Flettet persillebrød

Hvis du mangler inspiration til at bage et lækkert madbrød, kan vi anbefale dig at bage et flettet persillebrød. Brødet er formet som en kæmpe snurre, der både er flot at se på, og også smager godt.

Nogle gange er madbrød lige toppen over i’et til middagen eller aftensmaden. Om menuen står på suppe, gryderet eller grillmad, kan et lækkert brød gøre underværker det flettede persillebrød er fyldt med en lækker hjemmelavet persillepesto, der giver brød smag og saftighed. Selvom madbrødet er fyldt med en hjemmelavet pesto, kan du også sagten vælge den nemme løsning og købe det, eller lave det til et avanceret hvidløgsbrød, hvor du smører dejen med hvidløgssmør og drysser med revet ost. Lad bare din fantasi sætte grænsen!

Se opskrift
flettet persillebrød

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød ca. 6 personer

Dej
25 g gær
3 dl vand
450 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
2 tsk salt
2 spsk olie

Persillepesto
200 g persille
100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 usprøjtet citron
75 g vesterhavsost
1 dl rapsolie
1 tsk salt

Sådan gør du

Dej

  1. Opløs gæren i lunkent vand (ca. 30°C).
  2. Bland alle ingredienserne til dejen i.
  3. Ælt dejen til den er elastisk, og lad den hæve i minimum 30 minutter.
  4. Lav pestoen imens, dejen hæver.

Persillepesto

  1. Grovhak persillen, og rist græskarkernerne let på en pande.
  2. Riv citronskal, og pres saften.
  3. Riv osten, og blend alle ingredienserne sammen til en grov pesto.

Flettet persillebrød

  1. Rul dejen tyndt ud til en firkant på ca 30 x 60 cm, og smør 1 dl persillepesto på.
  2. Rul dejen til en pølse på den lange led.
  3. Skær dejen over på langs i 2 dele. Flet de to dele sammen, og vrid dem til sidst om sig selv til en kæmpe snurre. Løft den forsigtigt over i et ovnfast fad
  4. Bag brødet i ca. 25 minutter ved 225°C.
  5. Lad det køle af på en rist, og server det som tilbehør til aftensmaden.

Et godt tip: Hvis du mangler mere inspirations til andre lækre madbrød end et flettet persillebrød, har vi samlet en masse lækre opskrifter på madbrød i vores opskriftsunivers. Prøv fx at bag et saftigt focaccia med rødbede og rosmarin, et monkey bread med ost og urter eller måske lækre naanbrød til de krydrede gryderetter. Det er bare at vælge!

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.