Små brød med soltørrede tomater

Lav et lækre små brød med soltørrede tomater. Det er nogle skønne små madbrød perfekt som tilbehør. Bagt med Valsemøllen Øko Tipo 00.

Mangler du et dejligt og smagfuldt madbrød til aftensmaden er disse små brød med soltørret tomat et godt bud. De soltørrede tomater giver en god smag og en fin farve til brødet, der passer godt til de fleste retter. Brødene kan også sagtens bruges som sandwichbrød, der vil ekstra smag til din sandwich.

Se opskrift
små brød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små brød med soltørrede tomater: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 6 stk.

25 g gær
2 ¼ dl vand
50 g soltørret tomat i olie
4 spsk. olie som de soltørrede tomater har ligget i
2 fed hvidløg
1 tsk. finthakket frisk timian
6 g salt
325 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
75 g Valsemøllen Grahamsmel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater.
  3. Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt af tipo 00.
  4. Ælt dejen godt og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°C (varmluft 200°C) grader almindelig ovn.
  6. Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter.
  7. Brug fingrene til at lave fordybninger i de flade brød og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt.
  8. Bages i 15-20 minutter eller til brødene gennembagte og sprøde udenpå.
  9. Nyd dem til sommerens grillmad.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.