Luksus brunsviger

En luftig og lækker luksus brunsviger med en skøn remonce og hjemmekogt vaniljecreme. Så kan man ikke bede om mere. Giv dig i kast med en hjemmelavet luksus brunsviger bagt på Valsemøllen øko stenformalet hvedemel.

Hjemmelavet luksus brunsviger er perfekt bagværk til eftermiddagskaffen eller som fødselsdagskage. Server brunsvigeren som den er eller pynt den med flødeskum. Du kan med fordel også bage en dobbelt portion og lave den som brandepandekage, hvis du skal have mange gæster.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t og 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 stor kage

Kage
200 g mælk (koldt)
50 g vand (koldt)
30 g gær
40 g sukker
1 æg
450 g Valsemøllen økologisk stenformalet hvedemel
4 g salt
40 g blødt smør

Vaniljecreme
½ vaniljestang
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. maizena
2,5 dl mælk

Remonce
100 g blødt smør
200 g mørk muscovadosukker – kan erstattes med brun farin eller lys muscovadosukker.

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk, vand, gær og sukker i en skål og rør det sammen. Kom ægget i og rør det ud.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt til den er glat og slipper skålens kanter.
  3. Dejen skal æltes godt og gerne længe, da den er våd og fugtigt. Brug gerne en røremaskine eller en håndmixer med dejkrog.
  4. Når dejen er samlet, tilsættes det bløde smør og æltes ind i dejen. Lad dejen hvile tildækket i skålen i 30 minutter.
  5. Kom et stykke bagepapir i en form på ca. 30 x 35 cm.
  6. Vend dejen ud i formen og fordel den – det gøres nemmest med fugtige hænder.
  7. Lav fordybninger i dejen med fingerne. De må gerne være dybe, men sørg for ikke at prikke igennem dejen.
  8. Lad dejen efterhæve tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke øverst i ca. 45 minutter.

Mens kagen hæver, så laves fyldet. Vaniljecremen koges først, så den kan nå at køle af.

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med sukkeret.
  2. Kom vaniljesukker og æggeblommer i en gryde og pisk det sammen let.
  3. Tilsæt maizena og pisk lidt igen og hæld derefter mælken i.
  4. Kog vaniljecremen op ved lav varme under konstant omrøring. Lad det koge et par minutter til cremen er tyknet.
  5. Kom cremen i en skål og læg husholdningsfilm direkte oven på cremen, så der ikke dannes en skorpe. Lad vaniljecremen køle af i køleskabet.

Tænd ovnen på 190°C (varmluft 175°C).

  1. Rør det bløde smør og muscovadosukker sammen i en skål.
  2. Tilsæt den afkølede vaniljecreme og rør det sammen.
  3. Fordel fyldet ud over dejen, og bag brunsvigeren i ca. 20 minutter i midten af ovnen.
  4. Hold øje med fyldet, så det ikke bliver for mørkt. Lad kagen køle af og server den gerne inden for få timer efter bagning.

Tip: Du kan med fordel bage en dobbelt portion, hvis du skal bage til mange. En dobbelt portion passer perfekt i en almindelig bradepande.

 

Udviklet af dygtige Cathrine Brandt –  Bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.