Kokos chiagrød med ananas og mango

Kokos chiagrød med ananas, mango og solsikkekerner smager fantastisk. Det er super nemt at lave, og er super forfriskende i sommervarmen.

Perfekt til brunch og som morgenmad eller som en lille snack.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

KOKOS CHIAGRØD
1/2 dl Valsemøllen økologiske chiafrø
2 dl mælk
1 nip groft salt
Evt. 1 nip vaniljesukker
1 dl fuldfed kokosmælk (af god kvalitet)

ANANAS-MANGO PURÉ
100 g moden ananas (frossen)
100 g moden mango (frossen)
Lidt vand
Evt. lidt rørsukker eller citron

YDERLIGERE TOPPING
Valsemøllen økologiske solsikkekerner (ristede)
Blåbær

Fremgangsmåde

DAGEN FØR:

  1. Kom chiafrø, rismælk, salt og evt. vaniljesukker i en skål, og rør det grundigt sammen.
  2. Lad skålen stå på køkkenbordet i et kvarters tid.
  3. Rør massen grundigt sammen igen, hvorefter den stilles i køleskabet natten over.
  4. Skær ananas og mango i små tern, og kom dem i fryseren natten over i en frysepose.

OM MORGENEN:

  1. Bland 1 dl af den fede del af kokosmælken i chiagrøden.
  2. Kom grøden i et par små glas eller skåle.
  3. Kom den frosne ananas, mango og lidt vand i en foodprocessor (eller blender). Brug kun akkurat så meget vand, som der er brug for, for at foodprocessoren kører!
  4. Blend til massen er ensartet og cremet.
  5. Smag til med rørsukker eller citron, alt afhængig af, hvor syrlig eller søde dine frugter er.
  6. Hvis frugterne er godt modne, er det ikke nødvendigt at smage til.
  7. Fordel ananas-mango puréen ovenpå chiagrøden.
  8. Drys med ristede solsikkekerner.
  9. Server med blåbær.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.