Chiagrød

Lækker, mættende chiagrød lavet på vanilje, skyr og mælk – smager uimodståeligt og er god til morgenmad. Lav den, når det hele skal gå lidt hurtigt. Den er nemlig klar, så snart du står op. Brug den type mælk, som passer til dig.

Chiagrød er en nem, hurtig og mættende morgenmad. I denne version har vi lavet den enkel med få ingredienser. De små chiafrø indeholder omega 3 fedtsyrer, protein og kostfibre, og så er de smagsneutrale. Derfor kan den kolde grød kan varieres på mange måder. Bland den med frosne bær eller en skyr med smag, og top den med frisk frugt, bær eller nødder. Put den i en tæt beholder, når du laver den om aftenen, og så har du en nem morgenmad to-go. Du kan også spise den søde grød, som en sund dessert.

Se opskrift
chiagrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød: 4 ud af 5 baseret på 36 anmeldelser

Opskrift

2 portioner

2 spsk Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk (evt. mandelmælk eller havremælk)
1 dl neutral skyr
2 tsk vaniljesukker eller andet sødemiddel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienser sammen og kom blandingen i en bøtte/beholder med låg.
  2. Skal stå på køl og sætte sig i min. 10-12 timer. Chiafrø binder deres egen vægt 10-12 gange.
  3. Server chiagrøden i små glas og top med ristede nødder, friske bær eller bærkompot.

Et godt tip: Efter at din chiagrød har stået 10-12 timer på køl, kan den med fordel røres op med ½ dl. skyr mere, det giver grøden en mere cremet konsistens og frisk smag. Dette er en grundopskrift, som man nemt kan eksperimentere med. Skal den være vegansk eller laktosefri, kan man også sagtens bruge plantebaserede eller laktosefri mejeriprodukter. Server den cremede, kolde grød som en del af brunchbordet. Den både mætter og giver noget friskhed.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.