Bradepandepizza

Bag et lækkert foccacia eller madbrød som bradepandepizza, og top med din absolut yndlingsfyld. Prøv opskriften fra Gorm Wisweh, der i samarbejde med Børns Vilkår har udviklet denne opskrift på bradepandepizza i forbindelse med Bag for BørneTelefonen.

Det gode ved et stort madbrød eller bradepandepizza er, at du kan toppe det med lige netop det, du ønsker på din pizza. Det kan være alt fra oliven, skiver af salami, fetaost, tern af squash eller tynde skiver kartofler. Valget er helt op til dig.

Find flere inspirerende opskrifter udviklet i samarbejde med Bag for BørneTelefonen her, hvor du også kan bage Gorm Wiswehs squashmuffins.

 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 stk.

Foccaciadej
13 dl Valsemøllen Øko Dansk Stenformalet Hvedemel
7 dl Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
50 g gær
6 dl lunt vand
1 spsk. sukker
1 dl olivenolie

Hjemmelavet tomatsovs
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg
1/2 rødløg
1 tsk. tørret basilikum, timian og oregano
1/2 dl olivenolie
Salt og Peber

Fyld
3 dl tomatsovs
rosmarin
2 friske mozzarellaer eller 200-300 g anden ost
Dit yndlingsfyld

 

Sådan gør du

Foccaciadej

 1. Smuldr gæren i en stor skål, og opløs gæren i det lune vand.
 2. Tilsæt sukker, olie og den grove mel først, og rør godt rundt i 1-2 min.
 3. Rør derefter hvedemelet i 2 dl ad gangen, og tilsæt kun mere, når det første er rørt grundigt ud i dejen. Hvis dejen begynder at blive for hård, er det tid til at rulle dejen ud på bordet og ælte med hænderne.
 4. Hæld dejen ud på et bord med de sidste 2-3 dl mel, der er tilbage.
 5. Dæk den lidt våde dej med 1 dl af det mel, der mangler at komme i dejen, og begynd at ælte det hele sammen med dine hænder.
 6. Tilsæt det sidste mel, lidt efter lidt. Hvis dejen er meget våd, når du har brugt alt melet, kan du tilsætte lidt mere mel.
 7. Dejen er færdigæltet, når den er blød og smidig og ikke klistrer til dine fingre mere.
 8. Lad dejen hæve under et vistestykke i ca. 30 min.
 9. Tænd ovnen på 225°C, og forbered tomatsovsen mens dejen hæver færdig.
 10. Læg et stykke bagepapir i bradepanden, og smør bradepanden med 1/2 dl olivenolie.
 11. Hæld dejen ud på bradepanden, og tryk dejen, så den fylder næsten hele bagepapiret.
 12. Tryk dybe huller med fingrene i dejen med en afstand på ca. 3 cm mellem hvert tryk.
 13. Forbag dejen i ovnen i 5 min, og begynd at tilføje fyldet på dejen.
 14. Fordel tomatsovs, ost og din favorit topping på dejen, og bag bradepizzaen færdig i 25 min.

Hjemmelavet tomatsovs

 1. Alle ingredienser blendes sammen og smages til med salt og peber.

Et godt tip: Lunt vand må ikke føles for varmt, når du mærker det med din finger. Det skal føles som om, det slet ikke er der, så har det nemlig samme temperatur som din finger og er det, man kalder lunt.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.