Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Asparges-sæsonen er næsten alle vilde med, derfor kan man lige så godt lave en lækker ret med grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø.

Tryl de lækre asparges om til et skønt og smagfuld måltid med ristede hampefrø og pocherede æg.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 2 personer

300 g grønne asparges
2 æg
1 spsk. eddike
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber
1 dl Valsemøllen Økologiske Hampefrø
smør eller olivenolie til stegning

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Skyld asparges og knæk bunden af, hvor aspargesen har dens naturlige knæk.
  2. Varm en pande op med olie eller smør – gerne en grillpande.
  3. Steg asparges ved høj varme i 4-5 minutter, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid.
  4. Drys dem med lidt salt, peber og citronsaft.
  5. Varm en anden pande op og rist hampefrø i 5 minutter på en tør pande, til de har taget farve.
  6. Smag evt. på dem undervejs – de får en dejlig ’nøddesmag’.
  7. Bring en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk salt og 1 tsk vineddike.
  8. Bring vandet i bevægelse i samme retning, med et piskeris.
  9. Slå æggene ud i vandet og lad det simre i 2-3 minutter (vandet må ikke koge).
  10. Tag æg op og lad dem dryppe af på papir.
  11. Anret grillede asparges i bunden af et fad. Top med pocheret æg og ristede hampefrø.
  12. Drys med flagesalt.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.