Brunsvigersnurrer

Bag disse lækre brunsvigersnurrer. Søde snurrer møder brunsvigeren – og det er et godt match. Det søde farinfyld klæder den bløde dej, og med snurrer er du sikker på at beholde det lækre fyld inde i dejen, hvilket gør bagværket ekstra saftigt og lækkert. I opskriften er der brugt Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, hvor du får 20 % fuldkorn, men beholder den gode bageevne og smag, som du kender fra en almindelig hvedemel.

Er du lidt usikker på, hvordan du opnår den fine snurre-form? Følg med i videoen nederst, hvor Cathrine Brandt viser processen med både foldning og snoning.

Se flere af Cathrine Brandts opskrifter og få god inspiration til dit næste bagværk.

Se opskrift
brunsvigersnurrer

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brunsvigersnurrer: 4 ud af 5 baseret på 23 anmeldelser

Opskrift

14 stk.

Dej

250 g mælk
25 g gær
45 g rørsukker
400 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel
7 g salt
1 tsk. stødt kardemomme – Du kan også bruge hele kardemommefrø og morte dem.
70 g smør, stuetempereret
1 æg til pensling

Fyld

100 g smør, blødt
125 g brun farin

Kanelsukkerlage (kan udelades)

50 g vand
50 g rørsukker
1 kanelstang

Sådan gør du

 

Dej

 

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme og salt. Ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt stuetempereret smør og ælt dejen yderligere til den slipper skålens kanter.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Den skal være hævet til mindst dobbelt størrelse.
  5. Lav fyldet imens dejen hæver.

Fyld

 

  1. Rør smør og brun farin sammen i en skål. Det skal ikke piskes – bare røres sammen. Brug evt. en gaffel eller en spiseske. Lad det stå på køkkenbordet.

Dej

 

  1. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på cirka 4 mm tykkelse.
  2. Smør dejen med brunsvigerfyld over det hele.
  3. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen som vist i videoen nedenfor.
  4. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm.
  5. Skær dejen i stimler på ca. 1,5-2 cm.
  6. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen nedenfor. Kom brunsvigersnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Dæk dem med husholdningsfilm og et klæde og lad dem hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.
  8. Lav sukkerlagen, mens snurrerene efterhæver.

Sukkerlagen

 

  1. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog.
  2. Sluk for varmen og lad gryden stå til den skal bruges.

Bagning

 

  1. Tænd ovnen på 220ºC over/under varme.
  2. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl brunsvigersnurrerene.
  3. Bag dem i 8-10 minutter til gyldne.
  4. Pensl dem med kanelsukkerlage, mens de er helt varme efter bagning.
  5. Lad dem hvile på bagepladen i et par minutter inden, at de føres på en rist til afkøling.
  6. Nyd!

Et godt tip: Skal det gå lidt hurtigere så prøv også den nemme opskrift på brunsviger.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.