Valsemøllen – 125 år med bageglæde

Valsemøllen er bygget på 125 års stolte mølletraditioner og godt håndværk. Vi værner om de gamle traditioner, men vi fokuserer på fremtiden. Vi afsøger nye trends og tendenser, og går forrest når det kommer til dansk mel og den bæredygtige udvikling. Vi er lokalt forankret i Esbjerg, Køge og Svendborg, og vi sætter en ære i at engagere os og gøre en forskel i lokalsamfundet.

Bageglæde og maddannelse

Vi samler danskerne om bagværket og bidrager til gode måltider i fællesskab. Maddannelse starter allerede i barndommen, og derfor producerer vi kun produkter af en kvalitet, som vi har lyst til at give til vores egne børn. Vi
skaber rammerne for at invitere børnene med i køkkenet på en måde, så de også kan være med og allerede i barndommen oplever bageglæden.

Invitér børnene med i køkkenet

Ansvarlighed og omtanke

Vi går forrest i arbejdet for en mere ansvarlig produktion gennem hele værdikæden – fra mark over mølle og hjem til dig. Det handler både om at udlede så lidt CO2 som muligt ved at bruge dansk korn, og at kornet dyrkes uden stråforkortere og nedvisningsmidler som round-up. Vi går også højt op i økologi. Derfor er vi stolte af at være én af Danmarks absolut største producenter af økologisk mel og andre kornprodukter.

Det kræver stor faglighed og godt håndværk at producere det bedste korn og mel. Derfor samarbejder vi kun med de dygtigste, danske landmænd. Vi tror på, at kernen til større bageglæde og bedre smag kommer helt naturligt, når kornet er dyrket, høstet og malet tæt på dig med omtanke for mennesker og miljøet.

Fuldkorn og folkesundhed

Som medstifter af Fuldkornspartnerskabet har vi gennem mere end 10 år arbejdet målrettet med at fremme folkesundheden ved at få os alle til at spise mere fuldkorn.

Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. De kan være knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med også skaldelene og kimen. Det er nemlig her de fleste vitaminer, mineraler og kostfibre findes.

Bag med fuldkorn
Bag med Valsemøllen