Rustikke koldhævede boller

Bag en omgang rustikke koldhævede boller når du vil forkæle dine nærmeste med et lækkert morgenbord. Bollerne er fulde af smag, og passer til enhver lejlighed.

Hvis du også er fan af de nemme koldhævede boller, kan vi anbefale dig at prøve denne opskrift. De rustikke koldhævede boller er fyldt med saft og kraft, og så er de tilmed nemme at bage. Bollerne er bagt med Valsemøllen Dansk Hvedemel der har et højt indhold af protein, der gør underværker for brødet og dets hæveevne. Koldhævningen giver også bollerne ekstra smag, der kan være svær at modstå. Så forkæl din familie med lækre morgenboller mens røremaskinen og køleskabet gør det hårde arbejde.

Se opskrift
rustikke koldhævede boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
12-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 boller

300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
200 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
20 g sukker
10 g gær
250 g (2½ dl) koldt vand
100 g (1 dl) kold kærnemælk

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom ingredienserne i skålen til din røremaskine. Ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter på røremaskinen. Ælt herefter dejen i 1o minutter ved mellemste hastighed. Imens tilsætter du 1 dl vand ekstra lidt efter lidt.
  2. Tilsæt til slut 15 g salt og ælt dejen ved maksimal hastighed i 3 minutter – eller til dejen slipper skålens kanter.
  3. Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den med et tætsluttende låg eller film og sæt den på køl (5°C) i 12-24 timer.

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 250°C (240°C varmluft).
  2. Sæt gerne en bageplade, bagesten eller bagestål ind i ovnen og lad den varme med.
  3. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8-10 lige store stykker og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Sæt bollerne ind i ovnen på den varme bageplade/-sten/-stål vha. bagepapiret. Bag dem ved 250°C (240°C varmluft) i 16-18 minutter til de er gyldne.
  5. Lad dem køle af på en rist og server.