Små brød med soltørrede tomater

Lav et lækkert fladbrød med soltørrede tomater, et dejligt madbrød perfekt som tilbehør. Bagt med Valsemøllen Øko Tipo 00.

Mangler du et dejligt og smagfuldt madbrød til aftenmaden er dette fladbrød et godt bud. De soltørrede tomater giver en god smag og en fin farve til brødet.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 6 stk.

25 g gær
2 ¼ dl vand
50 g soltørret tomat i olie
4 spsk. olie som de soltørrede tomater har ligget i
2 fed hvidløg
1 tsk. finthakket frisk timian
6 g salt
325 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
75 g Valsemøllen Grahamsmel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater.
  3. Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt af tipo 00.
  4. Ælt dejen godt og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°C (varmluft 200°C) grader almindelig ovn.
  6. Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter.
  7. Brug fingrene til at lave fordybninger i de flade brød og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt.
  8. Bages i 15-20 minutter eller til brødene gennembagte og sprøde udenpå.
  9. Nyd dem til sommerens grillmad.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.