Blommelagkage

Blommelagkage med valnødde biscuitbund, en helt igennem lækker og smuk kage. Den passer perfekt til fødselsdagen, festdage eller en hyggestund med familie eller venner.

Når blommerne vælter ned fra træerne i løbet af efteråret kaster Ditte Julie sig straks over dem og bager skønne blommekager. Denne blommelagkage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine kager mere luftige pga. det lave glutenindhold. Du kan læse mere om Kage Hvedemel og hvordan du bager med det her.

Se opskrift
blommelagkage

Køkkentid
2 t.

Ventetid
3-4 t. minimum


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blommelagkage: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

10-12 personer

Valnødde Biscuitbund
190 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g valnødder
110 g lyst rørsukker
30 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Blommekompot og blommemousse
600 g blommer (vægt uden sten)
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
3 blade husblas
3 dl piskefløde

I øvrigt
15 g hvid chokolade (chokoladepinde)
Rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Valnødde biscuitbund 

  1. Pisk æggehviderne og 100 g rørsukker til en sej marengs.
  2. Blend valnødderne til mel i en minihakker og vend det sammen med de øvrige 110 g rørsukker og kage hvedemel.
  3. Vend det hele sammen med marengsen.
  4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad den køle af.

Blommekompot og blommemousse 

  1. Fjern stene fra blommerne og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
  3. Kom blommer, den tomme vaniljestang, vaniljesukker og sukker op i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter under låg og herefter 5-10 minutter uden låg.
  4. Sig blommestykkerne fra, så du har blommekompot og blommesaft hver for sig.
  5. Kom blommesaft tilbage i gryden og hold det lunt.
  6. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
  7. Fisk vaniljestangen op af blommekompotten og stil kompotten til side.
  8. Rør den udblødte husblas i den lune blommesaft og lad det svale, imens fløden piskes til en let flødeskum.
  9. Vend herefter fløden i blommesaften, så det bliver til blommemousse.

I øvrigt

  1. Temperer den hvide chokolade og smør den ud på et stykke kageplast (ca. 15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  2. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.

Samling af din blommelagkage 

  1. Udstik to bunde (ca. 18 cm i diameter) af selve bunden.
  2. Placer en bund på et fad og kom en kagering og kageplast omkring bunden (se billeder nedenfor).
  3. Smør halvdelen af blommekompotten ud på bunden og hæld herefter halvdelen af moussen herover.
  4. Smør den anden halvdelen af kompotten på den anden bund og placer forsigtigt over moussen.
  5. Hæld afslutningsvis resten af moussen over bunde og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.
  6. Befri kagen fra kagering og kageplast. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.

blommelagkageblommelagkageblommelagkageblommelagkage

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.