Fødselsdagsboller med glasur – Valsemøllen bageblanding

Lav en klassisk fødselsdagsbolle og pynt med glasur. Perfekt bolle til børnefødselsdagen.

Hvad er mere festligt end bløde boller med glasur? Bag de klassiske fødselsdagsboller og pynt dem med ungerne i deres favoritfarver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. & 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til

Fødselsdagsboller
2 1/4 dl lunkent vand (30°C)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Fødselsdagsboller

Glasur
1 pastoriseret æggehvide
150 g flormelis
En halv teske eddike
Frugt farve

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Fødselsdagsboller

  1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 10-12 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg og bag dem til de er gyldne, i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Glasur 

  1. Kom æggehvider og flormelis i en skål.
  2. Rør det godt sammen, tilsæt evt. mere æggehvide, til du opnår den ønskede konsistens.
  3. Del evt. glasuren, hvis du gerne vil have forskellige farver. Tilsæt frugtfarve i de ønskede farver og rør det godt sammen.