Hjertebrød

Du kender nok Frederik Haun fra Den Store Bagedyst allerbedst for de flotte kager, men denne gang har Frederik udviklet en opskrift til os på et lækkert hvedebrød. Prøv det både flotte og velsmagende hjertebrød, en opskrift, der desuden er udviklet i den gode sags tjeneste i forbindelse med Danmarks Indsamling 2022.

Frederiks hjertebrød bages med Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel. Et brød med et snert af fuldkorn, masser af kærlighed og en smule honning for den gode smag. En opskrift du ikke må gå glip af at servere til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

Se opskrift
Hjertebroed

Køkkentid
50 min.

Ventetid
2 t 25 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 brød

35 g gær
4 dl koldt vand
100 g creme fraiche 18%
2 spsk. honning
50 g Valsemøllen ØKO Finvalsede Havregryn
50 g Valsemøllen ØKO Solsikkekerner
50 g Valsemøllen ØKO Sesamfrø
580 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
16 g groft salt
1 tsk. rød pastafarve

I øvrigt 

Ekstra solsikkekerner, sesamfrø og havregryn til topping

Sådan gør du

 

 1. Opløs gær i vandet og tilsæt creme fraiche, honning, havregryn
  og kerner.
 2. Tilsæt mel, og ælt dejen på en røremaskine i 8-10 min. eller indtil dejen ikke klistrer til skålens sider og har sluppet bunden.
 3. Smør en skål med lidt olie, hæld dejen over i skålen og beklæd med film og et viskestykke. Stil skålen lunt og lad hæve i 50 minutter.
 4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og skær ca. 250 g dej fra til at lave hjertet.
 5. Tril brødet helt rundt, smør lidt vand på overfladen og vend den våde side rundt i en blanding af havregryn, solsikkekerner og sesamfrø, så hele overfladen bliver dækket.
 6. Placer brødet med kernerne ned af i en rund hævekurv eller skål med et meldrysset viskestykke i. Luk viskestykket henover brødet og lad dejen hæve yderligere 30-40 minutter. Varm ovnen op til 230°C varmluft.
 7. Massér pastafarve ind i den overskydende portion dej. Rul dejen tyndt ud i en aflang firkant og skær tre strimler på 1×20 cm.
 8. Flet de tre strimler og fold fletningen. sammen til et hjerte.
 9. Pensl det færdighævede brød med mælk og placer hjertet på midten.
 10. Skru ovnen ned til 200°C varmluft – og bag brødet i ca. 45 minutter. Dæk hjertet til med lidt sølvpapir efter ca. 25 minutter, så det ikke bliver sort.
 11. Lad brødet køle lidt af og server.

Et godt tip: Hvis du ikke har pastafarve kan du udskifte med rødebedesaft, det vil dog give en mere lyserød farve på det flettede hjerte.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.