Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde er smagen af sommervejr og den danske klassiker. En dessert der skaber sommerstemning med den søde smag af røde sommerbær.

Normalt spiser man rødgrød med fløde. Den søde, røde grød kan også spises som topping på din skyr. På den måde kan du spise dessert til morgenmad. Lækkert, ikke? Opskriften er piftet op med en lækker kerneknas, der er et perfekt modspil til den blød grød. Server den for dine sommergæster. Det kan kun skabe glæde!

Se opskrift
rødgrød med fløde

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til ca. 2-3 personer til dessert eller 10 morgenmadsportioner

Rød grød
300 g friske eller optøede røde bær
70 g rørsukker
1/2 dl vand
1 spsk maizena majsstivelse + 1 spsk vand

Kerneknas
3 spsk Valsemøllen grovvalsede havregryn (25 g)
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske græskarkerner
1 spsk. (10 g) Valsemøllen økologiske solsikkekerner
1 tsk. (5 g) Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 nip salt
1 tsk smør

Topping
Fløde

Sådan gør du

  1. Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand.
  2. Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen.
  3. Lad blandingen trække i 15-30 min.
  4. Kog blandingen op i ca. 5 minutter., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
  5. Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring.
  6. Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 minutter mere.
  7. Tag grøden af varmen.
  8. Lad grøden køle helt af.
  9. Opbevares på køl.

Kerneknas:

  1. Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne.
  2. Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.
  3. Server den kolde rødgrød med fløde og kerneknas. Velbekomme!

Et godt tip: Spis din rødgrød med fløde på en lidt sundere måde. Bland lidt fløde i din skyr og top den med rødgrød og kerneknas. På den måde kan du få lækker dessert til morgenmad. Mums!