Fødselsdagsboller – Valsemøllen brødblanding

Bløde fødselsdagsboller vil skabe begejstring hos både store og små.

Nogle traditioner er med til at gøre fødselsdagen helt særlig. Og de klassiske bløde fødselsdagsboller er én af dem. Forkæl dig selv og dem du holder af med lækre og luftige fødselsdagsboller med den helt rigtige smag.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. & 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fødselsdagsboller – Valsemøllen brødblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 10-12 boller

2 1/4 dl lunkent vand (30°C)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Fødselsdagsboller

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
3. Del dejen i 10-12 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg og bag dem til de er gyldne, i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
5. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: Du kan også bruge dejen til at bage de lækreste kanelsnegle. Lad sneglene køle af på en rist og pynt dem med glasur.