Sådan gør du
- Opløs gær i vandet.
- Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater.
- Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt af tipo 00.
- Ælt dejen godt og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 225°C (varmluft 200°C) grader almindelig ovn.
- Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter.
- Brug fingrene til at lave fordybninger i de flade brød og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt.
- Bages i 15-20 minutter eller til brødene gennembagte og sprøde udenpå.
- Nyd dem til sommerens grillmad.
Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.