Blommelagkage

Blommelagkage med valnødde biscuitbund, en helt igennem lækker og smuk kage. Den passer perfekt til fødselsdagen, festdage eller en hyggestund med familie eller venner.

Når blommerne vælter ned fra træerne i løbet af efteråret kaster Ditte Julie sig straks over dem og bager skønne blommekager. Denne blommelagkage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine kager mere luftige pga. det lave glutenindhold. Du kan læse mere om Kage Hvedemel og hvordan du bager med det her.

Se opskrift
blommelagkage

Køkkentid
2 t.

Ventetid
3-4 t. minimum


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blommelagkage: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Valnødde Biscuitbund
190 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g valnødder
110 g lyst rørsukker
30 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Blommekompot og blommemousse
600 g blommer (vægt uden sten)
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
3 blade husblas
3 dl piskefløde

I øvrigt
15 g hvid chokolade (chokoladepinde)
Rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Valnødde biscuitbund 

  1. Pisk æggehviderne og 100 g rørsukker til en sej marengs.
  2. Blend valnødderne til mel i en minihakker og vend det sammen med de øvrige 110 g rørsukker og kage hvedemel.
  3. Vend det hele sammen med marengsen.
  4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad den køle af.

Blommekompot og blommemousse 

  1. Fjern stene fra blommerne og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
  3. Kom blommer, den tomme vaniljestang, vaniljesukker og sukker op i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter under låg og herefter 5-10 minutter uden låg.
  4. Sig blommestykkerne fra, så du har blommekompot og blommesaft hver for sig.
  5. Kom blommesaft tilbage i gryden og hold det lunt.
  6. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
  7. Fisk vaniljestangen op af blommekompotten og stil kompotten til side.
  8. Rør den udblødte husblas i den lune blommesaft og lad det svale, imens fløden piskes til en let flødeskum.
  9. Vend herefter fløden i blommesaften, så det bliver til blommemousse.

I øvrigt

  1. Temperer den hvide chokolade og smør den ud på et stykke kageplast (ca. 15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  2. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.

Samling af din blommelagkage 

  1. Udstik to bunde (ca. 18 cm i diameter) af selve bunden.
  2. Placer en bund på et fad og kom en kagering og kageplast omkring bunden (se billeder nedenfor).
  3. Smør halvdelen af blommekompotten ud på bunden og hæld herefter halvdelen af moussen herover.
  4. Smør den anden halvdelen af kompotten på den anden bund og placer forsigtigt over moussen.
  5. Hæld afslutningsvis resten af moussen over bunde og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.
  6. Befri kagen fra kagering og kageplast. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.

blommelagkageblommelagkageblommelagkageblommelagkage

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.