Blommelagkage

Blommelagkage med valnødde biscuitbund, en helt igennem lækker og smuk kage. Den passer perfekt til fødselsdagen, festdage eller en hyggestund med familie eller venner.

Når blommerne vælter ned fra træerne i løbet af efteråret kaster Ditte Julie sig straks over dem og bager skønne blommekager. Denne blommelagkage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der gør dine kager mere luftige pga. det lave glutenindhold. Du kan læse mere om Kage Hvedemel og hvordan du bager med det her.

Se opskrift

Køkkentid
2 t.

Ventetid
3-4 t. minimum


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blommelagkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 10-12 personer

Valnødde Biscuitbund
190 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g valnødder
110 g lyst rørsukker
30 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Blommekompot og blommemousse
600 g blommer (vægt uden sten)
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
3 blade husblas
3 dl piskefløde

I øvrigt
15 g hvid chokolade (chokoladepinde)
Rød skovsyre

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Valnødde biscuitbund 

  1. Pisk æggehviderne og 100 g rørsukker til en sej marengs.
  2. Blend valnødderne til mel i en minihakker og vend det sammen med de øvrige 110 g rørsukker og kage hvedemel.
  3. Vend det hele sammen med marengsen.
  4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad den køle af.

Blommekompot og blommemousse 

  1. Fjern stene fra blommerne og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
  3. Kom blommer, den tomme vaniljestang, vaniljesukker og sukker op i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter under låg og herefter 5-10 minutter uden låg.
  4. Sig blommestykkerne fra, så du har blommekompot og blommesaft hver for sig.
  5. Kom blommesaft tilbage i gryden og hold det lunt.
  6. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
  7. Fisk vaniljestangen op af blommekompotten og stil kompotten til side.
  8. Rør den udblødte husblas i den lune blommesaft og lad det svale, imens fløden piskes til en let flødeskum.
  9. Vend herefter fløden i blommesaften, så det bliver til blommemousse.

I øvrigt

  1. Temperer den hvide chokolade og smør den ud på et stykke kageplast (ca. 15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  2. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.

Samling af blommelagkagen 

  1. Udstik to bunde (ca. 18 cm i diameter) af selve bunden.
  2. Placer en bund på et fad og kom en kagering og kageplast omkring bunden (se billeder nedenfor).
  3. Smør halvdelen af blommekompotten ud på bunden og hæld herefter halvdelen af moussen herover.
  4. Smør den anden halvdelen af kompotten på den anden bund og placer forsigtigt over moussen.
  5. Hæld afslutningsvis resten af moussen over bunde og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.
  6. Befri kagen fra kagering og kageplast. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.