Halloween flødeboller

Lær hvordan du laver halloween flødeboller som små, skønne spøgelser. Dygtige Ditte Julie guider dig igennem hele opskriften.

Efteråret er over os, det begynder at blive mørkere, og det betyder også, at halloween nærmer sig. Bag med og lær, hvordan du laver de lækreste halloween flødeboller. Bliv guidet godt igennem med video fra start til slut

Ditte Julie vil guide dig igennem hele processen med hjemmebagt kiksebund, vaniljeskum og overtræk af tempereret chokolade. Halloween flødebollerne kan også laves uden hvid farve, så det bliver helt traditionelle flødeboller. Find mange flere halloween opskrifter her.

Se opskrift
Halloween flødeboller
Halloween flødeboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
45 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Halloween flødeboller: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

12-14 flødeboller

Kiksebund 

60 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. vaniljepasta
1 nip havsalt
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flødebolleskum m. vanilje 

250 g hvidt sukker
100 g glukose sirup
30 g vand
2 tsk. vaniljepasta
140 g æggehvider
2 spsk. hvidt sukker
Evt. 1-2 tsk. smagsgiver fx lakridspulver

I øvrigt 

400 g god hvid chokolade
40 g kakaosmør
Hvid pulverfarve eller indfarvet kakaosmør
Sukkerøjne

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Kiksebund

  1. Kom sukker, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smørret imellem hænderne.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  3. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse.
  5. Udstik bunde (6 cm i diameter) med en udstikker.
  6. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190°C varmluft i 15-18 minutter.

Flødebolleskum m. vanilje 

  1. Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehvider let og tilsæt 2 spsk. sukker og pisk til det skummer.
  3. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil skummen er kølet til stuetemperatur.
  4. Kom skummen op i en sprøjtepose med en rund tyl – evt. med en By Ditte Julie adapter.
  5. Sprøjt skummen ud på bundene. De må gerne være lidt skæve og forskellige. Stil dem på køl.

I øvrigt

  1. Temperér chokolade og kakaosmør.
  2. Indfarv chokoladen med hvid farve.
  3. Kom chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne heri.
  4. Pynt flødebollerne med sukkerøjne, så de ligner spøgelser.

(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.