Græskarboller

Giv dig i kast med vores skønne græskarboller, der med sine græskarformer med garanti vil imponere din gæster til halloween eller anden efterårshygge. Smagen er let sødlig med den lækre græskarpure og en smule sirup i – perfekt med smør på til eftermiddagskaffen eller som kuvertbrød til en lun grøntsagssuppe.

De lækre græskar, som er i sæson netop i efteråret giver både en dejlig, sødlig smag samt en skøn varm farve til bollerne. Græskarformene er slet ikke så svære at lave, der skal bare lidt snor og fingernemhed til. Bollerne er fyldt med godt Valsemøllen Dansk Hvedemel, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8 stk.

220 g græskarpuré (fx hokkaidogræskar skåret i stykker, bagt i ovnen i ca. 30 minutter ved 170°C og til sidst most/blendet)

25 g gær

1,5 dl vand

1 spsk. ahornsirup

1 tsk. salt

450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tilsæt vand, gær og ahornsirup i en stor skål og bland grundigt.
  2. Lad blandingen stå i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt græskarpuré til gærblandingen og rør sammen.
  4. Tilsæt mel og salt, og ælt indtil dejen slipper skålens sider.
  5. Anbring dejen i en smurt skål, og lad den hæve i  ca. 1,5 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  6. Del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver enkelt stykke til en kugle.
  7. Tag et langt stykke snor og placer bollen midt på snoren og pak den ind som en pakke 4 gange, indtil bollen er opdelt i 8 lige store stykker. Bind snoren øverst.
  8. Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Dejen puster ud omkring snoren og laver græskarformer.
  9. Forvarm ovnen til 170°C  og bag bollerne i 15-20 minutter. Lad dem køle af før du fjerner snoren.

Et godt tip: Hvis du gerne vil bage endnu mere med sæsons lækre græskar, så prøv også vores populære opskrift på en klassisk græskarkage. Og er målet i højere grad er at lave den perfekte halloween menu, så giv dig i kast med vores (u)hyggeligt nemme popcakes og de skræmmende heksefinger-småkager.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.