Chiagrød

Lækker, mættende chiagrød lavet på vanilje, skyr og mælk – smager uimodståeligt og er god til morgenmad. Lav den, når det hele skal gå lidt hurtigt. Den er nemlig klar, så snart du står op. Brug den type mælk, som passer til dig.

Chiagrød er en nem, hurtig og mættende morgenmad. I denne version har vi lavet den enkel med få ingredienser. De små chiafrø indeholder omega 3 fedtsyrer, protein og kostfibre, og så er de smagsneutrale. Derfor kan den kolde grød kan varieres på mange måder. Bland den med frosne bær eller en skyr med smag, og top den med frisk frugt, bær eller nødder. Put den i en tæt beholder, når du laver den om aftenen, og så har du en nem morgenmad to-go. Du kan også spise den søde grød, som en sund dessert.

Se opskrift
chiagrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød: 4 ud af 5 baseret på 33 anmeldelser

Opskrift

2 portioner

2 spsk Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk (evt. mandelmælk eller havremælk)
1 dl neutral skyr
2 tsk vaniljesukker eller andet sødemiddel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser sammen og kom blandingen i en bøtte/beholder med låg.
  2. Skal stå på køl og sætte sig i min. 10-12 timer. Chiafrø binder deres egen vægt 10-12 gange.
  3. Server chiagrøden i små glas og top med ristede nødder, friske bær eller bærkompot.

Et godt tip: Efter at din chiagrød har stået 10-12 timer på køl, kan den med fordel røres op med ½ dl. skyr mere, det giver grøden en mere cremet konsistens og frisk smag. Dette er en grundopskrift, som man nemt kan eksperimentere med. Skal den være vegansk eller laktosefri, kan man også sagtens bruge plantebaserede eller laktosefri mejeriprodukter. Server den cremede, kolde grød som en del af brunchbordet. Den både mætter og giver noget friskhed.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.