Luksus brunsviger

En luftig og lækker luksus brunsviger med en skøn remonce og hjemmekogt vaniljecreme. Så kan man ikke bede om mere. Giv dig i kast med en hjemmelavet luksus brunsviger bagt på Valsemøllen Økologisk Stenformalet Hvedemel.

Hjemmelavet luksus brunsviger er perfekt bagværk til eftermiddagskaffen eller som fødselsdagskage. Server brunsvigeren som den er eller pynt den med flødeskum. Du kan med fordel også bage en dobbelt portion og lave den som brandepandekage, hvis du skal have mange gæster.

Se opskrift
luksus brunsviger

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t og 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luksus brunsviger: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 stor kage

Kage
200 g mælk (koldt)
50 g vand (koldt)
30 g gær
40 g sukker
1 æg
450 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
4 g salt
40 g blødt smør

Vaniljecreme
½ vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2,5 dl mælk

Remonce
100 g blødt smør
200 g mørk muscovadosukker – kan erstattes med brun farin eller lys muscovadosukker.

Sådan gør du

Dej

  1. Kom mælk, vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen. Kom ægget i og rør det ud.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt til den er glat og slipper skålens kanter.
  3. Dejen skal æltes godt og gerne længe, da den er våd og fugtigt. Brug gerne en røremaskine eller en håndmixer med dejkrog.
  4. Når dejen er samlet, tilsættes det bløde smør og æltes ind i dejen. Lad dejen hvile tildækket i skålen i 30 minutter.
  5. Kom et stykke bagepapir i en form på ca. 30 x 35 cm.
  6. Vend dejen ud i formen og fordel den – det gøres nemmest med fugtige hænder.
  7. Lav fordybninger i dejen med fingerne. De må gerne være dybe, men sørg for ikke at prikke igennem dejen.
  8. Lad dejen efterhæve tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke øverst i ca. 45 minutter.

Fyld

  1. Mens kagen hæver, så laves fyldet. Vaniljecremen koges først, så den kan nå at køle af.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med sukkeret.
  3. Kom vaniljesukker og æggeblommer i en gryde og pisk det sammen let.
  4. Tilsæt maizena og pisk lidt igen og hæld derefter mælken i.
  5. Kog vaniljecremen op ved lav varme under konstant omrøring. Lad det koge et par minutter til cremen er tyknet.
  6. Kom cremen i en skål og læg husholdningsfilm direkte oven på cremen, så der ikke dannes en skorpe. Lad vaniljecremen køle af i køleskabet.
  7. Tænd ovnen på 190°C (varmluft 175°C), så den kan nå at blive varm, mens vaniljecremen køler ned
  8. Rør det bløde smør og muscovadosukker sammen i en skål.
  9. Tilsæt den afkølede vaniljecreme og rør det sammen.
  10. Fordel fyldet ud over dejen, og bag brunsvigeren i ca. 20 minutter i midten af ovnen.
  11. Hold øje med fyldet, så det ikke bliver for mørkt. Lad kagen køle af og server den gerne inden for få timer efter bagning.

Et godt tip: Du kan med fordel bage en dobbelt portion, hvis du skal bage til mange. En dobbelt portion passer perfekt i en almindelig bradepande.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.