Grovboller med hvedekerner

Med denne opskrift på grovboller med hvedekerner får du en opskrift, der både kan laves til boller og brød. Du får en opskrift på grovboller, som har en smag, som både de store og de små vil bryde sig om. Opskriften egner sig ikke kun som morgen boller, men du vil også kunne servere grovbollerne til din frokost eller til din aftensmad. Med hvedekernerne i brødet gør, at brødet får en grov struktur og mere bid.

Find flere opskrifter på grov boller her. 

Se opskrift
Grov boller med hvedekerner

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 20 stk.

75 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner koges i 4 dl vand i 3-4 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 25 grader.
400 g Valsemøllen HvidHvede® mel
200 g Valsemøllen Groft Rugmel
200 g Valsemøllen Hvedemel
2,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det tempereret vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt de kogte hvedekerne sammen med resten af ingredienserne, men hold tilbage med lidt af hvedemelet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt hvedemel efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Efterhæv bollerne tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand, og drys med havregryn eller frø.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip:

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.