Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø

Asparges-sæsonen er næsten alle vilde med, derfor kan man lige så godt lave en lækker ret med grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø.

Tryl de lækre grønne asparges om til et skønt og smagfuld måltid med ristede hampefrø og pocherede æg. Opskriften er nem at gå til, og så kræver det næsten ingenting, for at lave den lækre ret. Udnyt sommerens grønne asparges, og nyd det porchede æg på sommersolen.

Se opskrift
grillede asparges

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grillede asparges med pocheret æg og ristede hampefrø: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

2 personer

300 g grønne asparges
2 æg
1 spsk. eddike
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber
1 dl Valsemøllen Økologiske Hampefrø
smør eller olivenolie til stegning

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Skyld asparges og knæk bunden af, hvor aspargesen har dens naturlige knæk.
  2. Varm en pande op med olie eller smør – gerne en grillpande.
  3. Steg asparges ved høj varme i 4-5 minutter, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid.
  4. Drys dem med lidt salt, peber og citronsaft.
  5. Varm en anden pande op og rist hampefrø i 5 minutter på en tør pande, til de har taget farve.
  6. Smag evt. på dem undervejs – de får en dejlig ’nøddesmag’.
  7. Bring en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 1 tsk salt og 1 tsk vineddike.
  8. Bring vandet i bevægelse i samme retning, med et piskeris.
  9. Slå æggene ud i vandet og lad det simre i 2-3 minutter (vandet må ikke koge).
  10. Tag æg op og lad dem dryppe af på papir.
  11. Anret grillede asparges i bunden af et fad. Top med pocheret æg og ristede hampefrø.
  12. Drys med flagesalt.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.