Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot

Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot er et skønt morgenmåltid, der ikke bare smager godt, men også mætter skønt.

Det gode ved en kold grød er, at du kan gøre det meste af forarbejdet dagen før. På den måde kan du få en nem og hurtig morgenmad, der smager skønt! Ikke nok med at den er nem, så er den toppet med en hjemmelavet honningristet quinoamüsli og skøn rabarberkompot, der også er klar på ingen tid. Spis den på de lune sommermorgener, hvor varm grød ikke er sagen.

Se opskrift
kold grød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 person

Rabarberkompot
250 g rabarber i tern
2-3 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. vand

Quinoamüsli
15 g smør
50 g honning
20 g Valsemøllen økologisk Quinoa (direkte fra posen)
20 g mandler
100 g Valsemøllen Havregryn
20 g Valsemøllen økologiske Solsikkekerner
20 g groft kokosmel

Grød
1 dl Valsemøllen Havregryn
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 nip salt
1 nip kardemomme
¼ tsk. kanel
2 spsk. yoghurt

Sådan gør du

Rabarberkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op på middel-høj varme i ca. 5-10 minutter til rabarberne er møre og alle ingredienserne har samlet sig. Rør undervejs.
  2. Kom kompotten i et tætlukket glas, og opbevar i køleskabet.

Quinoamüsli

  1. Kom alle müsliens ingredienser på en pande, og varm op imens du rører grundigt, så honningen og smøren smelter, og fordeles på de øvrige ingredienser.
  2. Rist müslien indtil ingredienserne er godt gyldne, og de begynder at blive sprøde.
  3. Hæld müslien på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad den køle HELT af. Dette gør, at müslien bliver helt sprød.
  4. Opbevar müslien i et tætlukket glas og brug på grød, yoghurt, skyr eller lign.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser (på nær yoghurten) i en skål og rør dem grundigt sammen.
  2. Sæt grøden på køl natten over, så den samler sig.
  3. Om morgenen blander du yoghurten i den kolde grød og serverer med rabarberkompot og quinoamüsli.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.