Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot

Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot er et skønt morgenmåltid, der ikke bare smager godt det mætter også skønt.

Forbered dit morgenmåltid om aften og spis en lækker kold grød med honningristet quinoamüsli og skøn rabarberkompot.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 person

Rabarberkompot
250 g rabarber i tern
2-3 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. vand

Quinoamüsli
15 g smør
50 g honning
20 g Valsemøllen økologisk Quinoa (direkte fra posen)
20 g mandler
100 g Valsemøllen Havregryn
20 g Valsemøllen økologiske Solsikkekerner
20 g groft kokosmel

Grød
1 dl Valsemøllen Havregryn
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 nip salt
1 nip kardemomme
¼ tsk. kanel
2 spsk. yoghurt

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op på middel-høj varme i ca. 5-10 minutter til rabarberne er møre og alle ingredienserne har samlet sig. Rør undervejs.
  2. Kom kompotten i et tætlukket glas, og opbevar i køleskabet.

Quinoamüsli

  1. Kom alle müsliens ingredienser på en pande, og varm op imens du rører grundigt, så honningen og smøren smelter, og fordeles på de øvrige ingredienser.
  2. Rist müslien indtil ingredienserne er godt gyldne, og de begynder at blive sprøde.
  3. Hæld müslien på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad den køle HELT af. Dette gør, at müslien bliver helt sprød.
  4. Opbevar müslien i et tætlukket glas og brug på grød, yoghurt, skyr eller lign.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser (på nær yoghurten) i en skål og rør dem grundigt sammen.
  2. Sæt grøden på køl natten over, så den samler sig.

Om morgenen, bland yoghurten i grøden og server med rabarberkompot og quinoamüsli.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.