Islagkage med pistacie og karamel

Islagkage er en klassisk dessert, som mange elsker. Måske plejer du at købe den som dessert til festen, men Ditte Julie har lavet opskriften på den skønneste islagkage, der er svær at modstå. Is og lagkage er lækre hver for sig, og bliver endnu skønnere i en kombination.Her får du opskriften på en frisk og festlig hjemmelavet islagkage med pistacie, karamel og et strejf af citron. Et sikkert hit til en hver fest.

Du har sikkert fået en klassisk islagkage fra fryseren i supermarkedet, og måske frygter du selv at lave den. Med opskriften nedenfor, er det næsten svært ikke at få lyst til at prøve at lave desserten selv. Det er en skøn måde at lave is på helt uden ismaskine. Og så kan islagkagen selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
4 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Islagkage med pistacie og karamel: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Pistacienøddebund
100 g grønne usaltede pistacienødder
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Citroncreme
2 blade husblas
2 dl citronsaft (ca. 6 økologiske citroner)
1 økologisk citron, skallen
110 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
50 g koldt smør, i tern

Karamelparfait
2 pasteuriserede æggeblommer
40 g flormelis
2 spsk. kondenseret mælk, færdigkogt
1 nip havsalt
2 dl piskefløde

I øvrigt
50 g grønne usaltede pistacienødder, finthakkede
spiselige gule blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pistacienøddebund

  1. Hak pistacienødder fint i en minihakker.
  2. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret og pisk massen til en sej marengs.
  3. Vend pistacienødderne, hvedemel og salt i marengsen, fordel den i en springform (22 cm i diameter).
  4. Bag marengsbunden i en forvarmet ovn ved 175°C  varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle af.

Citroncreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret, det hele æg og æggeblommerne sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Kom den varme citronlage i æggemassen og rør sammen. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  4. Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret og rør det ud i massen.
  5. Hæld citroncremen hen over bunden. Stil den på frost, imens parfaiten laves.

Karamelparfait

  1. Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og cremet æggesnaps – tager tid (7-10 minutter).
  2. Vend karamel og salt i æggesnapsen – der må gerne bevares nogle klumper af karamel.
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggemassen.
  4. Smør karamelparfaiten ud over kagen. Stil kagen på frost i mindst fire timer eller til den skal bruges. Den kan holde sig på køl i op til tre måneder.

Befri isen fra formen og drys overflade af kagen med finthakkede pistacienødder og pynt med blomster.

Et godt tip: Islagkager kan laves i alverdens smagsvarianter – og laves i forvejen. Og så imponerer en flot og lækker islagkage altid, når den serveres. Denne indbydende islagkage er med en lækker pistacienøddebund, citroncreme og karamelparfait. Du kan også skifte pistacienødderne ud med hasselnødder eller en blanding. Se fx. denne opskrift på islagkage med nøddebund.

 

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.