Islagkage med pistacie og karamel

Islagkage er en klassisk dessert, som mange elsker. Måske plejer du at købe den som dessert til festen, men Ditte Julie har lavet opskriften på den skønneste islagkage, der er svær at modstå. Is og lagkage er lækre hver for sig, og bliver endnu skønnere i en kombination.Her får du opskriften på en frisk og festlig hjemmelavet islagkage med pistacie, karamel og et strejf af citron. Et sikkert hit til en hver fest.

Du har sikkert fået en klassisk islagkage fra fryseren i supermarkedet, og måske frygter du selv at lave den. Med opskriften nedenfor, er det næsten svært ikke at få lyst til at prøve at lave desserten selv. Det er en skøn måde at lave is på helt uden ismaskine. Og så kan islagkagen selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
4 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Islagkage med pistacie og karamel: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Pistacienøddebund
100 g grønne usaltede pistacienødder
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
50 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Citroncreme
2 blade husblas
2 dl citronsaft (ca. 6 økologiske citroner)
1 økologisk citron, skallen
110 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
50 g koldt smør, i tern

Karamelparfait
2 pasteuriserede æggeblommer
40 g flormelis
2 spsk. kondenseret mælk, færdigkogt
1 nip havsalt
2 dl piskefløde

I øvrigt
50 g grønne usaltede pistacienødder, finthakkede
spiselige gule blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pistacienøddebund

  1. Hak pistacienødder fint i en minihakker.
  2. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret og pisk massen til en sej marengs.
  3. Vend pistacienødderne, hvedemel og salt i marengsen, fordel den i en springform (22 cm i diameter).
  4. Bag marengsbunden i en forvarmet ovn ved 175°C  varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle af.

Citroncreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret, det hele æg og æggeblommerne sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Kom den varme citronlage i æggemassen og rør sammen. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  4. Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret og rør det ud i massen.
  5. Hæld citroncremen hen over bunden. Stil den på frost, imens parfaiten laves.

Karamelparfait

  1. Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og cremet æggesnaps – tager tid (7-10 minutter).
  2. Vend karamel og salt i æggesnapsen – der må gerne bevares nogle klumper af karamel.
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggemassen.
  4. Smør karamelparfaiten ud over kagen. Stil kagen på frost i mindst fire timer eller til den skal bruges. Den kan holde sig på køl i op til tre måneder.

Befri isen fra formen og drys overflade af kagen med finthakkede pistacienødder og pynt med blomster.

Et godt tip: Islagkager kan laves i alverdens smagsvarianter – og laves i forvejen. Og så imponerer en flot og lækker islagkage altid, når den serveres. Denne indbydende islagkage er med en lækker pistacienøddebund, citroncreme og karamelparfait. Du kan også skifte pistacienødderne ud med hasselnødder eller en blanding. Se fx. denne opskrift på islagkage med nøddebund.

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.