Halloween flødeboller

Lær hvordan du laver halloween flødeboller som små, skønne spøgelser. Dygtige Ditte Julie guider dig igennem hele opskriften.

Efteråret er over os, det begynder at blive mørkere, og det betyder også, at halloween nærmer sig. Bag med og lær, hvordan du laver de lækreste halloween flødeboller. Bliv guidet godt igennem med video fra start til slut

Ditte Julie vil guide dig igennem hele processen med hjemmebagt kiksebund, vaniljeskum og overtræk af tempereret chokolade. Halloween flødebollerne kan også laves uden hvid farve, så det bliver helt traditionelle flødeboller. Find mange flere halloween opskrifter her.

Se opskrift
Halloween flødeboller
Halloween flødeboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
45 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Halloween flødeboller: 3 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

12-14 flødeboller

Kiksebund 

60 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. vaniljepasta
1 nip havsalt
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flødebolleskum m. vanilje 

250 g hvidt sukker
100 g glukose sirup
30 g vand
2 tsk. vaniljepasta
140 g æggehvider
2 spsk. hvidt sukker
Evt. 1-2 tsk. smagsgiver fx lakridspulver

I øvrigt 

400 g god hvid chokolade
40 g kakaosmør
Hvid pulverfarve eller indfarvet kakaosmør
Sukkerøjne

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Kiksebund

  1. Kom sukker, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smørret imellem hænderne.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  3. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse.
  5. Udstik bunde (6 cm i diameter) med en udstikker.
  6. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190°C varmluft i 15-18 minutter.

Flødebolleskum m. vanilje 

  1. Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehvider let og tilsæt 2 spsk. sukker og pisk til det skummer.
  3. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil skummen er kølet til stuetemperatur.
  4. Kom skummen op i en sprøjtepose med en rund tyl – evt. med en By Ditte Julie adapter.
  5. Sprøjt skummen ud på bundene. De må gerne være lidt skæve og forskellige. Stil dem på køl.

I øvrigt

  1. Temperér chokolade og kakaosmør.
  2. Indfarv chokoladen med hvid farve.
  3. Kom chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne heri.
  4. Pynt flødebollerne med sukkerøjne, så de ligner spøgelser.

(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.