Flettet persillebrød

Hvis du mangler inspiration til at bage et lækkert madbrød, kan vi anbefale dig at bage et flettet persillebrød. Brødet er formet som en kæmpe snurre, der både er flot at se på, og også smager godt.

Nogle gange er madbrød lige toppen over i’et til middagen eller aftensmaden. Om menuen står på suppe, gryderet eller grillmad, kan et lækkert brød gøre underværker det flettede persillebrød er fyldt med en lækker hjemmelavet persillepesto, der giver brød smag og saftighed. Selvom madbrødet er fyldt med en hjemmelavet pesto, kan du også sagten vælge den nemme løsning og købe det, eller lave det til et avanceret hvidløgsbrød, hvor du smører dejen med hvidløgssmør og drysser med revet ost. Lad bare din fantasi sætte grænsen!

Se opskrift
flettet persillebrød

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Flettet persillebrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød ca. 6 personer

Dej
25 g gær
3 dl vand
450 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
2 tsk salt
2 spsk olie

Persillepesto
200 g persille
100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 usprøjtet citron
75 g vesterhavsost
1 dl rapsolie
1 tsk salt

Sådan gør du

Dej

  1. Opløs gæren i lunkent vand (ca. 30°C).
  2. Bland alle ingredienserne til dejen i.
  3. Ælt dejen til den er elastisk, og lad den hæve i minimum 30 minutter.
  4. Lav pestoen imens, dejen hæver.

Persillepesto

  1. Grovhak persillen, og rist græskarkernerne let på en pande.
  2. Riv citronskal, og pres saften.
  3. Riv osten, og blend alle ingredienserne sammen til en grov pesto.

Flettet persillebrød

  1. Rul dejen tyndt ud til en firkant på ca 30 x 60 cm, og smør 1 dl persillepesto på.
  2. Rul dejen til en pølse på den lange led.
  3. Skær dejen over på langs i 2 dele. Flet de to dele sammen, og vrid dem til sidst om sig selv til en kæmpe snurre. Løft den forsigtigt over i et ovnfast fad
  4. Bag brødet i ca. 25 minutter ved 225°C.
  5. Lad det køle af på en rist, og server det som tilbehør til aftensmaden.

Et godt tip: Hvis du mangler mere inspirations til andre lækre madbrød end et flettet persillebrød, har vi samlet en masse lækre opskrifter på madbrød i vores opskriftsunivers. Prøv fx at bag et saftigt focaccia med rødbede og rosmarin, et monkey bread med ost og urter eller måske lækre naanbrød til de krydrede gryderetter. Det er bare at vælge!

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.