Muffins med bær

Prøv disse sommerlige muffins med bær. Der er med hele blåbær og hindbær både inden i og som pynt, der gør dem saftige og uimodståelige.

Muffins er altid et hit til festlige lejligheder. De er nemme at dekorere og pynte, og oplagt til en god fødselsdagsfest. Her får du en lækker og nem opskrift på søde muffins med bær, der er udviklet af udviklet af Ditte Julie.

Se opskrift
muffins med bær

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

24 muffins

1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
60 g blødt smør
180 g Valsemøllen Stenformalet ØKO hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
½ økologisk citron, saft og skal
2 store æg
1 3/4 dl sødmælk
90 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø (kan undlades, eller udskiftes med hakkede nødder)
125 g friske hindbær
125 g friske blåbær

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og fint revet citronskal op i en røreskål, og rør det hele sammen. Gerne en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed. 
  3. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft.
  4. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt imellem hver hældning.
  5. Vend hampefrø i dejen, og fordel dejen i 24 store muffinsforme. Brug gerne en fast aluminiumsform til 12 muffins.
  6. Fordel 2 hindbær i 12 af dine muffins og 2 blåbær i de sidste 12 muffins og pres dem let ned i dejen. Bage dem ved 190 garder varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.
  7. Dekorer dine muffins med hindbær og blåbær, der er tilbage. Drys af med flormelis.

muffins med bærmuffins med bær

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.