Chiagrød med kokos, ananas og mango

Chiagrød med kokos, ananas, mango og solsikkekerner smager fantastisk. Det er super nemt at lave, og er super forfriskende i sommervarmen.

Når sommervarmen kommer, kan man få lyst til en kold og frisk grød fremfor den varme havregrød. Denne chiagrød med kokos er en skøn morgenmad, der passer sig selv over natten. Den søde og friske grød smager af sommer, og er perfekt til morgenmad, brunchbordet, som en snack eller som en alternativ sundere dessert.

Se opskrift
chiagrød med kokos

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød med kokos, ananas og mango: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

2 personer

Chiagrød med kokos
1/2 dl Valsemøllen økologiske chiafrø
2 dl mælk
1 nip groft salt
Evt. 1 nip vaniljesukker
1 dl fuldfed kokosmælk (af god kvalitet)

Anana-mango-puré
100 g moden ananas (frossen)
100 g moden mango (frossen)
Lidt vand
Evt. lidt rørsukker eller citron

Topping
Valsemøllen økologiske solsikkekerner (ristede)
Blåbær

Sådan gør du

Dagen før:

 1. Kom chiafrø, rismælk, salt og evt. vaniljesukker i en skål, og rør det grundigt sammen.
 2. Lad skålen stå på køkkenbordet i et kvarters tid.
 3. Rør massen grundigt sammen igen, og stil den herefter i køleskabet natten over.
 4. Skær ananas og mango i små tern, og kom dem i fryseren natten over i en frysepose.

Om morgenen:

 1. Bland 1 dl af den fede del af kokosmælken i chiagrøden.
 2. Kom grøden i et par små glas eller skåle.
 3. Kom den frosne ananas, mango og lidt vand i en foodprocessor (eller blender). Brug kun akkurat så meget vand, som der er brug for, for at foodprocessoren kører!
 4. Blend til massen er ensartet og cremet.
 5. Smag til med rørsukker eller citron, alt afhængig af, hvor syrlig eller søde dine frugter er.
 6. Hvis frugterne er godt modne, er det ikke nødvendigt at smage til.
 7. Fordel ananas-mango puréen ovenpå din chiagrød med kokos.
 8. Drys med ristede solsikkekerner.
 9. Server med blåbær.

Et god tip: Skal det gå hurtigt om morgenen, kan du også bruge chiagrøden som basis, og toppe den med frisk frugt og nødder. På den måde går det lidt hurtigere om morgenen. Vil du have endnu mere inspiration til morgenmaden, kan du gå på opdagelse i vores morgenmadsunivers.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.