Nem brunsviger – Bageblanding

Bag en klassisk og nem brunsviger med svampet bund og masser af karamelliseret remonce – præcis som du kender og elsker den. Med Valsemøllen Brunsviger bageblanding kan du nemt og hurtigt bage en god brunsviger.

Med i bageblandingen følger både melblanding til selve brunsvigeren og remonceblanding til den uundværlige sukkerremonce. Brunsvigeren er klar på 1 time og 15 minutter – og det eneste du skal gøre er at tilsætte vand, gær og smør.

Se flere opskrifter med Valsemøllen Kageblandinger, her. 

Se opskrift
Nem brunsviger - Bageblanding

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nem brunsviger – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage i lille bradepande

Kage

1 ps. Valsemøllen Brunsviger melblanding
20 g gær
1,5 dl vand, lidt koldere en lunkent (25°C)

Remonce 

1 ps. Valsemøllen Brunsviger remonceblanding
100 g smør
2 spsk. vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Hæld vand i en skål, tilsæt gær, og rør til gæren er opløst. Tilsæt melblandingen.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 10 minutter.
  3. Vend dejen ud på bordet og tryk/rul den ud (ca. 25×30 cm). Placer dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  4. Rør remonceblandingen sammen med smør og vand, og fordel på dejen.
  5. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
  6. Tryk med fingerspidserne små fordybninger tilfældigt i dejen med ca. 0,5 cm afstand.
  7. Bag brunsvigeren i midten af en forvarmet ovn ved 230°C (almindelig ovn) i 12-14 minutter.

Et godt tip: Laver du dobbeltportion, kan du lave en brunsvigerkagemand eller -kone. Brug 2x Valsemøllen Brunsviger bageblandinger, og følg opskriften. Dog kan du bruge en større bradepande. Når kagen er færdigbagt, skær kagen ud i ønskede kagemand eller -kone.