Boller med honning og appelsin

De lækreste bløde boller med honning og appelsin, en opskrift der er testet og bagt igennem de sidste 30 år af Malene Grove og hendes familie.

Bag de lækre boller med honning og appelsin, hvis du vil prøve nogle nye smagnuancer i dit bagværk. Bollerne har en friske smag af appelsin og den søde smag af honning. Den lækre bløde konsistens gør, at de er skønne med et god lag smør. Perfekte som en god eftermiddagssnack.

Se opskrift
boller med honning

Køkkentid
20 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Boller med honning og appelsin: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

24 boller

70 g gær
3 1/2 dl. appelsinjuice
150 g smør
400 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk honning

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til ca. 200-250°C.
  2. Findel smørret i melet.
  3. Lun juicen til fingervarmt og rør gæren og honningen ud i den lune juice.
  4. Bland det sammen arbejd dejen sammen på et melet bord.
  5. Form 24 lige store boller, som sættes til hævning på en smurt bageplade.
  6. De skal hæve ca. 1/2 time, inden de pensles med æg og evt. drysses med hakkede mandler.
  7. Bages i 8-15 min. ved 200°C.

Opskrift indsendt af Malene Grove

Denne opskrift stammer helt tilbage fra min gymnasietid, hvor jeg fandt den i et blad i 2.G i 1985. Og jeg bagte dem ofte i årene derefter. Opskriften der er lidt af på billedet, er fra min koge/bagebog som jeg tog med mig til Bruxelles i 1986 som au pair. Deri havde jeg skrevet mine yndlings opskrifter på forskellige ting, som jeg også mente de skulle smage i Belgien.

Bollerne er blevet bagt utrolig mange gange de sidste 30 år. Både hos mig, men også familie og venner har fået opskriften og brugt den flittigt.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.