Chiagrød

Lækker, mættende chiagrød lavet på vanilje, skyr og mælk – smager uimodståeligt og er god til morgenmad. Lav den, når det hele skal gå lidt hurtigt. Den er nemlig klar, så snart du står op. Brug den type mælk, som passer til dig.

Chiagrød er en nem, hurtig og mættende morgenmad. I denne version har vi lavet den enkel med få ingredienser. De små chiafrø indeholder omega 3 fedtsyrer, protein og kostfibre, og så er de smagsneutrale. Derfor kan den kolde grød kan varieres på mange måder. Bland den med frosne bær eller en skyr med smag, og top den med frisk frugt, bær eller nødder. Put den i en tæt beholder, når du laver den om aftenen, og så har du en nem morgenmad to-go. Du kan også spise den søde grød, som en sund dessert.

Se opskrift
chiagrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød: 4 ud af 5 baseret på 41 anmeldelser

Opskrift

2 portioner

2 spsk Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk (evt. mandelmælk eller havremælk)
1 dl neutral skyr
2 tsk vaniljesukker eller andet sødemiddel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser sammen og kom blandingen i en bøtte/beholder med låg.
  2. Skal stå på køl og sætte sig i min. 10-12 timer. Chiafrø binder deres egen vægt 10-12 gange.
  3. Server chiagrøden i små glas og top med ristede nødder, friske bær eller bærkompot.

Et godt tip: Efter at din chiagrød har stået 10-12 timer på køl, kan den med fordel røres op med ½ dl. skyr mere, det giver grøden en mere cremet konsistens og frisk smag. Dette er en grundopskrift, som man nemt kan eksperimentere med. Skal den være vegansk eller laktosefri, kan man også sagtens bruge plantebaserede eller laktosefri mejeriprodukter. Server den cremede, kolde grød som en del af brunchbordet. Den både mætter og giver noget friskhed.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.