Halloween flødeboller

Lær hvordan du laver halloween flødeboller som små, skønne spøgelser. Dygtige Ditte Julie guider dig igennem hele opskriften.

Efteråret er over os, det begynder at blive mørkere, og det betyder også, at halloween nærmer sig. Bag med og lær, hvordan du laver de lækreste halloween flødeboller. Bliv guidet godt igennem med video fra start til slut

Ditte Julie vil guide dig igennem hele processen med hjemmebagt kiksebund, vaniljeskum og overtræk af tempereret chokolade. Halloween flødebollerne kan også laves uden hvid farve, så det bliver helt traditionelle flødeboller. Find mange flere halloween opskrifter her.

Se opskrift
Halloween flødeboller
Halloween flødeboller

Køkkentid
45 min.

Ventetid
45 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Halloween flødeboller: 3 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

12-14 flødeboller

Kiksebund 

60 g lyst rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. vaniljepasta
1 nip havsalt
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Flødebolleskum m. vanilje 

250 g hvidt sukker
100 g glukose sirup
30 g vand
2 tsk. vaniljepasta
140 g æggehvider
2 spsk. hvidt sukker
Evt. 1-2 tsk. smagsgiver fx lakridspulver

I øvrigt 

400 g god hvid chokolade
40 g kakaosmør
Hvid pulverfarve eller indfarvet kakaosmør
Sukkerøjne

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Kiksebund

  1. Kom sukker, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smørret imellem hænderne.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  3. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
  4. Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse.
  5. Udstik bunde (6 cm i diameter) med en udstikker.
  6. Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190°C varmluft i 15-18 minutter.

Flødebolleskum m. vanilje 

  1. Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehvider let og tilsæt 2 spsk. sukker og pisk til det skummer.
  3. Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil skummen er kølet til stuetemperatur.
  4. Kom skummen op i en sprøjtepose med en rund tyl – evt. med en By Ditte Julie adapter.
  5. Sprøjt skummen ud på bundene. De må gerne være lidt skæve og forskellige. Stil dem på køl.

I øvrigt

  1. Temperér chokolade og kakaosmør.
  2. Indfarv chokoladen med hvid farve.
  3. Kom chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne heri.
  4. Pynt flødebollerne med sukkerøjne, så de ligner spøgelser.

(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.