Små madbrød – Valsemøllen brødblanding

Nemme små madbrød, lavet af Valsemøllen Surdejsbrødblanding, kan pyntes efter behag og er perfekt til den lille snack

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
mindst 8 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 20 små brød

Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
6 1/2 dl vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)
Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Brugt i opskriften

Dag 1

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær. Bland posens indhold i.
  2. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet. Fold dejen.
  4. Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer. Tip: Du kan også springe koldhævning over, og lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med
  2. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
  3. Del dejen i ca. 18 lige store stykker med en dejdeler og fordel dejen i smurte små portionsforme og placer dem på bageplader..
  4. Pensl med olie og drys med salt og krydderier efter smag og behag, dekorer evt. med friskt tomat, løg, ost eller andet.
  5. Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C).
  6. Bag madbrødene i 18-20 minutter til de er gyldne.
  7. Gentag processen med den anden plade. Lad bollerne køle af på en rist.