Krydderboller med kardemomme

Når man bare har lyst til lækre og smagfulde krydderboller der får hele huset til at dufte af kardemomme.

Krydderboller er en perfekt måde at få en dejlig og duftende start på weekenden. Når huset dufter af krydderboller skal familien nok komme rendende. Disse krydderboller er lavet på Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel, der giver lidt ekstra struktur.

Se opskrift
krydderboller

Køkkentid
30 mi.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Krydderboller med kardemomme: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

10 boller

25 g gær
3 dl lunken vand (ca. 35oC)
1 æg
25 g blødt smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel 

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen godt sammen. brug gerne en røremaskine og ælt ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter til dejen slipper siderne.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  4. Del dejen i 10 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket  et lunt sted i ca. 40 minutter.
  5. Pensl bollerne med æg eller vand. herefter bages bollerne ved 220oC (varmluft 200oC) i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
  6. Lad krydderbollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Mel som er malet på stenkværn, kan optage meget væske. Du skal derfor tage dig god til til at ælte dejen. Jo længere tid du ælter, jo mere vand kan dejen optage, og jo saftigere et brød får du.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.