Græskarboller

Giv dig i kast med vores skønne græskarboller, der med sine græskarformer med garanti vil imponere din gæster til halloween eller anden efterårshygge. Smagen er let sødlig med den lækre græskarpure og en smule sirup i – perfekt med smør på til eftermiddagskaffen eller som kuvertbrød til en lun grøntsagssuppe.

De lækre græskar, som er i sæson netop i efteråret giver både en dejlig, sødlig smag samt en skøn varm farve til bollerne. Græskarformene er slet ikke så svære at lave, der skal bare lidt snor og fingernemhed til. Bollerne er fyldt med godt Valsemøllen Dansk Hvedemel, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top.

Se opskrift
græskarboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8 stk.

220 g græskarpuré (fx hokkaidogræskar skåret i stykker, bagt i ovnen i ca. 30 minutter ved 170°C og til sidst most/blendet)
25 g gær
1,5 dl vand
1 spsk. ahornsirup
1 tsk. salt
450 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tilsæt vand, gær og ahornsirup i en stor skål og bland grundigt.
  2. Lad blandingen stå i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt græskarpuré til gærblandingen og rør sammen.
  4. Tilsæt mel og salt, og ælt indtil dejen slipper skålens sider.
  5. Anbring dejen i en smurt skål, og lad den hæve i  ca. 1,5 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  6. Del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver enkelt stykke til en kugle.
  7. Tag et langt stykke snor og placer bollen midt på snoren og pak den ind som en pakke 4 gange, indtil bollen er opdelt i 8 lige store stykker. Bind snoren øverst.
  8. Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Dejen puster ud omkring snoren og laver græskarformer.
  9. Forvarm ovnen til 170°C  og bag bollerne i 15-20 minutter. Lad dine græskarboller køle af før du fjerner snoren.

Et godt tip: Hvis du gerne vil bage endnu mere med sæsons lækre græskar, så prøv også vores populære opskrift på en klassisk græskarkage. Og er målet i højere grad er at lave den perfekte halloween menu, så giv dig i kast med vores (u)hyggeligt nemme popcakes og de skræmmende heksefinger-småkager.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.