De bedste kanelsnegle

Kanelsnegle er altid et hit, og her får du opskriften på de bedste kanelsnegle med et groft twist.

Der er ikke meget, der slår duften af nylavede kanelsnegle og udsigten til weekend. Forkæl dig selv og dine nærmeste med disse lækre snegle og tag eventuelt børnene med i køkkenet, de vil elske dem. Sådan en lun kanelsnegl med masser af spændende fyld og glasur, er muligvis noget af det bedste man kan få til eftermiddagshyggen og kan spise på alle tidspunkter af året.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 16 stk.

Dej
500 g Valsemøllen økologisk hvedemel
150 g smør
½ dl rørsukker
2 æg
25 g gær
2 dl lunken mælk

Fyld
100 g smør
1 dl brun farin
3 tsk. stødt kanel
½ dl Valsemøllen økologiske sesamfrø
½ dl hakkede Valsemøllen økologiske græskarkerner

Pensling
Sammenpisket æg
3 spsk. grofthakkede Valsemøllen økologiske græskarkerner

Glasur
1 dl flormelis
1-2 spsk. æggehvide

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Kom melet i en skål.
  2. Hak smørret ud i melet og tilsæt sukker og æg.
  3. Rør gæren ud i den lune mælk.
  4. Kom den i dejen og ælt den godt sammen.

Fyld:

  1. Rør smørret blødt med farin, kanel, sesamfrø og græskarkerner.

Sneglene:

  1. Rul dejen ud til en aflang flade.
  2. Spred fyldet ud over den, og rul dejen sammen.
  3. Skær ”rouladen” i 16 skiver a 2 centimeters tykkelse, og læg dem på en plade med bagepapir.
  4. Lad dem hæve lunt og tildækket i 30 minutter.-
  5. Pensl med æg og drys med græskarkerner,
  6. Bag dem ved 200 grader varmluft 8-10 minutter, til de er gyldne.
  7. Lad sneglene afkøle på en bagerist.
  8. Pisk flormelis og æggehvide tykt, og træk glasuren over sneglene – brug en teske.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.