Hjertebrød

Bag et hjertebrød og vær med til at støtte årets Danmarks Indsamling ved at dele et billede på din Instagram med #hjertebag og @valsemollen, så støtter du automatisk med 5 kr. – doneret af Valsemøllen.

Du kender nok Frederik Haun fra Den Store Bagedyst allerbedst for de flotte kager, men denne gang har Frederik udviklet en opskrift til os på et lækkert hvedebrød. Prøv det både flotte og velsmagende hjertebrød, en opskrift, der desuden er udviklet i den gode sags tjeneste.

Frederiks hjertebrød bages med Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, som kommer i butikkerne fra 1. februar, men indtil da kan du sagtens bage brødet med ØKO Dansk Hvedemel. Et brød med et snert af fuldkorn, masser af kærlighed og en smule honning for den gode smag. En opskrift du ikke må gå glip af at servere til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

Se opskrift
Hjertebroed

Køkkentid
50 min.

Ventetid
2 t 25 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

35 g gær
4 dl koldt vand
100 g creme fraiche 18%
2 spsk. honning
50 g Valsemøllen ØKO Finvalsede Havregryn
50 g Valsemøllen ØKO Solsikkekerner
50 g Valsemøllen ØKO Sesamfrø
580 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel eller Valsemøllen ØKO Dansk Hvedemel.
16 g groft salt
1 tsk. rød pastafarve

I øvrigt 

Ekstra solsikkekerner, sesamfrø
og havregryn til topping

Sådan gør du

 

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt creme fraiche, honning, havregryn
    og kerner.
  2. Tilsæt mel, og ælt dejen på en røremaskine i 8-10 min. eller indtil dejen ikke klistrer til skålens sider og har sluppet bunden.
  3. Smør en skål med lidt olie, hæld dejen over i skålen og beklæd med film og et viskestykke. Stil skålen lunt og lad hæve i 50 minutter.
  4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og skær ca. 250 g dej fra til at lave hjertet.
  5. Tril brødet helt rundt, smør lidt vand på overfladen og vend den våde side rundt i en blanding af havregryn, solsikkekerner og sesamfrø, så hele overfladen bliver dækket.
  6. Placer brødet med kernerne ned af i en rund hævekurv eller skål med et meldrysset viskestykke i. Luk viskestykket henover brødet og lad dejen hæve yderligere 30-40 minutter. Varm ovnen op til 230°C varmluft.
  7. Massér pastafarve ind i den overskydende portion dej. Rul dejen tyndt ud i en aflang firkant og skær tre strimler på 1×20 cm.
  8. Flet de tre strimler og fold fletningen. sammen til et hjerte.
  9. Pensl det færdighævede brød med mælk og placer hjertet på midten.
  10. Skru ovnen ned til 200°C varmluft – og bag brødet i ca. 45 minutter. Dæk hjertet til med lidt sølvpapir efter ca. 25 minutter, så det ikke bliver sort.
  11. Lad brødet køle lidt af og server.

Et godt tip: Hvis du ikke har pastafarve kan du udskifte med rødebedesaft, det vil dog give en mere lyserød farve på det flettede hjerte.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.