Krydderboller med kardemomme

Når man bare har lyst til lækre og smagfulde krydderboller der får hele huset til at dufte af kardemomme.

Krydderboller er en perfekt måde at få en dejlig og duftende start på weekenden. Når huset dufter af krydderboller skal familien nok komme rendende. Disse krydderboller er lavet på økologisk stenformalet hvedemel, der giver lidt ekstra struktur.

Se opskrift

Køkkentid
30 mi.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 boller

25 g gær
3 dl lunken vand (ca. 35oC)
1 æg
25 g blødt smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
500 g Finax øko stenformalet hvedemel 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen godt sammen. brug gerne en røremaskine og ælt ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter til dejen slipper siderne.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  4. Del dejen i 10 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket  et lunt sted i ca. 40 minutter.
  5. Pensl bollerne med æg eller vand. herefter bages bollerne ved 220oC (varmluft 200oC) i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
  6. Lad krydderbollerne køle af på en rist.

Tip: Mel, som er malet på stenkværn, kan optage meget væske. Du skal derfor tage dig god til til at ælte dejen. Jo længere tid du ælter, jo mere vand kan dejen optage, og jo saftigere et brød får du.