Muffins med bær

Prøv disse sommerlige muffins med bær. Der er med hele blåbær og hindbær både inden i og som pynt, der gør dem saftige og uimodståelige.

Muffins er altid et hit til festlige lejligheder. De er nemme at dekorere og pynte, og oplagt til en god fødselsdagsfest. Her får du en lækker og nem opskrift på søde muffins med bær, der er udviklet af udviklet af Ditte Julie.

Se opskrift
muffins med bær

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 24 muffins

1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
60 g blødt smør
180 g Valsemøllen Stenformalet ØKO hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
½ økologisk citron, saft og skal
2 store æg
1 3/4 dl sødmælk
90 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø (kan undlades, eller udskiftes med hakkede nødder)
125 g friske hindbær
125 g friske blåbær

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og fint revet citronskal op i en røreskål, og rør det hele sammen. Gerne en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed. 
  3. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft.
  4. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt imellem hver hældning.
  5. Vend hampefrø i dejen, og fordel dejen i 24 store muffinsforme. Brug gerne en fast aluminiumsform til 12 muffins.
  6. Fordel 2 hindbær i 12 af dine muffins og 2 blåbær i de sidste 12 muffins og pres dem let ned i dejen. Bage dem ved 190 garder varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.
  7. Dekorer dine muffins med hindbær og blåbær, der er tilbage. Drys af med flormelis.

muffins med bærmuffins med bær