Rødgrød med fløde

Sommervejr og smagen af den danske klassiker, får skabt sommerstemning med den søde smag af røde sommerbær.

Kan spises både som dessert eller som morgenmad med kerneknas.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 morgenmadsportioner eller ca. 2-3 personer til dessert

Rød grød:
300 g friske eller optøede røde bær
70 g rørsukker
1/2 dl vand
1 spsk maizena majsstivelse + 1 spsk vand

Kerneknas:
3 spsk grovvalsede havregryn (25 g)
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske græskarkerner
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske solsikkekerner
1 tsk. (5 g) Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 nip salt
1 tsk smør

Fremgangsmåde

  1. Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand.
  2. Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen.
  3. Lad blandingen trække i 15-30 min.
  4. Kog blandingen op i ca. 5 minutter., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
  5. Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring.
  6. Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 minutter mere.
  7. Tag grøden af varmen.
  8. Lad grøden køle helt af.
  9. Opbevares på køl.

Kerneknas:

  1. Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne.
  2. Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.

Servering til dessert:
Server den kolde rødgrøden med kold fløde.

Servering til morgenmad:
Bland skyr og fløde sammen og top med rød grød og kerneknas!

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.