Koldhævede hvedestykker med porreaske

Hvis du vil overraske lidt med dit bagværk, kan vi anbefale dig at bage disse koldhævede hvedestykker med porreaske. Asken giver et råt og anderledes look til dine morgenboller, men smager stadig skønt!

Morgenbordet skal ikke altid være så kedeligt, og porreasken er nem at lave. Derfor er det bare at eksperimentere lidt med udseendet på bollerne. Du kan også lave sjove mønstre, eller pynte den anden halvdel med en anden type topping. De koldhævede hvedestykker fungerer også fint som kuvertbrød eller som tilbehør til supper og gryderetter.

Se opskrift
koldhævede hvedestykker

Køkkentid
30 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede hvedestykker med porreaske: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

Dej
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 spsk sukker
10 g tørgær
3,5 dl koldt vand
1 dl A38
15 g salt

Porreaske
100 g porre
1 ark bagepapir

Sådan gør du

Grunddej

  1. Rør hvedemel, spelt, sukker, tørgær, vand og A38 i en røremaskine, og ælt i 15 minutter ved middel hastighed.
  2. Tilsæt salt, og ælt 2 minutter mere.
  3. Hæld olie i en skål, og hæld dejen i. Læg film over, og lad den hæve til dagen efter.

Porreaske

  1. Skær porre i tynde strimler (julienne), og bag i ovnen i 1 time ved 160°C, indtil de er helt mørke.
  2. Kør de bagte porrer igennem en kaffemølle eller en morter, indtil de er blevet til støv.

Koldhævede hvedestykker med porreaske

  1. Tænd ovnen på maksimal varme, gerne 240°C varmluft.
  2. Hæld hele dejen ud på et meldrysset bord. Drys porrestøv på dejklumpen.
  3. Skær bollerne ud med en bagespatel. De må gerne være ukurante i formen. Undgå at røre for meget ved dejen, så asken bliver på hvedestykkerne.
  4. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.

Et godt tip: Porreasken er en nem måde at give sine koldhævede hvedestykker et twist. Asken smager af brændt porre, og giver både speciel smag og udseende til dit bagværk. Asken kan dog også bruges til at pynte anretninger. Sigt lidt porreaske på 1/4 af tallerkenen inden du anretter. Det giver ekstra fylde på din tallerken, og giver et mere råt udseende.