Chiagrød

Lækker, mættende chiagrød lavet på vanilje, skyr og mælk – smager uimodståeligt og er god til morgenmad. Lav den, når det hele skal gå lidt hurtigt. Den er nemlig klar, så snart du står op. Brug den type mælk, som passer til dig.

I denne version har vi lavet den enkel med få ingredienser. De små chiafrø indeholder omega 3 fedtsyrer, protein og kostfibre, og så er de smagsneutrale. Derfor kan den kolde grød kan varieres på mange måder. Bland den med frosne bær eller en skyr med smag, og top den med frisk frugt, bær eller nødder. Put den i en tæt beholder, når du laver den om aftenen, og så har du en nem morgenmad to-go. Du kan også spise den søde grød, som en sund dessert.

Se opskrift
chiagrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød: 4 ud af 5 baseret på 48 anmeldelser

Opskrift

2 portioner

2 spsk Valsemøllen Økologiske Chiafrø
1 dl mælk (evt. mandelmælk eller havremælk)
1 dl neutral skyr
2 tsk vaniljesukker eller andet sødemiddel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Bland alle ingredienser sammen og kom blandingen i en bøtte/beholder med låg.
  2. Skal stå på køl og sætte sig i min. 10-12 timer. Chiafrø binder deres egen vægt 10-12 gange.
  3. Server chiagrøden i små glas og top med ristede nødder, friske bær eller bærkompot.

Et godt tip: Efter at din chiagrød har stået 10-12 timer på køl, kan den med fordel røres op med ½ dl. skyr mere, det giver grøden en mere cremet konsistens og frisk smag. Dette er en grundopskrift, som man nemt kan eksperimentere med. Skal den være vegansk eller laktosefri, kan man også sagtens bruge plantebaserede eller laktosefri mejeriprodukter. Server den cremede, kolde grød som en del af brunchbordet. Den både mætter og giver noget friskhed.