Islagkage med pistacie og karamel

Islagkage er en klassisk dessert, som mange elsker. Måske plejer du at købe den som dessert til festen, men Ditte Julie har lavet opskriften på den skønneste islagkage, der er svær at modstå. Is og lagkage er lækre hver for sig, og bliver endnu skønnere i en kombination.Her får du opskriften på en frisk og festlig hjemmelavet islagkage med pistacie, karamel og et strejf af citron. Et sikkert hit til en hver fest.

Du har sikkert fået en klassisk islagkage fra fryseren i supermarkedet, og måske frygter du selv at lave den. Med opskriften nedenfor, er det næsten svært ikke at få lyst til at prøve at lave desserten selv. Det er en skøn måde at lave is på helt uden ismaskine. Og så kan islagkagen selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
4 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Islagkage med pistacie og karamel: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Pistacienøddebund
100 g grønne usaltede pistacienødder
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Citroncreme
2 blade husblas
2 dl citronsaft (ca. 6 økologiske citroner)
1 økologisk citron, skallen
110 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
50 g koldt smør, i tern

Karamelparfait
2 pasteuriserede æggeblommer
40 g flormelis
2 spsk. kondenseret mælk, færdigkogt
1 nip havsalt
2 dl piskefløde

I øvrigt
50 g grønne usaltede pistacienødder, finthakkede
spiselige gule blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pistacienøddebund

 1. Hak pistacienødder fint i en minihakker.
 2. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret og pisk massen til en sej marengs.
 3. Vend pistacienødderne, hvedemel og salt i marengsen, fordel den i en springform (22 cm i diameter).
 4. Bag marengsbunden i en forvarmet ovn ved 175°C  varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle af.

Citroncreme

 1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
 2. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret, det hele æg og æggeblommerne sammen til en luftig æggesnaps.
 3. Kom den varme citronlage i æggemassen og rør sammen. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
 4. Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret og rør det ud i massen.
 5. Hæld citroncremen hen over bunden. Stil den på frost, imens parfaiten laves.

Karamelparfait

 1. Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og cremet æggesnaps – tager tid (7-10 minutter).
 2. Vend karamel og salt i æggesnapsen – der må gerne bevares nogle klumper af karamel.
 3. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggemassen.
 4. Smør karamelparfaiten ud over kagen. Stil kagen på frost i mindst fire timer eller til den skal bruges. Den kan holde sig på køl i op til tre måneder.

Befri isen fra formen og drys overflade af kagen med finthakkede pistacienødder og pynt med blomster.

Et godt tip: Islagkager kan laves i alverdens smagsvarianter – og laves i forvejen. Og så imponerer en flot og lækker islagkage altid, når den serveres. Denne indbydende islagkage er med en lækker pistacienøddebund, citroncreme og karamelparfait. Du kan også skifte pistacienødderne ud med hasselnødder eller en blanding. Se fx. denne opskrift på islagkage med nøddebund.

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.