Rustikke koldhævede boller

Bag en omgang rustikke koldhævede boller når du vil forkæle dine nærmeste med et lækkert morgenbord. Bollerne er fulde af smag, og passer til enhver lejlighed.

Hvis du også er fan af de nemme koldhævede boller, kan vi anbefale dig at prøve denne opskrift. De rustikke koldhævede boller er fyldt med saft og kraft, og så er de tilmed nemme at bage. Bollerne er bagt med Valsemøllen Dansk Hvedemel der har et højt indhold af protein, der gør underværker for brødet og dets hæveevne. Koldhævningen giver også bollerne ekstra smag, der kan være svær at modstå. Så forkæl din familie med lækre morgenboller mens røremaskinen og køleskabet gør det hårde arbejde.

Se opskrift
rustikke koldhævede boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke koldhævede boller: 4 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

8-10 boller

300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
200 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
20 g sukker
10 g gær
250 g (2½ dl) koldt vand
100 g (1 dl) kold kærnemælk

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom ingredienserne i skålen til din røremaskine – undtagen 1 dl vand. Ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter på røremaskinen. Ælt herefter dejen i 10 minutter ved mellemste hastighed. Imens tilsætter du den sidste 1 dl vand lidt efter lidt.
  2. Tilsæt til slut 15 g salt og ælt dejen ved maksimal hastighed i 3 minutter – eller til dejen slipper skålens kanter.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med et tætsluttende låg eller film og sæt den på køl (5°C) i 12-24 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C (240°C varmluft).
  2. Sæt gerne en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen og lad den varme med.
  3. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8-10 lige store stykker og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Sæt bollerne ind i ovnen på den varme bageplade/-sten/-stål vha. bagepapiret. Bag dem ved 250°C (240°C varmluft) i 16-18 minutter til de er gyldne.
  5. Lad dem køle af på en rist og server.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.