Fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes

Det sure med det søde. I allerbedste forstand. Bare tanken om citronremonce kan få tænderne til at løbe i vand. Kombiner det med en smørrig dej, hvid chokolade og blå birkes.

Fletbrødet er flot! Og ret sjovt at bage. Du kommer ud i de små, fine teknikker, der giver dit bagværk et pænt, men stadig simpelt, udtryk. Det søde brød bliver bagt i en form, så alt den gode remonce holdes inde i dejen.

Nyd dit fletbrød helt friskbagt – så smager det allerbedst.

Se opskrift

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-12 skiver

Dej

130 g mælk, koldt
20 g gær
20 g rørsukker
275 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg (1 æg til dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt
50 g smør, koldt

Remonce

70 g smør, blødt
70 g rørsukker
40 g marcipan
1 økologisk citron, skal heraf
15 g blå birkes (ca. 2 spsk.)
50 g hvid chokolade

Sirup

50 g kogende vand
50 g rørsukker

Fremgangsmåde

 

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, æg og salt og ælt dejen til den er samlet og homogen. Ælt på en røremaskine med en dejkrog eller med hænderne.
  3. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det. Ælt til dejen er glat, smidig og slipper skålens kanter. Dejen bør blive let lun under æltningen – det er afgørende for hævetiden. Er dejen fortsat kold, så kan du øge hævetiden lidt. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  4. Lav remoncen imens dejen hæver. Kom smør, rørsukker, marcipan, citronskal og blå birkes i en skål og rør det sammen. Stil til side.
  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  6. Smør dejen med remonce over det hele undtagen 1 cm af den ene langside, der skal være til aflukning.
  7. Hak den hvide chokolade og fordel den ovenpå remoncen.
  8. Rul dejen til en lang rulle. Kom en smule vand på den frie dej, så dejen klistrer, og luk rullen.
  9. Skær rullen over på den lange led. Flet/sno de to dejstrimler med den åbne del opad og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
  10. Kom bagepapir i en kageform og læg fletningen i. Lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 180ºC, varmluft.
  12. Pensl citronfletningen med æg og bag den i ca. 25-30 minutter til den er godt gylden.
  13. Mens citronbrødet bager laver du siruppen ved at røre kogende vand og rørsukker sammen, til rørsukkeret er opløst.
  14. Pensl det færdigbagte og helt varme fletbrød med sirup og lad det afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Hvis du var vild med denne opskrift og dens sno-teknik så prøv også opskriften på brunsvigersnurrer.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.