Brunsviger – Valsemøllen brødblanding

Lav selv en lækker hjemmelavet klassisk brunsviger med Valsemøllen Økologiske bolleblanding. Nemt at gå til og altid et hit til børnefødselsdagen, klassefesten eller bare derhjemme til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
Brunsviger

Køkkentid
20 min

Ventetid
1 time 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brunsviger

1 ps. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl lunkent vand (30°C)

Remonce
200 g smør
200 g brun farin
4 spsk. mørk sirup og
2 spsk. majstivelse

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne. Lad dejen hvile i 20 minutter imens fyldet laves.
  3. Bland smør, farin, sirup og majstivelse til en ensartet masse. Det er vigtigt ikke at røre for længe, da sukker krystallerne ødelægges.
  4. Rul dejen ud så den passer til en bradepande. Læg dejen op i en bradepande med bagepapir og tryk huller i dejen med fingerne.
  5. Fordel fyldes på dejen og drys med lidt ekstra brun farin. Lad brunsvigeren hæve tildækket i 60 minutter.
  6. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.