Islagkage med pistacie og karamel

Islagkage er en klassisk dessert, som mange elsker. Måske plejer du at købe den som dessert til festen, men Ditte Julie har lavet opskriften på den skønneste islagkage, der er svær at modstå. Is og lagkage er lækre hver for sig, og bliver endnu skønnere i en kombination.Her får du opskriften på en frisk og festlig hjemmelavet islagkage med pistacie, karamel og et strejf af citron. Et sikkert hit til en hver fest.

Du har sikkert fået en klassisk islagkage fra fryseren i supermarkedet, og måske frygter du selv at lave den. Med opskriften nedenfor, er det næsten svært ikke at få lyst til at prøve at lave desserten selv. Det er en skøn måde at lave is på helt uden ismaskine. Og så kan islagkagen selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
4 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Islagkage med pistacie og karamel: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Pistacienøddebund
100 g grønne usaltede pistacienødder
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Citroncreme
2 blade husblas
2 dl citronsaft (ca. 6 økologiske citroner)
1 økologisk citron, skallen
110 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
50 g koldt smør, i tern

Karamelparfait
2 pasteuriserede æggeblommer
40 g flormelis
2 spsk. kondenseret mælk, færdigkogt
1 nip havsalt
2 dl piskefløde

I øvrigt
50 g grønne usaltede pistacienødder, finthakkede
spiselige gule blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pistacienøddebund

  1. Hak pistacienødder fint i en minihakker.
  2. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret og pisk massen til en sej marengs.
  3. Vend pistacienødderne, hvedemel og salt i marengsen, fordel den i en springform (22 cm i diameter).
  4. Bag marengsbunden i en forvarmet ovn ved 175°C  varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle af.

Citroncreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret, det hele æg og æggeblommerne sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Kom den varme citronlage i æggemassen og rør sammen. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  4. Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret og rør det ud i massen.
  5. Hæld citroncremen hen over bunden. Stil den på frost, imens parfaiten laves.

Karamelparfait

  1. Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og cremet æggesnaps – tager tid (7-10 minutter).
  2. Vend karamel og salt i æggesnapsen – der må gerne bevares nogle klumper af karamel.
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggemassen.
  4. Smør karamelparfaiten ud over kagen. Stil kagen på frost i mindst fire timer eller til den skal bruges. Den kan holde sig på køl i op til tre måneder.

Befri isen fra formen og drys overflade af kagen med finthakkede pistacienødder og pynt med blomster.

Et godt tip: Islagkager kan laves i alverdens smagsvarianter – og laves i forvejen. Og så imponerer en flot og lækker islagkage altid, når den serveres. Denne indbydende islagkage er med en lækker pistacienøddebund, citroncreme og karamelparfait. Du kan også skifte pistacienødderne ud med hasselnødder eller en blanding. Se fx. denne opskrift på islagkage med nøddebund.

 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.