Boller med honning og appelsin

De lækreste bløde boller med honning og appelsin, en opskrift der er testet og bagt igennem de sidste 30 år af Malene Grove og hendes familie.

Bag de lækre boller med honning og appelsin, hvis du vil prøve nogle nye smagnuancer i dit bagværk. Bollerne har en friske smag af appelsin og den søde smag af honning. Den lækre bløde konsistens gør, at de er skønne med et god lag smør. Perfekte som en god eftermiddagssnack.

Se opskrift
boller med honning

Køkkentid
20 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Boller med honning og appelsin: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

24 boller

70 g gær
3 1/2 dl. appelsinjuice
150 g smør
400 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk honning

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til ca. 200-250°C.
  2. Findel smørret i melet.
  3. Lun juicen til fingervarmt og rør gæren og honningen ud i den lune juice.
  4. Bland det sammen arbejd dejen sammen på et melet bord.
  5. Form 24 lige store boller, som sættes til hævning på en smurt bageplade.
  6. De skal hæve ca. 1/2 time, inden de pensles med æg og evt. drysses med hakkede mandler.
  7. Bages i 8-15 min. ved 200°C.

Opskrift indsendt af Malene Grove

Denne opskrift stammer helt tilbage fra min gymnasietid, hvor jeg fandt den i et blad i 2.G i 1985. Og jeg bagte dem ofte i årene derefter. Opskriften der er lidt af på billedet, er fra min koge/bagebog som jeg tog med mig til Bruxelles i 1986 som au pair. Deri havde jeg skrevet mine yndlings opskrifter på forskellige ting, som jeg også mente de skulle smage i Belgien.

Bollerne er blevet bagt utrolig mange gange de sidste 30 år. Både hos mig, men også familie og venner har fået opskriften og brugt den flittigt.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.