Snoet hvidløgsbrød

Snoet hvidløgsbrød er også bliver en klassiker på middagsbordet, når foråret og sommeren viser sig.

Alle elsker de klassiske hvidløgsbrød, men et hjemmelavet snoet hvidløgsbrød kan kun imponere familien og venner.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

25 g gær
3 dl vand
6 g salt
125 g Valsemøllen Dansk Speltmel, sigtet
250 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g smør
3 fed hvidløg
1 stor håndfuld persille
Mælk til pensling

Fremgangsmåde

  1. Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
  2. Opløs gæren i vandet og rør speltmel i.
  3. Rør halvdelen af hvedemelet i, og kom herefter salt i.
  4. Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen godt.
  5. Lad dejen hæve et lunt sted under et fugtigt viskestykke i 40 minutter.
  6. Slå dejen ned og rul dejen ud til en firkant der måler ca. 30×30 cm.
  7. Rør det bløde smør med hakket persille og hvidløg.
  8. Fordel hvidløgssmørret på dejen, men lad en slip være fri.
  9. Rul dejen sammen og lad den hvile 10 minutter.
  10. Klip rullen op på langs, og sno de to strenge rundt om hinanden med snitfalden opad. Lad snoningen hvile 10 minutter.
  11. Pensles med mælk og bages ved 225°C (varmluft 210°C) i20 minutter til brødet er gyldent.

 

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.