Brunsvigersnurrer

Bag disse lækre brunsvigersnurrer. Søde snurrer møder brunsvigeren – og det er et godt match. Det søde farinfyld klæder den bløde dej, og med snurrer er du sikker på at beholde det lækre fyld inde i dejen, hvilket gør bagværket ekstra saftigt og lækkert. I opskriften er der brugt Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, hvor du får 20 % fuldkorn, men beholder den gode bageevne og smag, som du kender fra en almindelig hvedemel.

Er du lidt usikker på, hvordan du opnår den fine snurre-form? Følg med i videoen nederst, hvor Cathrine Brandt viser processen med både foldning og snoning.

Se flere af Cathrine Brandts opskrifter og få god inspiration til dit næste bagværk.

Se opskrift
brunsvigersnurrer

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brunsvigersnurrer: 4 ud af 5 baseret på 25 anmeldelser

Opskrift

14 stk.

Dej

250 g mælk
25 g gær
45 g rørsukker
400 g Valsemøllen ØKO Stenformalet Hvedemel
7 g salt
1 tsk. stødt kardemomme – Du kan også bruge hele kardemommefrø og morte dem.
70 g smør, stuetempereret
1 æg til pensling

Fyld

100 g smør, blødt
125 g brun farin

Kanelsukkerlage (kan udelades)

50 g vand
50 g rørsukker
1 kanelstang

Sådan gør du

 

Dej

 

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme og salt. Ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt stuetempereret smør og ælt dejen yderligere til den slipper skålens kanter.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Den skal være hævet til mindst dobbelt størrelse.
  5. Lav fyldet imens dejen hæver.

Fyld

 

  1. Rør smør og brun farin sammen i en skål. Det skal ikke piskes – bare røres sammen. Brug evt. en gaffel eller en spiseske. Lad det stå på køkkenbordet.

Dej

 

  1. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på cirka 4 mm tykkelse.
  2. Smør dejen med brunsvigerfyld over det hele.
  3. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen som vist i videoen nedenfor.
  4. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm.
  5. Skær dejen i stimler på ca. 1,5-2 cm.
  6. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen nedenfor. Kom brunsvigersnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Dæk dem med husholdningsfilm og et klæde og lad dem hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.
  8. Lav sukkerlagen, mens snurrerene efterhæver.

Sukkerlagen

 

  1. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog.
  2. Sluk for varmen og lad gryden stå til den skal bruges.

Bagning

 

  1. Tænd ovnen på 220ºC over/under varme.
  2. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl brunsvigersnurrerene.
  3. Bag dem i 8-10 minutter til gyldne.
  4. Pensl dem med kanelsukkerlage, mens de er helt varme efter bagning.
  5. Lad dem hvile på bagepladen i et par minutter inden, at de føres på en rist til afkøling.
  6. Nyd!

Et godt tip: Skal det gå lidt hurtigere så prøv også den nemme opskrift på brunsviger.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.