Rustikke koldhævede boller

Bag en omgang rustikke koldhævede boller når du vil forkæle dine nærmeste med et lækkert morgenbord. Bollerne er fulde af smag, og passer til enhver lejlighed.

Hvis du også er fan af de nemme koldhævede boller, kan vi anbefale dig at prøve denne opskrift. De rustikke koldhævede boller er fyldt med saft og kraft, og så er de tilmed nemme at bage. Bollerne er bagt med Valsemøllen Dansk Hvedemel der har et højt indhold af protein, der gør underværker for brødet og dets hæveevne. Koldhævningen giver også bollerne ekstra smag, der kan være svær at modstå. Så forkæl din familie med lækre morgenboller mens røremaskinen og køleskabet gør det hårde arbejde.

Se opskrift
rustikke koldhævede boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikke koldhævede boller: 4 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

8-10 boller

300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
200 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
20 g sukker
10 g gær
250 g (2½ dl) koldt vand
100 g (1 dl) kold kærnemælk

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom ingredienserne i skålen til din røremaskine – undtagen 1 dl vand. Ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter på røremaskinen. Ælt herefter dejen i 10 minutter ved mellemste hastighed. Imens tilsætter du den sidste 1 dl vand lidt efter lidt.
  2. Tilsæt til slut 15 g salt og ælt dejen ved maksimal hastighed i 3 minutter – eller til dejen slipper skålens kanter.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med et tætsluttende låg eller film og sæt den på køl (5°C) i 12-24 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C (240°C varmluft).
  2. Sæt gerne en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen og lad den varme med.
  3. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8-10 lige store stykker og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Sæt bollerne ind i ovnen på den varme bageplade/-sten/-stål vha. bagepapiret. Bag dem ved 250°C (240°C varmluft) i 16-18 minutter til de er gyldne.
  5. Lad dem køle af på en rist og server.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.