Grovboller med hvedekerner

Med denne opskrift på grovboller med hvedekerner får du en opskrift, der både kan laves til boller og brød. Du får en opskrift på grovboller, som har en smag, som både de store og de små vil bryde sig om. Opskriften egner sig ikke kun som morgen boller, men du vil også kunne servere grovbollerne til din frokost eller til din aftensmad. Med hvedekernerne i brødet gør, at brødet får en grov struktur og mere bid.

Find flere opskrifter på grov boller her. 

Se opskrift
Grov boller med hvedekerner

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grovboller med hvedekerner: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 stk.

75 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner koges i 4 dl vand i 3-4 min. og afkøles i ca. 15 min. til ca. 25 grader.
400 g Valsemøllen HvidHvede® mel
200 g Valsemøllen Groft Rugmel
200 g Valsemøllen Hvedemel
2,5 dl mælk
50 g gær
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det tempereret vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt de kogte hvedekerne sammen med resten af ingredienserne, men hold tilbage med lidt af hvedemelet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt hvedemel efter behov. Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Slå luften ud af dejen og form 20 boller.
  5. Efterhæv bollerne tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Pensl bollerne med mælk eller vand, og drys med havregryn eller frø.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220°C (ved varmeluft 200°C).

Et godt tip:

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.