anderledes udgave. Citron og timian giver et friskt spark til den søde remonce og den smørmættede dej.

Marcipanbrødet er perfekt til kaffen en søndag formiddag – eller hvilken som helst formiddag. Vores fletbrød med marcipan er et brød, de fleste kan lide; smagen er sød, syrlig og mild, og med et tvist af frisk timian. Krydderurten giver lidt kant til brødet uden at være overdøvende

Se opskrift
Fletbrød med marcipan

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fletbrød med marcipan, kardemomme, timian og citron: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

6 - 8 personer

Dej
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen dansk hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

Remonce
125 g blødt smør
120 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, fintrevet skal
2 tsk kardemomme
1 spsk timian, frisk
100 g ren rå marcipan, revet

Sådan gør du

Dej:

  1. Mælken varmen op til det er håndvarmt.
  2. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk.
  3. Ægget røres i mælke/gærblandingen.
  4. Smuldr det bløde smør i melet, så det ligner revet ost.
  5. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandingen.
  6. Ælt det godt sammen.
  7. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål, beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

Remonce:

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Smør remonce på hele den udrullede dej.
  4. Drys med frisk timian og revet marcipan og rul den stramt sammen på den lange led.
  5. Giv den rullede dej et let tryk, og del dejen i to med en skarp kniv.
  6. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom brødet op i en smurt brødform (30 cm lang).
  7. Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

 

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.