Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
- Læg husblas i blød i rigeligt vand.
- Kom hvid chokolade og citronskal i en beholder som du kan blende i.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen.
- Rør til homogen, og blend herefter med fx en stavblender til cremen er helt glat. Kom husholdningsfilm direkte på overfladen, og stil cremen på køl til helt gennemkold.
Brombærkompot
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i ca. 10 minutter til brombærrene er kogt møre. Smag til.
- Kom det i en beholder, og lad det køle helt ned.
Lagkagebund
- Lagkagebunden bages som én kage og deles i to efter bagning.
- Tænd ovnen på 180°C, varmluft.
- Smør kageringen med smør, drys med sukker og placer den på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det ned i æggesnapsen.
- Hæld dejen i bageformen, og bag lagkagebunden i ca. 20-25 minutter til du kan stikke i midten uden at få kagedej med retur.
- Lad bunden køle helt af.
Samling af lagkage
- Pisk den hvide chokoladecreme luftig.
- Del lagkagen i to bunde.
- Kom 2/3 af brombærkompotten på bunden.
- Kom halvdelen af chokoladecremen på, og smør ud.
- Læg den anden lagkagebund over.
- Smør det sidste chokoladecreme på, kom det sidste brombærkompot i midten og top med masser af bær.
- Server og nyd!
Et godt råd: Du kan bage lagkagebunden længe i forvejen og fryse den ned. Så kan du nemt og hurtigt samle en lækker lagkage. Se mange flere lagkagebunde opskrifter her.