Fødselsdagsboller – Valsemøllen brødblanding

Bløde fødselsdagsboller vil skabe begejstring hos både store og små. De perfekte bløde boller til fødselsdagen.

Nogle traditioner er med til at gøre fødselsdagen helt særlig. Og de klassiske bløde fødselsdagsboller er én af dem. Forkæl dig selv og dem du holder af med lækre og luftige fødselsdagsboller med den helt rigtige smag.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. & 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fødselsdagsboller – Valsemøllen brødblanding: 4 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

10-12 boller

2 1/4 dl lunkent vand (30°C)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Fødselsdagsboller

Brugt i opskriften

Sådan gør du

1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
3. Del dejen i 10-12 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg og bag dem til de er gyldne, i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
5. Lad bollerne køle af på en rist.