Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Asparges-sæsonen er næsten alle vilde med, derfor kan man lige så godt lave en lækker ret med grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø.

Tryl de lækre grønne asparges om til et skønt og smagfuld måltid med ristede hampefrø og pocherede æg. Opskriften er nem at gå til, og så kræver det næsten ingenting, for at lave den lækre ret. Udnyt sommerens grønne asparges, og nyd det porchede æg på sommersolen.

Se opskrift
grillede asparges

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 personer

300 g grønne asparges
2 æg
1 spsk. eddike
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber
1 dl Valsemøllen Økologiske Hampefrø
smør eller olivenolie til stegning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skyld asparges og knæk bunden af, hvor aspargesen har dens naturlige knæk.
  2. Varm en pande op med olie eller smør – gerne en grillpande.
  3. Steg asparges ved høj varme i 4-5 minutter, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid.
  4. Drys dem med lidt salt, peber og citronsaft.
  5. Varm en anden pande op og rist hampefrø i 5 minutter på en tør pande, til de har taget farve.
  6. Smag evt. på dem undervejs – de får en dejlig ’nøddesmag’.
  7. Bring en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk salt og 1 tsk vineddike.
  8. Bring vandet i bevægelse i samme retning, med et piskeris.
  9. Slå æggene ud i vandet og lad det simre i 2-3 minutter (vandet må ikke koge).
  10. Tag æg op og lad dem dryppe af på papir.
  11. Anret grillede asparges i bunden af et fad. Top med pocheret æg og ristede hampefrø.
  12. Drys med flagesalt.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.