Fødselsdagsboller med glasur – Valsemøllen bageblanding

Lav en klassisk fødselsdagsbolle og pynt med glasur. Perfekt bolle til børnefødselsdagen.

Hvad er mere festligt end bløde boller med glasur? Bag de klassiske fødselsdagsboller og pynt dem med ungerne i deres favoritfarver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. & 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til

Fødselsdagsboller
2 1/4 dl lunkent vand (30°C)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Fødselsdagsboller

Glasur
1 pastoriseret æggehvide
150 g flormelis
En halv teske eddike
Frugt farve

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Fødselsdagsboller

  1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 10-12 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg og bag dem til de er gyldne, i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Glasur 

  1. Kom æggehvider og flormelis i en skål.
  2. Rør det godt sammen, tilsæt evt. mere æggehvide, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Del evt. glasuren, hvis du gerne vil have forskellige farver. Tilsæt frugtfarve i de ønskede farver og rør det godt sammen.
+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.