Flettet persillebrød

Hvis du mangler inspiration til at bage et lækkert madbrød, kan vi anbefale dig at bage et flettet persillebrød. Brødet er formet som en kæmpe snurre, der både er flot at se på, og også smager godt.

Nogle gange er madbrød lige toppen over i’et til middagen eller aftensmaden. Om menuen står på suppe, gryderet eller grillmad, kan et lækkert brød gøre underværker det flettede persillebrød er fyldt med en lækker hjemmelavet persillepesto, der giver brød smag og saftighed. Selvom madbrødet er fyldt med en hjemmelavet pesto, kan du også sagten vælge den nemme løsning og købe det, eller lave det til et avanceret hvidløgsbrød, hvor du smører dejen med hvidløgssmør og drysser med revet ost. Lad bare din fantasi sætte grænsen!

Se opskrift
flettet persillebrød

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød ca. 6 personer

Dej
25 g gær
3 dl vand
450 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
2 tsk salt
2 spsk olie

Persillepesto
200 g persille
100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 usprøjtet citron
75 g vesterhavsost
1 dl rapsolie
1 tsk salt

Sådan gør du

Dej

  1. Opløs gæren i lunkent vand (ca. 30°C).
  2. Bland alle ingredienserne til dejen i.
  3. Ælt dejen til den er elastisk, og lad den hæve i minimum 30 minutter.
  4. Lav pestoen imens, dejen hæver.

Persillepesto

  1. Grovhak persillen, og rist græskarkernerne let på en pande.
  2. Riv citronskal, og pres saften.
  3. Riv osten, og blend alle ingredienserne sammen til en grov pesto.

Flettet persillebrød

  1. Rul dejen tyndt ud til en firkant på ca 30 x 60 cm, og smør 1 dl persillepesto på.
  2. Rul dejen til en pølse på den lange led.
  3. Skær dejen over på langs i 2 dele. Flet de to dele sammen, og vrid dem til sidst om sig selv til en kæmpe snurre. Løft den forsigtigt over i et ovnfast fad
  4. Bag brødet i ca. 25 minutter ved 225°C.
  5. Lad det køle af på en rist, og server det som tilbehør til aftensmaden.

Et godt tip: Hvis du mangler mere inspirations til andre lækre madbrød end et flettet persillebrød, har vi samlet en masse lækre opskrifter på madbrød i vores opskriftsunivers. Prøv fx at bag et saftigt focaccia med rødbede og rosmarin, et monkey bread med ost og urter eller måske lækre naanbrød til de krydrede gryderetter. Det er bare at vælge!

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.