Chiagrød

Lækker, mættende chiagrød lavet på vanilje, skyr og mælk – smager uimodståeligt og er god til morgenmad. Lav den, når det hele skal gå lidt hurtigt. Den er nemlig klar, så snart du står op. Brug den type mælk, som passer til dig.

Chiagrød er en nem, hurtig og mættende morgenmad. I denne version har vi lavet den enkel med få ingredienser. De små chiafrø indeholder omega 3 fedtsyrer, protein og kostfibre, og så er de smagsneutrale. Derfor kan den kolde grød kan varieres på mange måder. Bland den med frosne bær eller en skyr med smag, og top den med frisk frugt, bær eller nødder. Put den i en tæt beholder, når du laver den om aftenen, og så har du en nem morgenmad to-go. Du kan også spise den søde grød, som en sund dessert.

Se opskrift
chiagrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød: 4 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

2 portioner

2 spsk Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk (evt. mandelmælk eller havremælk)
1 dl neutral skyr
2 tsk vaniljesukker eller andet sødemiddel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser sammen og kom blandingen i en bøtte/beholder med låg.
  2. Skal stå på køl og sætte sig i min. 10-12 timer. Chiafrø binder deres egen vægt 10-12 gange.
  3. Server chiagrøden i små glas og top med ristede nødder, friske bær eller bærkompot.

Et godt tip: Efter at din chiagrød har stået 10-12 timer på køl, kan den med fordel røres op med ½ dl. skyr mere, det giver grøden en mere cremet konsistens og frisk smag. Dette er en grundopskrift, som man nemt kan eksperimentere med. Skal den være vegansk eller laktosefri, kan man også sagtens bruge plantebaserede eller laktosefri mejeriprodukter. Server den cremede, kolde grød som en del af brunchbordet. Den både mætter og giver noget friskhed.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.