Koldhævede hvedestykker med porreaske

Hvis du vil overraske lidt med dit bagværk, kan vi anbefale dig at bage disse koldhævede hvedestykker med porreaske. Asken giver et råt og anderledes look til dine morgenboller, men smager stadig skønt!

Morgenbordet skal ikke altid være så kedeligt, og porreasken er nem at lave. Derfor er det bare at eksperimentere lidt med udseendet på bollerne. Du kan også lave sjove mønstre, eller pynte den anden halvdel med en anden type topping. De koldhævede hvedestykker fungerer også fint som kuvertbrød eller som tilbehør til supper og gryderetter.

Se opskrift
koldhævede hvedestykker

Køkkentid
30 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede hvedestykker med porreaske: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

Dej
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 spsk sukker
10 g tørgær
3,5 dl koldt vand
1 dl A38
15 g salt

Porreaske
100 g porre
1 ark bagepapir

Sådan gør du

Grunddej

  1. Rør hvedemel, spelt, sukker, tørgær, vand og A38 i en røremaskine, og ælt i 15 minutter ved middel hastighed.
  2. Tilsæt salt, og ælt 2 minutter mere.
  3. Hæld olie i en skål, og hæld dejen i. Læg film over, og lad den hæve til dagen efter.

Porreaske

  1. Skær porre i tynde strimler (julienne), og bag i ovnen i 1 time ved 160°C, indtil de er helt mørke.
  2. Kør de bagte porrer igennem en kaffemølle eller en morter, indtil de er blevet til støv.

Koldhævede hvedestykker med porreaske

  1. Tænd ovnen på maksimal varme, gerne 240°C varmluft.
  2. Hæld hele dejen ud på et meldrysset bord. Drys porrestøv på dejklumpen.
  3. Skær bollerne ud med en bagespatel. De må gerne være ukurante i formen. Undgå at røre for meget ved dejen, så asken bliver på hvedestykkerne.
  4. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.

Et godt tip: Porreasken er en nem måde at give sine koldhævede hvedestykker et twist. Asken smager af brændt porre, og giver både speciel smag og udseende til dit bagværk. Asken kan dog også bruges til at pynte anretninger. Sigt lidt porreaske på 1/4 af tallerkenen inden du anretter. Det giver ekstra fylde på din tallerken, og giver et mere råt udseende.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.