Popcakes – Bageblanding

Popcakes er en sjov måde at servere kage på. De fine kager på en pind er perfekte som del af en kagetapas eller til børnefødselsdagen. Og så er de nemme at bage med Valsemøllens Romkugle Bageblandning.

Hvis du mangler en sjov kage at servere for børnene, er de disse popcakes helt perfekte. Du kan selv dekorere dem på en sjov måde, eller lade børnene hjælpe til med at lave fine og sjove kager. Kagerne på en pind er også gode til de fleste anledninger. Du kan fx lave dem til uhyggelige græskar eller mumier til halloween, lave søde nisser til jul eller pynte dem som prinsesser eller spiderman. Mulighederne er mange, det er bare fantasien der sætter grænser!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10-12 stk.

1 pk. Valsemøllen Romkugler
Smeltechokolade (mørk, hvid eller mælke chokolade)
Sukkerøjne, hakkede nødder, krymmel eller andet festligt
Spyd eller pinde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt vand. Rør kagemassen sammen med en ske til den er glat og blank.
  2. Hæld kagedejen ud på et stykke bagepapir og smør det ud til ca. 25 x 30 cm, svarende til 1 cm tykkelse.
  3. Bag kagen ved 180°C (varmluft 160°C) i ca. 10 minutter.
  4. Lad kagen køle af, gerne på køl.
  5. Rør den færdigbagte kage sammen med 2-4 spsk. vand indtil den samler sig til en ensartet masse. Brug en håndmixer eller en røremaskine.
  6. Tag en skefuld af kagemassen og tril en kugle med hænderne, og kom dem på køl i 30 minutter.
  7. Sæt romkulgerne på pinde.
  8. Smelt chokolade og dyp dem heri. Lav sjovt mønster med forskellige slags chokolade, så dine popcakes fx ligner mumier og sæt sukkerøjne på.
  9. Stil dem i et glas og lad dem størkne helt inden servering.

Et godt tip: Forbered romkuglerne og hav den trillede og klar på køl. Så kan du lade børnene pynte deres egne popcakes med chokolade, øjne, krymmel og andet sjovt pynt. Gør det enten som en hyggeligt weekendaktivitet eller gør det som en del af underholdningen til børnefødselsdagen. Hjælp med den smeltede varme chokolade, og lad børnene selv pynte med krymmel og farver.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.