Små brød med soltørrede tomater

Lav et lækkert fladbrød med soltørrede tomater, et dejligt madbrød perfekt som tilbehør. Bagt med Valsemøllen Øko Tipo 00.

Mangler du et dejligt og smagfuldt madbrød til aftenmaden er dette fladbrød et godt bud. De soltørrede tomater giver en god smag og en fin farve til brødet.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små brød med soltørrede tomater: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til ca. 6 stk.

25 g gær
2 ¼ dl vand
50 g soltørret tomat i olie
4 spsk. olie som de soltørrede tomater har ligget i
2 fed hvidløg
1 tsk. finthakket frisk timian
6 g salt
325 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
75 g Valsemøllen Grahamsmel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater.
  3. Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt af tipo 00.
  4. Ælt dejen godt og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°C (varmluft 200°C) grader almindelig ovn.
  6. Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter.
  7. Brug fingrene til at lave fordybninger i de flade brød og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt.
  8. Bages i 15-20 minutter eller til brødene gennembagte og sprøde udenpå.
  9. Nyd dem til sommerens grillmad.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.