Chiagrød med kokos, ananas og mango

Chiagrød med kokos, ananas, mango og solsikkekerner smager fantastisk. Det er super nemt at lave, og er super forfriskende i sommervarmen.

Når sommervarmen kommer, kan man få lyst til en kold og frisk grød fremfor den varme havregrød. Denne chiagrød med kokos er en skøn morgenmad, der passer sig selv over natten. Den søde og friske grød smager af sommer, og er perfekt til morgenmad, brunchbordet, som en snack eller som en alternativ sundere dessert.

Se opskrift
chiagrød med kokos

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød med kokos, ananas og mango: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

2 personer

Chiagrød med kokos
1/2 dl Valsemøllen økologiske chiafrø
2 dl mælk
1 nip groft salt
Evt. 1 nip vaniljesukker
1 dl fuldfed kokosmælk (af god kvalitet)

Anana-mango-puré
100 g moden ananas (frossen)
100 g moden mango (frossen)
Lidt vand
Evt. lidt rørsukker eller citron

Topping
Valsemøllen økologiske solsikkekerner (ristede)
Blåbær

Sådan gør du

Dagen før:

 1. Kom chiafrø, rismælk, salt og evt. vaniljesukker i en skål, og rør det grundigt sammen.
 2. Lad skålen stå på køkkenbordet i et kvarters tid.
 3. Rør massen grundigt sammen igen, og stil den herefter i køleskabet natten over.
 4. Skær ananas og mango i små tern, og kom dem i fryseren natten over i en frysepose.

Om morgenen:

 1. Bland 1 dl af den fede del af kokosmælken i chiagrøden.
 2. Kom grøden i et par små glas eller skåle.
 3. Kom den frosne ananas, mango og lidt vand i en foodprocessor (eller blender). Brug kun akkurat så meget vand, som der er brug for, for at foodprocessoren kører!
 4. Blend til massen er ensartet og cremet.
 5. Smag til med rørsukker eller citron, alt afhængig af, hvor syrlig eller søde dine frugter er.
 6. Hvis frugterne er godt modne, er det ikke nødvendigt at smage til.
 7. Fordel ananas-mango puréen ovenpå din chiagrød med kokos.
 8. Drys med ristede solsikkekerner.
 9. Server med blåbær.

Et god tip: Skal det gå hurtigt om morgenen, kan du også bruge chiagrøden som basis, og toppe den med frisk frugt og nødder. På den måde går det lidt hurtigere om morgenen. Vil du have endnu mere inspiration til morgenmaden, kan du gå på opdagelse i vores morgenmadsunivers.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.