Boller med honning og appelsin

De lækreste bløde boller med honning og appelsin, en opskrift der er testet og bagt igennem de sidste 30 år af Malene Grove og hendes familie.

Bag de lækre boller med honning og appelsin, hvis du vil prøve nogle nye smagnuancer i dit bagværk. Bollerne har en friske smag af appelsin og den søde smag af honning. Den lækre bløde konsistens gør, at de er skønne med et god lag smør. Perfekte som en god eftermiddagssnack.

Se opskrift
boller med honning

Køkkentid
20 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Boller med honning og appelsin: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

24 boller

70 g gær
3 1/2 dl. appelsinjuice
150 g smør
400 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk honning

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til ca. 200-250°C.
  2. Findel smørret i melet.
  3. Lun juicen til fingervarmt og rør gæren og honningen ud i den lune juice.
  4. Bland det sammen arbejd dejen sammen på et melet bord.
  5. Form 24 lige store boller, som sættes til hævning på en smurt bageplade.
  6. De skal hæve ca. 1/2 time, inden de pensles med æg og evt. drysses med hakkede mandler.
  7. Bages i 8-15 min. ved 200°C.

Opskrift indsendt af Malene Grove

Denne opskrift stammer helt tilbage fra min gymnasietid, hvor jeg fandt den i et blad i 2.G i 1985. Og jeg bagte dem ofte i årene derefter. Opskriften der er lidt af på billedet, er fra min koge/bagebog som jeg tog med mig til Bruxelles i 1986 som au pair. Deri havde jeg skrevet mine yndlings opskrifter på forskellige ting, som jeg også mente de skulle smage i Belgien.

Bollerne er blevet bagt utrolig mange gange de sidste 30 år. Både hos mig, men også familie og venner har fået opskriften og brugt den flittigt.