Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde er smagen af sommervejr og den danske klassiker. En dessert der skaber sommerstemning med den søde smag af røde sommerbær.

Normalt spiser man rødgrød med fløde. Den søde, røde grød kan også spises som topping på din skyr. På den måde kan du spise dessert til morgenmad. Lækkert, ikke? Opskriften er piftet op med en lækker kerneknas, der er et perfekt modspil til den blød grød. Server den for dine sommergæster. Det kan kun skabe glæde!

Se opskrift
rødgrød med fløde

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 2-3 personer til dessert eller 10 morgenmadsportioner

Rød grød
300 g friske eller optøede røde bær
70 g rørsukker
1/2 dl vand
1 spsk maizena majsstivelse + 1 spsk vand

Kerneknas
3 spsk Valsemøllen grovvalsede havregryn (25 g)
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske græskarkerner
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske solsikkekerner
1 tsk. (5 g) Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 nip salt
1 tsk smør

Topping
Fløde

Sådan gør du

  1. Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand.
  2. Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen.
  3. Lad blandingen trække i 15-30 min.
  4. Kog blandingen op i ca. 5 minutter., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
  5. Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring.
  6. Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 minutter mere.
  7. Tag grøden af varmen.
  8. Lad grøden køle helt af.
  9. Opbevares på køl.

Kerneknas:

  1. Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne.
  2. Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.
  3. Server den kolde rødgrød med fløde og kerneknas. Velbekomme!

Et godt tip: Spis din rødgrød med fløde på en lidt sundere måde. Bland lidt fløde i din skyr og top den med rødgrød og kerneknas. På den måde kan du få lækker dessert til morgenmad. Mums!

 

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.