Fødselsdagsboller med glasur – Bageblanding

Bag klassiske fødselsdagsboller med glasur. Perfekt blød bolle til børnefødselsdagen med sød pynt.

Hvad er mere festligt end bløde boller med glasur? Bag de klassiske fødselsdagsboller med glasur i jeres yndlingsfarver, og drys med farverig krymmel eller nødder. Børnene kan hjælpe til med pynten, så de bliver helt i deres ånd. De bløde fødselsdagsboller har vi gjort nemme at bage med Valsemøllen Fødselsdagboller Bageblanding, der giver lækre og luftige boller.

Se opskrift
foedselsdagsboller med glasur

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. & 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Fødselsdagsboller
2 1/4 dl lunkent vand (30°C)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Fødselsdagsboller

Glasur
1 pastoriseret æggehvide
150 g flormelis
En halv teske eddike
Frugt farve

Sådan gør du

Fødselsdagsboller

  1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 10-12 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg og bag dem til de er gyldne, i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Glasur 

  1. Kom æggehvider og flormelis i en skål.
  2. Rør det godt sammen, tilsæt evt. mere æggehvide, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Del evt. glasuren, hvis du gerne vil have forskellige farver. Tilsæt frugtfarve i de ønskede farver og rør det godt sammen.

Et godt tip: Har du ikke en bageblanding stående? Så prøv vores opskrift på fødselsdagsboller bagt fra bunden. De giver også nogle gode, bløde og luftige boller, der passer til fødselsdagsbordet. De kan også nemt pyntes med glasur eller spises med et godt lag tandsmør og pålæg. De vil helt sikkert falde i god jord til enhver fødselsdag.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.