Rustikke koldhævede boller

Bag en omgang rustikke koldhævede boller når du vil forkæle dine nærmeste med et lækkert morgenbord. Bollerne er fulde af smag, og passer til enhver lejlighed.

Hvis du også er fan af de nemme koldhævede boller, kan vi anbefale dig at prøve denne opskrift. De rustikke koldhævede boller er fyldt med saft og kraft, og så er de tilmed nemme at bage. Bollerne er bagt med Valsemøllen Dansk Hvedemel der har et højt indhold af protein, der gør underværker for brødet og dets hæveevne. Koldhævningen giver også bollerne ekstra smag, der kan være svær at modstå. Så forkæl din familie med lækre morgenboller mens røremaskinen og køleskabet gør det hårde arbejde.

Se opskrift
rustikke koldhævede boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 boller

300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
200 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
20 g sukker
10 g gær
250 g (2½ dl) koldt vand
100 g (1 dl) kold kærnemælk

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom ingredienserne i skålen til din røremaskine. Ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter på røremaskinen. Ælt herefter dejen i 1o minutter ved mellemste hastighed. Imens tilsætter du 1 dl vand ekstra lidt efter lidt.
  2. Tilsæt til slut 15 g salt og ælt dejen ved maksimal hastighed i 3 minutter – eller til dejen slipper skålens kanter.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med et tætsluttende låg eller film og sæt den på køl (5°C) i 12-24 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C (240°C varmluft).
  2. Sæt gerne en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen og lad den varme med.
  3. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8-10 lige store stykker og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Sæt bollerne ind i ovnen på den varme bageplade/-sten/-stål vha. bagepapiret. Bag dem ved 250°C (240°C varmluft) i 16-18 minutter til de er gyldne.
  5. Lad dem køle af på en rist og server.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.