Små brød med soltørrede tomater

Lav et lækre små brød med soltørrede tomater. Det er nogle skønne små madbrød perfekt som tilbehør. Bagt med Valsemøllen Øko Tipo 00.

Mangler du et dejligt og smagfuldt madbrød til aftensmaden er disse små brød med soltørret tomat et godt bud. De soltørrede tomater giver en god smag og en fin farve til brødet, der passer godt til de fleste retter. Brødene kan også sagtens bruges som sandwichbrød, der vil ekstra smag til din sandwich.

Se opskrift
små brød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Små brød med soltørrede tomater: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

til ca. 6 stk.

25 g gær
2 ¼ dl vand
50 g soltørret tomat i olie
4 spsk. olie som de soltørrede tomater har ligget i
2 fed hvidløg
1 tsk. finthakket frisk timian
6 g salt
325 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
75 g Valsemøllen Grahamsmel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Skær de soltørrede tomater i små tern og rør det i gærvandet sammen med presset hvidløg, finthakket timian og 2 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater.
  3. Rør salt og grahamsmel i, efterfulgt af tipo 00.
  4. Ælt dejen godt og lad den hæve lunt under et fugtigt klæde i 45 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225°C (varmluft 200°C) grader almindelig ovn.
  6. Del dejen i 6 lige store dele og form flade brød med hænderne. Lad dem hvile i 15 minutter.
  7. Brug fingrene til at lave fordybninger i de flade brød og fordel resten af olien udover brødene så det lægger sig i fordybningerne. Drys eventuelt med lidt timianblade og havsalt.
  8. Bages i 15-20 minutter eller til brødene gennembagte og sprøde udenpå.
  9. Nyd dem til sommerens grillmad.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.