Fødselsdagsmuffins med bær

Prøv disse sommerlige muffins, med hele blåbær og hindbær, der gør dem saftige og uimodståelige.

Muffins er alltid et hit til festlige lejligheder. De er nemme at dekorere og pynte, og oplagt til en god fødselsdagsfest. Her får du en lækker og nem opskrift på søde fødselsdagsmuffins udviklet af Ditte Julie.

Se opskrift
muffins

Køkkentid
30 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 24 muffins

1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
60 g blødt smør
180 g Valsemøllen Stenformalet ØKO hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
½ økologisk citron, saft og skal
2 store æg
1 3/4 dl sødmælk
90 g Valsemøllen Økologiske Hampefrø (kan undlades, eller udskiftes med hakkede nødder)
125 g friske hindbær
125 g friske blåbær

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og fint revet citronskal op i en røreskål, og rør det hele sammen. Gerne en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed. 
  3. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft.
  4. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt imellem hver hældning.
  5. Vend hampefrø i dejen, og fordel dejen i 24 store muffinsforme. Brug gerne en fast aluminiumsform til 12 muffins.
  6. Fordel 2 hindbær i 12 af dine muffins og 2 blåbær i de sidste 12 muffins og pres dem let ned i dejen. Bage dem ved 190 garder varmluft i ca. 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.
  7. Dekorer med de sidste hindbær og blåbær. Drys af med flormelis.

muffinsdejmuffins

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.