Græskarboller

Giv dig i kast med vores skønne græskarboller, der med sine græskarformer med garanti vil imponere din gæster til halloween eller anden efterårshygge. Smagen er let sødlig med den lækre græskarpure og en smule sirup i – perfekt med smør på til eftermiddagskaffen eller som kuvertbrød til en lun grøntsagssuppe.

De lækre græskar, som er i sæson netop i efteråret giver både en dejlig, sødlig smag samt en skøn varm farve til bollerne. Græskarformene er slet ikke så svære at lave, der skal bare lidt snor og fingernemhed til. Bollerne er fyldt med godt Valsemøllen Dansk Hvedemel, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top.

Se opskrift
græskarboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8 stk.

220 g græskarpuré (fx hokkaidogræskar skåret i stykker, bagt i ovnen i ca. 30 minutter ved 170°C og til sidst most/blendet)
25 g gær
1,5 dl vand
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. salt
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tilsæt vand, gær og ahornsirup i en stor skål og bland grundigt.
  2. Lad blandingen stå i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt græskarpuré til gærblandingen og rør sammen.
  4. Tilsæt mel og salt, og ælt indtil dejen slipper skålens sider.
  5. Anbring dejen i en smurt skål, og lad den hæve i  ca. 1,5 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  6. Del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver enkelt stykke til en kugle.
  7. Tag et langt stykke snor og placer bollen midt på snoren og pak den ind som en pakke 4 gange, indtil bollen er opdelt i 8 lige store stykker. Bind snoren øverst.
  8. Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Dejen puster ud omkring snoren og laver græskarformer.
  9. Forvarm ovnen til 170°C  og bag bollerne i 15-20 minutter. Lad dine græskarboller køle af før du fjerner snoren.

Et godt tip: Hvis du gerne vil bage endnu mere med sæsons lækre græskar, så prøv også vores populære opskrift på en klassisk græskarkage. Og er målet i højere grad er at lave den perfekte halloween menu, så giv dig i kast med vores (u)hyggeligt nemme popcakes og de skræmmende heksefinger-småkager.