Grovboller med hvedekerner

Med denne opskrift på grovboller med hvedekerner får du en opskrift, der både kan laves til boller og brød. Du får en opskrift på grovboller, som har en smag, som både de store og de små vil bryde sig om. Opskriften egner sig ikke kun som morgen boller, men du vil også kunne servere grovbollerne til din frokost eller til din aftensmad. Med hvedekernerne i brødet gør, at brødet får en grov struktur og mere bid.

Find flere opskrifter på grov boller her. 

Se opskrift
Grov boller med hvedekerner

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 20 stk.

75 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner koges i 4 dl vand i 3-4 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 25 grader.
400 g Valsemøllen HvidHvede® mel
200 g Valsemøllen Groft Rugmel
200 g Valsemøllen Hvedemel
2,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det tempereret vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt de kogte hvedekerne sammen med resten af ingredienserne, men hold tilbage med lidt af hvedemelet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt hvedemel efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Efterhæv bollerne tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand, og drys med havregryn eller frø.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip:

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.