Brunsvigersnurrer

Bag disse lækre brunsvigersnurrer. Søde snurrer møder brunsvigeren – og det er et godt match. Det søde farinfyld klæder den bløde dej, og med snurrer er du sikker på at beholde det lækre fyld inde i dejen, hvilket gør bagværket ekstra saftigt og lækkert. I opskriften er der brugt Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, hvor du får 20 % fuldkorn, men beholder den gode bageevne og smag, som du kender fra en almindelig hvedemel.

Er du lidt usikker på, hvordan du opnår den fine snurre-form? Følg med i videoen nederst, hvor Cathrine Brandt viser processen med både foldning og snoning.

Se flere af Cathrine Brandts opskrifter og få god inspiration til dit næste bagværk.

Se opskrift
brunsvigersnurrer

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brunsvigersnurrer: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

14 stk.

Dej

250 g mælk
25 g gær
45 g rørsukker
400 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel
7 g salt
1 tsk. stødt kardemomme – Du kan også bruge hele kardemommefrø og morte dem.
70 g smør, stuetempereret
1 æg til pensling

Fyld

100 g smør, blødt
125 g brun farin

Kanelsukkerlage (kan udelades)

50 g vand
50 g rørsukker
1 kanelstang

Sådan gør du

 

Dej

 

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme og salt. Ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt stuetempereret smør og ælt dejen yderligere til den slipper skålens kanter.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Den skal være hævet til mindst dobbelt størrelse.
  5. Lav fyldet imens dejen hæver.

Fyld

 

  1. Rør smør og brun farin sammen i en skål. Det skal ikke piskes – bare røres sammen. Brug evt. en gaffel eller en spiseske. Lad det stå på køkkenbordet.

Dej

 

  1. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på cirka 4 mm tykkelse.
  2. Smør dejen med brunsvigerfyld over det hele.
  3. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen som vist i videoen nedenfor.
  4. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm.
  5. Skær dejen i stimler på ca. 1,5-2 cm.
  6. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen nedenfor. Kom brunsvigersnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Dæk dem med husholdningsfilm og et klæde og lad dem hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.
  8. Lav sukkerlagen, mens snurrerene efterhæver.

Sukkerlagen

 

  1. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog.
  2. Sluk for varmen og lad gryden stå til den skal bruges.

Bagning

 

  1. Tænd ovnen på 220ºC over/under varme.
  2. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl brunsvigersnurrerene.
  3. Bag dem i 8-10 minutter til gyldne.
  4. Pensl dem med kanelsukkerlage, mens de er helt varme efter bagning.
  5. Lad dem hvile på bagepladen i et par minutter inden, at de føres på en rist til afkøling.
  6. Nyd!

Et godt tip: Skal det gå lidt hurtigere så prøv også den nemme opskrift på brunsviger.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.