Efterårslagkage med bær

Bag en god og lækker efterårslagkage med bær. Lagkagen er samlet med brombærkompot, og du kan finde lækre brombær i August, September og Oktober. Udover brombærkompot så er lagkagen også samlet med en hvid chokoladecreme. Den hvide chokoladecreme kan laves i god tid inden brug – gerne dagen før, så den kan nå at blive helt gennemkold.

Lagkagebunden er bagt med Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel, som er egnet til at bage kager med. Med Kage Hvedemel får du kombinationen af et lavt proteinindhold og en god stivelseskvalitet, som i sidste ende gør, at dine lagkagebunde bliver luftige, saftige og får en blød struktur.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Cathrine Brandt. Du kan finde mange flere opskrifter lavet i samarbejde med Catrhine Brandt, eller du se flere opskrifter på Catrhine Brandt hjemmeside. 

Se opskrift
Efterårslagkage med bær

Køkkentid
30 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Hvid chokoladecreme

1 blad husblas
125 g hvid chokolade
1 citron, skallen heraf
250 g piskefløde

Brombærkompot

250 g brombær, frosne eller friske
50 g sukker
50 g vand
½ citron, saften heraf

Lagkagebunde

3 æg
150 g sukker
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel 
5 g bagepulver
Lidt smør og sukker til at smøre bageformen med

Derudover 

1 kagering eller springform ø. 20 cm
250 g friske brombær og blåbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme

 

  1. Læg husblas i blød i rigeligt vand.
  2. Kom hvid chokolade og citronskal i en beholder som du kan blende i.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen.
  4. Rør til homogen, og blend herefter med fx en stavblender til cremen er helt glat. Kom husholdningsfilm direkte på overfladen, og stil cremen på køl til helt gennemkold.

Brombærkompot 

 

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det simre i ca. 10 minutter til brombærrene er kogt møre. Smag til.
  2. Kom det i en beholder, og lad det køle helt ned.

Lagkagebund

 

  1. Lagkagebunden bages som én kage og deles i to efter bagning.
  2. Tænd ovnen på 180°C, varmluft.
  3. Smør kageringen med smør, drys med sukker og placer den på en bageplade med bagepapir.
  4. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
  5. Rør hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det ned i æggesnapsen.
  6. Hæld dejen i bageformen, og bag lagkagebunden i ca. 20-25 minutter til du kan stikke i midten uden at få kagedej med retur.
  7. Lad bunden køle helt af.

Samling af lagkage

 

  1. Pisk den hvide chokoladecreme luftig.
  2. Del lagkagen i to bunde.
  3. Kom 2/3 af brombærkompotten på bunden.
  4. Kom halvdelen af chokoladecremen på, og smør ud.
  5. Læg den anden lagkagebund over.
  6. Smør det sidste chokoladecreme på, kom det sidste brombærkompot i midten og top med masser af bær.
  7. Server og nyd!

Et godt råd: Du kan bage lagkagebunden længe i forvejen og fryse den ned. Så kan du nemt og hurtigt samle en lækker lagkage. Se mange flere lagkagebunde opskrifter her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.