Halloween flødeboller

Lær hvordan du laver halloween flødeboller som små, skønne spøgelser. Dygtige Ditte Julie guider dig igennem hele opskriften.

Efteråret er over os, det begynder at blive mørkere, og det betyder også, at halloween nærmer sig. Bag med og lær, hvordan du laver de lækreste halloween flødeboller. Bliv guidet godt igennem med video fra start til slut

Ditte Julie vil guide dig igennem hele processen med hjemmebagt kiksebund, vaniljeskum og overtræk af tempereret chokolade. Halloween flødebollerne kan også laves uden hvid farve, så det bliver helt traditionelle flødeboller. Find mange flere halloween opskrifter her.

Se opskrift
Halloween flødeboller
Halloween flødeboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
45 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Halloween flødeboller: 3 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

12-14 flødeboller

Kiksebund 

60 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. vaniljepasta
1 nip havsalt
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flødebolleskum m. vanilje 

250 g hvidt sukker
100 g glukose sirup
30 g vand
2 tsk. vaniljepasta
140 g æggehvider
2 spsk. hvidt sukker
Evt. 1-2 tsk. smagsgiver fx lakridspulver

I øvrigt 

400 g god hvid chokolade
40 g kakaosmør
Hvid pulverfarve eller indfarvet kakaosmør
Sukkerøjne

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Kiksebund

  1. Kom sukker, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smørret imellem hænderne.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  3. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse.
  5. Udstik bunde (6 cm i diameter) med en udstikker.
  6. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190°C varmluft i 15-18 minutter.

Flødebolleskum m. vanilje 

  1. Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehvider let og tilsæt 2 spsk. sukker og pisk til det skummer.
  3. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil skummen er kølet til stuetemperatur.
  4. Kom skummen op i en sprøjtepose med en rund tyl – evt. med en By Ditte Julie adapter.
  5. Sprøjt skummen ud på bundene. De må gerne være lidt skæve og forskellige. Stil dem på køl.

I øvrigt

  1. Temperér chokolade og kakaosmør.
  2. Indfarv chokoladen med hvid farve.
  3. Kom chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne heri.
  4. Pynt flødebollerne med sukkerøjne, så de ligner spøgelser.

(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.