Gulerodsboller

De bedste gulerodsboller, et barndomsminde der vækker de dejligste minder.

Se opskrift
gulerodsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gulerodsboller: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

Ca. 20 boller

50 g smør el. margarine
5 ½ dl mælk (let eller minimælk)
30 g gær
2 tsk. sukker
1½ tsk. groft salt
3-4 gulerødder
Ca. 800 g mel
1 æg til pensling

  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  2. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  3. Riv gulerødderne og tilsæt de øvrige ingredienser.
  4. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Form dejen til boller evt. pølsebrød og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen ved 200º i ca. 15 min.

Opskrift indsendt af Rie Ravnholdt Frederiksen
Opskriften er helt tilbage fra da jeg gik i børnehave. Hvor vi bagte boller hver onsdag med pædagogerne. Det er de bedste gulerodsboller, og vækker de dejligste minder hver gang jeg bager dem.