Halloween flødeboller

Lær hvordan du laver halloween flødeboller som små, skønne spøgelser. Dygtige Ditte Julie guider dig igennem hele opskriften.

Efteråret er over os, det begynder at blive mørkere, og det betyder også, at halloween nærmer sig. Bag med og lær, hvordan du laver de lækreste halloween flødeboller. Bliv guidet godt igennem med video fra start til slut

Ditte Julie vil guide dig igennem hele processen med hjemmebagt kiksebund, vaniljeskum og overtræk af tempereret chokolade. Halloween flødebollerne kan også laves uden hvid farve, så det bliver helt traditionelle flødeboller. Find mange flere halloween opskrifter her.

Se opskrift
Halloween flødeboller
Halloween flødeboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
45 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Halloween flødeboller: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

12-14 flødeboller

Kiksebund 

60 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. vaniljepasta
1 nip havsalt
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flødebolleskum m. vanilje 

250 g hvidt sukker
100 g glukose sirup
30 g vand
2 tsk. vaniljepasta
140 g æggehvider
2 spsk. hvidt sukker
Evt. 1-2 tsk. smagsgiver fx lakridspulver

I øvrigt 

400 g god hvid chokolade
40 g kakaosmør
Hvid pulverfarve eller indfarvet kakaosmør
Sukkerøjne

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Kiksebund

  1. Kom sukker, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smørret imellem hænderne.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  3. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse.
  5. Udstik bunde (6 cm i diameter) med en udstikker.
  6. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190°C varmluft i 15-18 minutter.

Flødebolleskum m. vanilje 

  1. Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehvider let og tilsæt 2 spsk. sukker og pisk til det skummer.
  3. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil skummen er kølet til stuetemperatur.
  4. Kom skummen op i en sprøjtepose med en rund tyl – evt. med en By Ditte Julie adapter.
  5. Sprøjt skummen ud på bundene. De må gerne være lidt skæve og forskellige. Stil dem på køl.

I øvrigt

  1. Temperér chokolade og kakaosmør.
  2. Indfarv chokoladen med hvid farve.
  3. Kom chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne heri.
  4. Pynt flødebollerne med sukkerøjne, så de ligner spøgelser.

(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.