Sådan gør du
Dej
- Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme og salt. Ælt dejen til den er samlet.
- Tilsæt stuetempereret smør og ælt dejen yderligere til den slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter. Den skal være hævet til mindst dobbelt størrelse.
- Lav fyldet imens dejen hæver.
Fyld
- Rør smør og brun farin sammen i en skål. Det skal ikke piskes – bare røres sammen. Brug evt. en gaffel eller en spiseske. Lad det stå på køkkenbordet.
Dej
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på cirka 4 mm tykkelse.
- Smør dejen med brunsvigerfyld over det hele.
- Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen som vist i videoen nedenfor.
- Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm.
- Skær dejen i stimler på ca. 1,5-2 cm.
- Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen nedenfor. Kom brunsvigersnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Dæk dem med husholdningsfilm og et klæde og lad dem hæve i 40 minutter ved stuetemperatur.
- Lav sukkerlagen, mens snurrerene efterhæver.
Sukkerlagen
- Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog.
- Sluk for varmen og lad gryden stå til den skal bruges.
Bagning
- Tænd ovnen på 220ºC over/under varme.
- Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl brunsvigersnurrerene.
- Bag dem i 8-10 minutter til gyldne.
- Pensl dem med kanelsukkerlage, mens de er helt varme efter bagning.
- Lad dem hvile på bagepladen i et par minutter inden, at de føres på en rist til afkøling.
- Nyd!
Et godt tip: Skal det gå lidt hurtigere så prøv også den nemme opskrift på brunsviger.