Hjertebrød

Du kender nok Frederik Haun fra Den Store Bagedyst allerbedst for de flotte kager, men denne gang har Frederik udviklet en opskrift til os på et lækkert hvedebrød. Prøv det både flotte og velsmagende hjertebrød, en opskrift, der desuden er udviklet i den gode sags tjeneste i forbindelse med Danmarks Indsamling 2022.

Frederiks hjertebrød bages med Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel. Et brød med et snert af fuldkorn, masser af kærlighed og en smule honning for den gode smag. En opskrift du ikke må gå glip af at servere til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

Se opskrift
Hjertebroed

Køkkentid
50 min.

Ventetid
2 t 25 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 brød

35 g gær
4 dl koldt vand
100 g creme fraiche 18%
2 spsk. honning
50 g Valsemøllen ØKO Finvalsede Havregryn
50 g Valsemøllen ØKO Solsikkekerner
50 g Valsemøllen ØKO Sesamfrø
580 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
16 g groft salt
1 tsk. rød pastafarve

I øvrigt 

Ekstra solsikkekerner, sesamfrø og havregryn til topping

Sådan gør du

 

 1. Opløs gær i vandet og tilsæt creme fraiche, honning, havregryn
  og kerner.
 2. Tilsæt mel, og ælt dejen på en røremaskine i 8-10 min. eller indtil dejen ikke klistrer til skålens sider og har sluppet bunden.
 3. Smør en skål med lidt olie, hæld dejen over i skålen og beklæd med film og et viskestykke. Stil skålen lunt og lad hæve i 50 minutter.
 4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og skær ca. 250 g dej fra til at lave hjertet.
 5. Tril brødet helt rundt, smør lidt vand på overfladen og vend den våde side rundt i en blanding af havregryn, solsikkekerner og sesamfrø, så hele overfladen bliver dækket.
 6. Placer brødet med kernerne ned af i en rund hævekurv eller skål med et meldrysset viskestykke i. Luk viskestykket henover brødet og lad dejen hæve yderligere 30-40 minutter. Varm ovnen op til 230°C varmluft.
 7. Massér pastafarve ind i den overskydende portion dej. Rul dejen tyndt ud i en aflang firkant og skær tre strimler på 1×20 cm.
 8. Flet de tre strimler og fold fletningen. sammen til et hjerte.
 9. Pensl det færdighævede brød med mælk og placer hjertet på midten.
 10. Skru ovnen ned til 200°C varmluft – og bag brødet i ca. 45 minutter. Dæk hjertet til med lidt sølvpapir efter ca. 25 minutter, så det ikke bliver sort.
 11. Lad brødet køle lidt af og server.

Et godt tip: Hvis du ikke har pastafarve kan du udskifte med rødebedesaft, det vil dog give en mere lyserød farve på det flettede hjerte.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.