Fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes

Det sure med det søde. I allerbedste forstand. Bare tanken om citronremonce kan få tænderne til at løbe i vand. Kombiner det med en smørrig dej, hvid chokolade og blå birkes.

Fletbrødet er flot! Og ret sjovt at bage. Du kommer ud i de små, fine teknikker, der giver dit bagværk et pænt, men stadig simpelt, udtryk. Det søde brød bliver bagt i en form, så alt den gode remonce holdes inde i dejen.

Nyd dit fletbrød helt friskbagt – så smager det allerbedst.

Se opskrift

Køkkentid
1 t 15 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fletbrød med citronremonce, hvid chokolade og blå birkes: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8-12 skiver

Dej

130 g mælk, koldt
20 g gær
20 g rørsukker
275 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg (1 æg til dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt
50 g smør, koldt

Remonce

70 g smør, blødt
70 g rørsukker
40 g marcipan
1 økologisk citron, skal heraf
15 g blå birkes (ca. 2 spsk.)
50 g hvid chokolade

Sirup

50 g kogende vand
50 g rørsukker

Fremgangsmåde

 

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, æg og salt og ælt dejen til den er samlet og homogen. Ælt på en røremaskine med en dejkrog eller med hænderne.
  3. Skær smørret i mindre stykker og tilsæt det. Ælt til dejen er glat, smidig og slipper skålens kanter. Dejen bør blive let lun under æltningen – det er afgørende for hævetiden. Er dejen fortsat kold, så kan du øge hævetiden lidt. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  4. Lav remoncen imens dejen hæver. Kom smør, rørsukker, marcipan, citronskal og blå birkes i en skål og rør det sammen. Stil til side.
  5. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  6. Smør dejen med remonce over det hele undtagen 1 cm af den ene langside, der skal være til aflukning.
  7. Hak den hvide chokolade og fordel den ovenpå remoncen.
  8. Rul dejen til en lang rulle. Kom en smule vand på den frie dej, så dejen klistrer, og luk rullen.
  9. Skær rullen over på den lange led. Flet/sno de to dejstrimler med den åbne del opad og klem dejen sammen i enderne, så fletningen lukkes.
  10. Kom bagepapir i en kageform og læg fletningen i. Lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 180ºC, varmluft.
  12. Pensl citronfletningen med æg og bag den i ca. 25-30 minutter til den er godt gylden.
  13. Mens citronbrødet bager laver du siruppen ved at røre kogende vand og rørsukker sammen, til rørsukkeret er opløst.
  14. Pensl det færdigbagte og helt varme fletbrød med sirup og lad det afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Hvis du var vild med denne opskrift og dens sno-teknik så prøv også opskriften på brunsvigersnurrer.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.